Mozzarellan viim.pvm. 28.12.11 Voiko sitä vielä syödä?!
Uuden vuoden päivällisen mozzarellasalaatti on uhattuna : (
Kommentit (9)
se tuote on alunperinkin säilynyt monta viikkoa tai jopa kuukautta ennen sitä päiväystä, niin silloin ei parin päivän tai jopa viikonkaan ylitys paljon haittaa. Mutta jos on kyse jostain maidosta tai leivästä, jonka säilyvyys valmistuksen jälkeen on vain joitakin päiviä, niin silloin se parikin päivää voi jo tuntua syödessä. ;) Eli mozzarella kai yleensä on ollut siellä paketissa jo jokusen viikon, niin ei se siinä parissa päivässä ihan syömäkelvottomaksi vielä muutu, jos on oikeassa lämpötilassa säilytetty. :)
Mua ällöttää ajatuksenakin se bakteeri- ja pöpötason nousu.
viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Ehkä seuraavana päivänä mutta en missään nimessä kolmen päivän jälkeen.
Aika varma vatsataudin paikka - etenkin jos kylmäketju on jossain vaiheessa katkennut.
Meinaan vaan kun joku tuossa kirjoitti, että varma vatsataudin paikka. Itsellä ei nimittäin ikinä ole ollut mitään vatsatautia mistään ruuista, vaikka syön jopa kuukauden vanhoja jugurtteja. Toisilla taas on niin herkkä vatsa, että täytyy tosi tarkkaan katsoa mitä syö.
Itse siis söisin. Ei mozzarella parissa päivässä miksikään mene.
Oletteko te ihan vakavissanne noiden päivämäärien kanssa? Ettekö todellakaan omin aistein katsomalla, haistamalla ja maistamalla pysty selvittämään, onko ruoka pilalla vai ei?
Katsokaapa joskus jääkaappiinne keskellä yötä vuorokauden vaihtuessa ja ruokien "vanhentuessa", mitä näettekään!
Entä sitten, jos ruokaa jostakin syystä siirretään itä-länsisuunnassa aikavyöhykkeeltä toiselle? Jos onkin täällä vanhentunut tänään, voiko sen syödä jollakin toisella aikavyöhykkeellä, jossa on vielä se edellinen päivämäärä?
Vaikka mozzarellat tulikin syötyä.
ap
jos ei haise/maistu pahalle.