Miten pippuripihvit oikein paistetaan ja mitä lisäkkeeksi?
Kommentit (13)
naudan sisäpaistista? Vai mitä siitä voi tehdä? Tack.
ei minusta kyllä saa kunnon pihvit tehtyä, pitää kyllä olla ulko- tai sisäfilettä.
Sisäpaistista voisi nuijia lehtipihviä, tai sitten leikata ohuet viipaleet, nujia niitä ja täyttää esim oletmannijuustolla ja kääriä rullalle.
Nopeasti paistaa pinnan, ja sitten kattilaan/pataan, peittää vedellä ja sekaan mustapippuria, laakerinlehti, valkopippuria, porkkanaa ja paprikaa.
Kun ovat kiehuneet n. tunnin sekaan kermaa niin on kastike valmiina (suolaa maun mukaan).
Lisukkeeksi vaikkapa ihan perunamuussi.
Huomenna olisi tarkoitus tehdä.
pippuripihvejä lisänä oli perunasosetta ja porkkana viipaleita ja tosi hyvää kastiketta. Olisin halunnut ehkä kypsemmän.
pippuripihvinkin siitä voi toki tehdä, mutta oikea leikkaaminen on silloin aika tärkeää. Leikkaat väärin ja liha on sitkeää kuin kumi. Paras pippuripihviliha on sisäfile.
Pihvi paistetaan niin että paistinpannu on kuuma. Jos haluat raana pihvin, näytät sille vähän paistinpannua. Jos haluat mediumpihvin, se on valmis kn käännetyltä puolelta alkaa tirskua vähän punaista nestettä näkyviin. Kypsä se on sitten kun tihkuva neste on kirkasta.
Ei mistään sisäpaistista vaan sisäfileestä.
Ota huoneenlämpöön lämpenemään puolta tuntia ennen paistamista. Paista tulikuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Itse tykkään lisukkeena erilaisia vihanneksia, esim. kukkakaalia, parsakaalia, ruusukaalia, höyrytettyinä tietty. Kotitekoiset ranskalaiset kans hyviä.
niin tee siitä lihapata/kastike. Ja osta filettä niitä pihvejä varten toisella kertaa.
Ei mistään sisäpaistista vaan sisäfileestä.
Ota huoneenlämpöön lämpenemään puolta tuntia ennen paistamista. Paista tulikuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Itse tykkään lisukkeena erilaisia vihanneksia, esim. kukkakaalia, parsakaalia, ruusukaalia, höyrytettyinä tietty. Kotitekoiset ranskalaiset kans hyviä.
ei oikein saa hyviä pihvejä aikaiseksi. Korkeintaan pitää sitten leikata oikein, ja tarpeeksi paksu pala n. 3 cm paksu vähintään, jotta saat tarpeeksi ison lehtipihvin nuijittua! Ja pitää nuijia kauan, jottaa saat tarpeeksi isoksi ja ohueksi lehtipihvin! Ja muista, että nuijiminen aloitetaan reunoista.
Tuosta lihasta voisit tehdä aloittelijana kaikista helpoiten pataruokaa, esim. stroganofia.
sisäfileestä ei koskaan paistista.
Paisti vaatii pidemmän kypsymisajan eikä siitä pihvinä tule mureaa.
Lisäkkeeksi ei mitään perunamuusia todellakaan, liian arkista.
Lisäkkeenä joku jalostetumpi peruna, vaikka valkosipuliperunat, Skånen perunat, juustoperunat, uuniperunakin käy smetanalisällä.
Kastikkeena konjakki-pippurikastiketta ja lämpimäksi lisäkkeeksi sopii vaikka broccoli tai ruusukaalit ja kylmäksi vaikkapa tomaatti-sipulisalaatti.
liha huoneenlämpöistä
pannu kuumaksi
öljyn ja voin seos
pihvit kieritetään mustapippurirouheessa kauttaaltaan tai kehä pihvin ympärille riippuen miten pippurisesta pitää
käännetään kun pinta alkaa pisaroida
jatketaan paistamista
sisälämpötila +58 astetta.
kypsän, mediumin vai raakana?
Jos on iso pihvi seuraksi riittää salaatti, esim jääsaalattia, rucolaa, avokado, suolakurkku, paprika, tomaatti, mozzarella ja valkosipuli-balsamico-oliiviöljykastike.
Valkosipuli/grillimaustevoi on myös hyvää pihvin kanssa