Lue keskustelun säännöt.
Riisipuuron säilyvyys?
Kommentit (4)
Ylijäänyt riisipuuro ja riisi jäädytetään nopeasti esim ulkona kylmällä säällä tai tiskialtaassa kylmällä veden avulla ennen jääkaappiin laittamista.
Riisiruuat olisi hyvä syödä viimeistään seuraavana päivänä.
Pakastamisen osalta en osaa sanoa.
Itse aikaisemmin pidin riisiruokien osalta samaa perus 3-4 päivän sääntöä jääkaapissa säilyvyyden osalta, mutta sittemmin tiedon lisääntyessä olen syönyt riisiruuat kahden päivän sisällä ja huolehtinut niiden nopeasta jäähdytyksestä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
No ite syön tässä nyt maanantaina keitettyä puuroa, wish me luck 🤞
jos on heti jäähdyttyään laitettu jääkaappiin.
Riisi on herkästi pilaantuvaa verrattuna esim. makaroniin.
Jos riisiä jätetään muutamaksi tunniksi hellan päälle, niin siinä alkavat helkästi bakteerit lisääntyä.
En tiennyt itsekään tätä aiemmin ja oon luullut riisiä aina pitkään säilyväksi, kunnes luin näistä herkästi pilaantuvista ruuista artikkelin.