Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten pippuripihvit oikein paistetaan ja mitä lisäkkeeksi?

Vierailija
07.04.2012 |

Huomenna olisi tarkoitus tehdä.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kypsän, mediumin vai raakana?

Jos on iso pihvi seuraksi riittää salaatti, esim jääsaalattia, rucolaa, avokado, suolakurkku, paprika, tomaatti, mozzarella ja valkosipuli-balsamico-oliiviöljykastike.

Valkosipuli/grillimaustevoi on myös hyvää pihvin kanssa

Vierailija
2/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

naudan sisäpaistista? Vai mitä siitä voi tehdä? Tack.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei minusta kyllä saa kunnon pihvit tehtyä, pitää kyllä olla ulko- tai sisäfilettä.

Sisäpaistista voisi nuijia lehtipihviä, tai sitten leikata ohuet viipaleet, nujia niitä ja täyttää esim oletmannijuustolla ja kääriä rullalle.

Nopeasti paistaa pinnan, ja sitten kattilaan/pataan, peittää vedellä ja sekaan mustapippuria, laakerinlehti, valkopippuria, porkkanaa ja paprikaa.

Kun ovat kiehuneet n. tunnin sekaan kermaa niin on kastike valmiina (suolaa maun mukaan).

Lisukkeeksi vaikkapa ihan perunamuussi.

Vierailija
4/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huomenna olisi tarkoitus tehdä.


pippuripihvejä lisänä oli perunasosetta ja porkkana viipaleita ja tosi hyvää kastiketta. Olisin halunnut ehkä kypsemmän.

Vierailija
5/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pippuripihvinkin siitä voi toki tehdä, mutta oikea leikkaaminen on silloin aika tärkeää. Leikkaat väärin ja liha on sitkeää kuin kumi. Paras pippuripihviliha on sisäfile.



Pihvi paistetaan niin että paistinpannu on kuuma. Jos haluat raana pihvin, näytät sille vähän paistinpannua. Jos haluat mediumpihvin, se on valmis kn käännetyltä puolelta alkaa tirskua vähän punaista nestettä näkyviin. Kypsä se on sitten kun tihkuva neste on kirkasta.



Vierailija
6/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vastauksista päätellen :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mistään sisäpaistista vaan sisäfileestä.



Ota huoneenlämpöön lämpenemään puolta tuntia ennen paistamista. Paista tulikuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.



Itse tykkään lisukkeena erilaisia vihanneksia, esim. kukkakaalia, parsakaalia, ruusukaalia, höyrytettyinä tietty. Kotitekoiset ranskalaiset kans hyviä.

Vierailija
8/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin tee siitä lihapata/kastike. Ja osta filettä niitä pihvejä varten toisella kertaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mistään sisäpaistista vaan sisäfileestä.

Ota huoneenlämpöön lämpenemään puolta tuntia ennen paistamista. Paista tulikuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Itse tykkään lisukkeena erilaisia vihanneksia, esim. kukkakaalia, parsakaalia, ruusukaalia, höyrytettyinä tietty. Kotitekoiset ranskalaiset kans hyviä.

Vierailija
10/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

minä tykkään kypsemmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei oikein saa hyviä pihvejä aikaiseksi. Korkeintaan pitää sitten leikata oikein, ja tarpeeksi paksu pala n. 3 cm paksu vähintään, jotta saat tarpeeksi ison lehtipihvin nuijittua! Ja pitää nuijia kauan, jottaa saat tarpeeksi isoksi ja ohueksi lehtipihvin! Ja muista, että nuijiminen aloitetaan reunoista.



Tuosta lihasta voisit tehdä aloittelijana kaikista helpoiten pataruokaa, esim. stroganofia.



Vierailija
12/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

sisäfileestä ei koskaan paistista.



Paisti vaatii pidemmän kypsymisajan eikä siitä pihvinä tule mureaa.



Lisäkkeeksi ei mitään perunamuusia todellakaan, liian arkista.



Lisäkkeenä joku jalostetumpi peruna, vaikka valkosipuliperunat, Skånen perunat, juustoperunat, uuniperunakin käy smetanalisällä.



Kastikkeena konjakki-pippurikastiketta ja lämpimäksi lisäkkeeksi sopii vaikka broccoli tai ruusukaalit ja kylmäksi vaikkapa tomaatti-sipulisalaatti.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
07.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

liha huoneenlämpöistä

pannu kuumaksi

öljyn ja voin seos

pihvit kieritetään mustapippurirouheessa kauttaaltaan tai kehä pihvin ympärille riippuen miten pippurisesta pitää



käännetään kun pinta alkaa pisaroida

jatketaan paistamista



sisälämpötila +58 astetta.