Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Apuja: palaneen maku pois? Maitopohjainen puuro paloi taas pohjaan1 =/

Vierailija
18.02.2012 |

En ikinä opi!!!!!!! Miten tehdään maitoophjainen puuro ilman että se palaa pohjaan?????



Taas kävi näin ja mannapuuron makua sivuttaa hienohko palaneen maku... Saako tota makua jotenkin pois/peitettyä???



Ja miten maitopohjainen puuro/kastike tehdään ettei se pala joka helkutin kertapohjaan?!



T. Todella ärtynyt puuronkeittäjä

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai pysy pois mammasivuilta.

Keitä uusi puuro,palanut on kauheaa.

Vierailija
2/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

sen takia sitä on ehdottomasti tauotta sekoitettava eikä saa keittää täysillä missään nimessä.



Palaneen makua ei taida saada pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makua ei saa pois, ei auta kuin keittää uusi.



Keitätkö tavallisessa kattilassa? Osta puurokattila, sellainen, jossa se keitetään vesihauteessa, kestää hetken kauemmin kuin tav.kattilassa, mutta ei pala pohjaan. Tai ei kait sitä tarvii erikseen ostaakaan, laita kaksi kattilaa sisäkkäin, alempaan vettä kiehumaan ja ylempään puuroainekset. Katso ettei vesi lopu alemmasta kahvilasta kesken keittämisen.



Tai käytä teflon-pinnoitettua kattilaa, mutta seiso vieressä ja sekoita - jos et nyt taukoamatta, niin todella usein, ettei ehdi jämähtää ja palaa. Vähennä lämpöä heti kun alkaa kiehua ja sekoita, sekoita.

Vierailija
4/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

teen usein riisipuuroa ja ei kyllä ikinä pala pohjaan vaikka en ole sekoittamassa

Vierailija
5/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta seuraavan kerran vinkkejä:



- älä käytä rasvatonta maitoa (kevyt maidolla onnistuu)

- laita kattilaan ensin tilkka vettä (siten, että pohja peittyy) ja voita (tai oivariinia). Anna kiehahtaa.

- jos mahdollista, lämmitä maito ensin kiehuvaksi, tai ainakin kuumaksi, mikrossa, näin ollen ei tarvitse laittaa levyä täysille, mutta maidon kiehumispisteeseen saavuttaminen ei vielä tolkuttomasti aikaa.

- käytä puuhaarukkaa sekoittamiseen, vipilä ja kauha ei oo niin tarkkoja.

- sekoita tiuhaan ja pohjaa myöden.



Tälleen meillä onnistuu ilman pohjaan palamista. :)

Vierailija
6/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haudutan riisipuuron aina tavallisessa kattilassa ritilän päällä, eikä pala pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä kannatti kysyä, vaikka ajattelin että nyt tulee kommenttia: eikö osaa yhtä puuroa keittää.... =)



Monta juttua korjaantuu nyt. Tähän asti olen mm. käyttänyt rasvatonta maitoa, vispilää, tavallista tai ohutpintaista teflonkattilaa...



Kiitos siis hyvistä vinkeistä!

Parempia puuronkeittohetkiä odotellen,

-ap

Vierailija
8/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopivan pieni teho vaan ettei kiehu yli. Ei pala, ei tarvitse kytätä, välillä vaan käy pyöräyttämässä.

Esim riisipuuro todella vaivattomasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee hyvä puuro eikä tarvitse vahtia.

Vierailija
10/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta yritin sitäkin äsken ja mannasuurimot vain paakkuuntuivat isoiksi mannakasoiksi astian pohjalle... Ei mun puuropäivä, ei.



-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puoli litraa maitoa. 5 min täydellä teholla, eli kiehuvaksi.

Sitten ryynit vispilöiden.

Kuumennus puoli minuuttia ja sekoitus.

Kuumennus minuutti ja sekoitus.

Tehon pienennys ja kuumennus 1,5 min ja sekoitus.

Kuumennus 2 min ja valmista tuli.



Tosiaan ensimmäinen sekoitus tarvitaan hyvin alussa;-)

Vierailija
12/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kunnon kattila ja sen pohja on hyvän puuron tae!



Sitä palaneen hajua ja makua ei saa pois. Olen itsekin joskus joutunu viskaamaan puuron pois tuon vuoksi.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta yritin sitäkin äsken ja mannasuurimot vain paakkuuntuivat isoiksi mannakasoiksi astian pohjalle... Ei mun puuropäivä, ei.

-ap

Mun mielestä mikro ei ole suositeltava maitopohjaisille puuroille, eli vika ei mielestäni tekijässä...

Itse käytän teflonkattilaa, puuhaarukkaa ja sekoitan koko ajan. Onnistuu sekä manna- että riisipuuro. Mannapuuro valmistuu niin nopeastikin, että kyllä sen jaksaa. Ja tosiaan mieluummin täysmaitoa puuroihin, ei ainakaan rasvatonta.

Vierailija
14/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikähän nerous on suosittelemattomuutesi motiivina?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin, jos teet usein maitopohjaisia puuroja. Itse teen myös niinkuin joku muukin sanoi, että kuumennan maidon etukäteen pienissä erissä mikrossa. Haudekattilassa alkukuumennus vie aikaa, kun sisäkattila ei kuumene yli 100 asteen. mutta siksipä siinä ei puuro pala pohjaan.

Vierailija
16/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis vaikka tulee hyvää ja helposti mikrossa;-) Mikähän nerous on suosittelemattomuutesi motiivina?

Ok, minusta maito kuohuu helposti ja omat kokemukseni riisipuuron valmistuksesta mikrossa ovat olleet vähemmän palkitsevia. Tulos on ollut jotenkin kuivahtanut, ei kuohkea. Riippunee sitten monesta asiasta, mutta teen mieluummin takuuvarmasti hyvää jos alan tekemään.

Vierailija
17/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puoli litraa maitoa. 5 min täydellä teholla, eli kiehuvaksi.

Sitten ryynit vispilöiden.

Kuumennus puoli minuuttia ja sekoitus.

Kuumennus minuutti ja sekoitus.

Tehon pienennys ja kuumennus 1,5 min ja sekoitus.

Kuumennus 2 min ja valmista tuli.

Tosiaan ensimmäinen sekoitus tarvitaan hyvin alussa;-)

Teen maidon kiehautuksen niin että kiehautan ensin puoli senttiä vettä jonka päälle kaadan maidon sekoittaen kiehuvaksi asti.

Haudekattilaa ei tarvita mielestäni missään.

Vierailija
18/27 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puoli litraa maitoa. 5 min täydellä teholla, eli kiehuvaksi.

Sitten ryynit vispilöiden.

Kuumennus puoli minuuttia ja sekoitus.

Kuumennus minuutti ja sekoitus.

Tehon pienennys ja kuumennus 1,5 min ja sekoitus.

Kuumennus 2 min ja valmista tuli.

Tosiaan ensimmäinen sekoitus tarvitaan hyvin alussa;-)

Teen maidon kiehautuksen niin että kiehautan ensin puoli senttiä vettä jonka päälle kaadan maidon sekoittaen kiehuvaksi asti.

Haudekattilaa ei tarvita mielestäni missään.

Siis mitä, ette kai te nyt ensimmäiseksi sitä maitoa kattilaan laita?

Ei ihme että palaa pohjaan..

Minä oon teh nyt satoja kertoja mannapuuroa ja teen niin että keitän vettä, suolaa laitan.

Kiehumisvaiheessa ryynit ja välittömästi on aloitettava sekoittaminen ja myös lämpö pienemmäksi levyltä.

Yleensä saatan sammuttaa levyn koska se alkanut

kuumuus kattilassa jo edistää kypsymistä.

Puuroa pitää sekoittaa koko ajan paitsi haudutusvaiheessa se saa olla rauhassa.

Vasta lopuksi lisään maidon!

Ja taas sekoitan ja vispaan.

Idea on haudutuksessa.

Käytän teräskattilaa ja punaista maitoa.

Vierailija
19/27 |
24.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jouluna syödää riisipuuroa

Vierailija
20/27 |
24.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heitä puuro pois 

kuuraa kattila 

keitä uusi satsi puuroa