Tilanneviesti

Keskustelu Aihe vapaa-alueella on suljettu aikavälillä 23:00 - 07:00.

Järvenpää, Nurmijärvi, Tuusula, Mäntsälä, Sipoo vai Hyvinkää?

Vierailija

Nyt kaivataan mielipiteitä yllämainituista kaupungeista! Johonkin niistä pitäisi muuttaa, mikä olisi paras lapsiperheelle? Lapset 2,5 v ja 6 kk. Tärkeintä olisi että lasten asiat (mm. terveyspalvelut, päivähoito, kerhot, harrastukset) olisivat kunnossa. Plussaa hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan, viihtyisä asuinalue (mitkä alueet?) ja ihanat ihmiset :)

Sivut

Kommentit (74)

Vierailija

Ihan uskomattomia hintoja pyydetään ja ilmeisesti myös maksetaan, koska kauppa käy.Voisin suositella Riihimäkeä; lyhyt Tampereelle, lyhyempi Helsinkiin motaria pitkin ja junien risteysasema eli pääsee mihin suuntaan vain.Koska on Hämettä, asuntojen hinnat kohtuulliset.

Vierailija

Aina joku räähkä tulee silmille räköttäen, että se on pa*ka paikkakunta jne jne.Minusta voit valita minkä haluat, muutamasta voin kertoa näkemykseni:Tuusula: juna tulee vain jokelaan (pohjoiseen, hyvinkään reunalle), tieyhteydet hyvät, hyrylän seudulla parhaat palvelut, kellokoskelaiset käy paljon järvenpäässä shoppailemassa. Lentokentälle 20-60min sijainnistasi riippuen (hki-vantaa)Hyvinkää: paisuu kuin pullataikina, melko monipuoliset palvelut, sairaala (HUS), siellä ja täällä alueita, melko maaseudusta aina ihan kaupunkiin, keskusta on tosin kamalan ruma ;) Juna ja 3. motari kulkee. Lentokentälle 1h. (hki-vantaa)

Järvenpää: näppärän kokoinen hyvillä palveluilla, juna ja motari kulkee, juna kahdestakin suunnasta, päärata ja oikorata. Paljon pks:lta tulleita lapsiperheitä helsigin järkkyjä hintoja pakoon. Hammashuolto ainakin hyvällä tolalla. Lentokentälle noin 30min (hki-vantaa).Nurmijärvi: minulle etäinen ja sen mitä tunnen niin minusta ainoastaan melko kehnojen autoyhteyksien varassa ja hinnat vanhasen perässä nousseet, mielikuva hajanaisesta paikasta, kyliä siellä täällä + keskusta. Lentokentälle taitaa mennä noin 1h (hki-vantaa).Sipoo: ehtaa ruotsinkielistä maaseutua, todellista haja-asutusseutua muutamaan aluetta lukuunottamatta, motari kulkee tietyllä reunalla, melko idyllinen, rannikolta sikakallis, tosin helsinki rohmus itelleen parhaat palat. Lentokentälle noin 30-60min riippuen missäpäin sitä oot.Kerava: kerava on aina kerava, ihan jees palvelut, terkkari, uimahalli jne aitoa 70-lukulaista laatua remppaa odotellessa, lääkäritilanne lehtien mukaan huono. Hyvät junayhteydet ja tieyhteydet. 20-25min lentokentälle (hki-vantaa).Mäntsälä: uusi oikorata nostanut kovasti hintoja, Anttilan seutu taitaa olla hittialuetta uusine taloineen, muutama uusi okt-alue keskustan tuntumassa, ei kovin häävit palvelut, ei taida olla jäähallia, ei ainakaan uimahallia, motari toki sentäs kulkee, mutta hki-vantaalle tunnin matka vähintään, jostain sälinkään takaa menee vielä enempi ja se on melko korpea, mäntsälän pohjoislaidoilta taitaa olla yli 20km jopa keskustaanPornainen: kiva maalaiskunta, kohtalaiset omapalvelut, hinnat nousseet paljon viimevuosina, halkia-keskustanseutu suosituinta aluetta, sitten laidoilla ihan landea kartanoineen jopa :) Isoin miinus ettei junarataa, eikä motaria lähellä, lentokentällekin yli 1h matka.Ööh, unohdinkohan jonkun listasta tai tuliko jo liikaa tietoa, sori, jos en vastannut kaikkeen :)

Vierailija

kattavasta selvityksestä! Tosta on hyvä lähteä. Mua kiinnostaa tietää missä itse asut? :)

Ja kakkonen, Riihimäki on varmasti ihana mutta se on valitettavasti liian kaukana tulevasta työpaikasta :(

AP

Vierailija

vuoksi. Kumpikin tiivistä kaupunkiasumista, ei tontteja juurikaan kaava-alueen ulkopuolella. Peruspalvelut kunnossa.

Vierailija

siinäkin on aika paljon eroa (eri kaupunkien hintatasoa miettien) meinaatteko muuttaa vuokralle vai ostaa - ja onko suunnitelmissa ostaa kerrostalokämppä, rivarinpätkä vai talo..?

Vierailija

Olen viime vuodet asunut tyytyväisenä Järvenpäässä, mikäänhän kunta ei täydellinen ole, mutta näistä ympäryskunnista tämä on meille se sopivin.En halua moittia kuitenkaan naapureitamme, niissäkin varmasti omat hyvätkin puolensa, mutta itse on kokenut olevani niissä kotona. Makuasioitahan nämä. Mä painotin liikenneyhteyksiä, palveluita, harrastusmahdollisuuksia ja sitten sitä, miten sen ny sanoin, fiilistä siitä, että koen olevani "kotona" eli jotenkin juurrun sinne missä viihdyn. Vaistoni oli oikeassa. Jollekin toiselle se vaisto voi sanoa muuta :)t. 3

Vierailija

Kiva kuulla, nettisivujen perusteella itsekin koin Järvenpään yhdeksi mieluisimmista, siitä olen vaan muualta kuullut aika paljon negatiivista.

AP

Vierailija

Mahtava paikka. Upea uimala, laskettelukeskus, muita liikuntapaikkoja, sairaala, uusi kauppkeskus Willa, rentoja ihmisiä jne.

Vierailija

En ole täältä kotoisin, mutta olen onnellinen, että muutin tänne! Eli Järvenpäähän.Harrastukset, kerhot, koulut ja tarhat löytyy, niin kuin kaikista kaupungeista :) Junalla pääsee Helsinkiin noin 20min. Autolla myös kätevästi Lahdentietä tai Tuusulantietä. Aikaa menee ruuhkasta riippuen 20min tai enemmän.Täällä on ollut aika helppo tutustua ihmisiin. Se oli positiivinen juttu Lahden ja Keravan jälkeen. (itse olen kotoisin maalta) Asuinalueissa varmaan kaikki muut on hyviö paitsi Jamppa. Välittäjät koittaa aina sitten asuntoa myydessään väittää, että Jamppa on menossa parempaan suuntaan, mutta sitä samaa ovat väittäneet jo 7 vuotta ja edelleen en sinne lasten kanssa muuttaisi.Kaupunki on kivan kokoinen, kaikki pakollinen löytyy. Kesällä uimarantoja muutama. Keskustan iso rantapuisto on tosi hieno kesällä, siellä myös iso leikkipaikka. Löytyy uimahalli, jäähalli, musiikkiopisto, kirjasto, keilahalli jne. perus setit.Ihan kiva kävelykatu keskustassa ja hyviä ulkoilumahdollisuuksia.

Suosittelen!

Vierailija

Niin varmasti oletkin kuullu vaikka mitä :) Meillä taitaa olla vuosikymmenten takainen viha-rakkaus-suhde esim keravalaisten kanssa vrt. suomi-ruotsi-asetelma.En tiedä mitä lokaa olet saanut kuulla, mutta kyllä täällä tosiaan nykyisin pääsee joka lekurille nopiaan, kerhoja ja päiväkoteja riittää. Uimahalli hiljattain rempattu, jäähalli saa kohta toisen rinnalleen, keilahalli ja monenlaista muutakin harrastamista ja taitaa tuo pressavaalien väittelyssä esiintyny lukiokin olla yksi maan hienoimmista.Vielä en ole sellaista seikkaa täällä löytäny, että haluaisin muuttaa pois. Jos jotain en täältä saa niin Jumboon ajan alle 30min ja sama aika junalla Helsingin keskustaan.Jos nyt joku miinus niin ne kaupugin nettisivut on kamalat! Olen vuosien varrella siihen palautekyselyyn kertonut aina, että hirveen rumat ja kankeat, ottakaa mallia vaikka sitten keravasta, mutta ei, aina vaan noi samat kamalat :D

Vierailija

Kolmonen painuu nyt unosille ja toivottaa mahdollisen uuden "naapurin" tervetulleeksi tänne, jos järvenpääläiseksi päädyt :)t-3

Vierailija

Ainakin me olemme täällä hyvin viihtyneet ja minusta palvelut pelaavat hyvin. Olemme itsekin etsineet kotia kaikilta ap:n mainitsemilta alueilta ja Nurmijärvi tuntui kotoisimmalta. Julkista liikennettä on melko vähän - bussilla kyllä periaatteessa pääsee esim. Helsingin keskustan suuntaan hyvinkin mutta muita julkisia vaihtoehtoja ei olekaan. Meille tämä ei ole ongelma, kun työn luonne edellyttää oman auton käyttöä joka tapauksessa.Isommilla lapsilla on todella kiva koulu, jossa on sopivan kokoiset luokat; päiväkoti on myös todella kiva, henkilökunta ammattitaitoista ja lapset siellä hyvin viihtyvät. Asumme itse Klaukkalan tuntumassa mutta silti "kylässä". Kunnan keskuksissa (Klaukkala, kirkonkylä ja Rajamäki) on varmasti isompia koulu/päiväkotiyksiköitä ja levottomampia alueita mutta jos etsitte omakotitaloa tai rivaria niin vaihtoehtoja on runsaasti.Meidän kotipihalta ajaa lentoasemalle 20-30 minuutissa ja pääkaupunkiseudun isot kauppakeskukset ovat sopivan lähellä. Terveydenhoito on toiminut hyvin; lapsille on saanut hyvin ajan lääkärille, hammashoitolaan ja neuvolaan- ja näissä kaikissa palvelu on ollut ystävällistä ja hyvää. Kirjastossa olemme käyneet monta kertaa katsomassa ilmaisia nukketeatteriesityksiä - lastenkulttuuria parhaimmillaan. Harrastusmahdollisuuksia lisää sijainti; jos jotain harrastusta ei Nurmijärveltä löydy niin siedettävän matkan päässä on Hyvinkää sekä Espoo/Vantaa/Helsinki. Itse olen kaupungissa asuttujen vuosien jälkeen pitänyt siitä, että täällä tervehditään ja ventovieraankin kanssa voi jutella - sellaista minun kaipaamaani kylämeininkiä täältä vielä löytyy.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat