Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ihan paras bolognesekastike!!!!!!

28.02.2012 |

Tein tänään NIIN hyvää itse keksimääni bolognesekastiketta että on pakko jakaa resepti kanssanne, olkaa hyvät:



500g jauhelihaa

2 sipulia pikku silppuna

1 paprika pikku silppuna

2 purkkia paseerattua tomaattia

2 tl suolaa

1 tl pippuria

2 rkl basilikaa

4 rkl Maizenaa

puoli litraa vettä

puolikas valkosipuli

viisi laakerinlehteä



Ohje:

Paista sipulit, paprika ja jauhelihat isossa kattilassa. Heitä sekaan mausteet, tomaatti ja vesi. Anna kiehua 30 min. Laita sekaan Maizena ja keittele 5 min. Poista laakerinlehdet. Nauti keitetyn makaronin kanssa!

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

parasta pelkällä ketsupilla : (

Vierailija
2/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta Lidl:n bolognesekastike purkista on herkkua ja helppo valmistaa! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika tuttua. Meilläkin osalle kelpaisi ruoaksi vaikka pelkkä ketsuppi! Mutta tämä kastike maistuu kaikille meillä :) Juustoraastetta päälle vielä.

4/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulostaa hyvältä mutta Lidl:n bolognesekastike purkista on herkkua ja helppo valmistaa! :)


Se on minustakin hyvää. Mutta tässä on resepti mitä teen kun on paljon aikaa :) Lidlin kastikkeet sitten muulloin.

Vierailija
5/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

sokerihyppysellinen, suola ja sitruumamehuruokalusikallinen. Itse tykkään laittaa timjamia laakerinlehden sijaan.

Vierailija
6/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

S&P sieltä löytyikin. Mutta Maizena on minusta turhaa. Itse laitan tomaatin lisäksi myös tomaattipyrettä ja keitän kastiketta kasaan niin, että suuristaminen on tarpeetonta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
7/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitruuna kuulostaa mielenkiintoiselta ja sokerihyppysellinen!

Vierailija
8/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaan niiden lisääminen perustuu siihen perusmakuteoriaan, että jokaista viittä perusmakua olisi oltava joka ruoassa, vaikka vain vähän. Minusta ero on tosi iso.



Maut



Suolainen (suola)

Hapan (sitruuna)

Karvas (valkosipuli, pippuri)

Makea (sokeri)

Umami (sipuli,liha, tomaatti)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maizena on minustakin täysin turhaa. Valkosipulia laitan itse vähän enemmän, enkä ole ikinä laittanut tuoretta paprikaa, tomaattia kyllä. Ei sillä, ettei tuokin hyvää olisi.

Pennepasta toimii varsinkin lasten kanssa. Makaroneista en niin välitä.

Ja parmesania päälle. :)

10/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, sitruuna ei maistu eikä sokerikaan, vaan niiden lisääminen perustuu siihen perusmakuteoriaan, että jokaista viittä perusmakua olisi oltava joka ruoassa, vaikka vain vähän. Minusta ero on tosi iso.

Maut

Suolainen (suola)

Hapan (sitruuna)

Karvas (valkosipuli, pippuri)

Makea (sokeri)

Umami (sipuli,liha, tomaatti)

Mikä on umami? Aika hyvä foorumi tämä, opin vaikka mitä uutta taas :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se tulee japaninkielisestä sanasta, joka tarkoittaa suunnilleen "lihaisaa". Sitä on lihassa, mutta myös paistetussa sipulissa ja kypsässä tomaatissa, monissa sienissä ym. Liemikuution natriumglutamaatti anteaa juurikin sen umamin maun. Kun tietään kikat, saman efektin saa myrkyttömästikin. Esim lisptikka-yrtti on voimakas umamin antaja, sopii etenkin keittoihin.

Vierailija
12/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se tulee japaninkielisestä sanasta, joka tarkoittaa suunnilleen "lihaisaa". Sitä on lihassa, mutta myös paistetussa sipulissa ja kypsässä tomaatissa, monissa sienissä ym. Liemikuution natriumglutamaatti anteaa juurikin sen umamin maun. Kun tietään kikat, saman efektin saa myrkyttömästikin. Esim lisptikka-yrtti on voimakas umamin antaja, sopii etenkin keittoihin.


Minä olen 28-v. ja perusmaut kyllä opetettiin koulussa sekä biologiassa että kotitaloudessa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
13/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se tulee japaninkielisestä sanasta, joka tarkoittaa suunnilleen "lihaisaa". Sitä on lihassa, mutta myös paistetussa sipulissa ja kypsässä tomaatissa, monissa sienissä ym. Liemikuution natriumglutamaatti anteaa juurikin sen umamin maun. Kun tietään kikat, saman efektin saa myrkyttömästikin. Esim lisptikka-yrtti on voimakas umamin antaja, sopii etenkin keittoihin.

Vierailija
14/20 |
28.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

käytännöllisenä käsitteenä vasta muutama vuosi sitten. Ja umamin perusmakustatus oli kyseenalainen hyvin pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
29.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

joskus herkkareita, sopivat hyvin!

Vierailija
16/20 |
29.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis jos puolet kokonaisesta valkosipulista..

Vierailija
17/20 |
29.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pyree on sitä kaikkein tiiveimmäksi tiivistettyä tomaattisosetta. Paseerattu on löysää, muttei ihan niin vetistä kuin tomaattimurska.

Vierailija
18/20 |
29.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uusimmiksi ovat ehdolla rasva ja kalsium sekä hiilihappo. Niillä epäillään olevan omat reseptorinsa.

19/20 |
10.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

20/20 |
10.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen bolognesen niin, että maustan sen oreganolla, basilikalla ja timjamilla, ja annan sen sitten hautua ainakin puoli tuntia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä viisi