Mihin kidneypapuja voi käyttää?
Kommentit (10)
wokkiin. Paista pannulla wok-vihanneksia ja ananasta, lisää pavut vasta loppuvaiheessa (ilmeisesti on tölkkipavuista kyse?), koska ne muussaantuvat helposti. Mausta soijakastikkeella. Kastikkeeksi tölkki kookosmaitoa, pari tl punaista currytahnaa ja loraus soijakastiketta. Tarjoa riisin kanssa tai ilman.
valmistan aina ison pussillisen kuivattuja kidenypapuja ja sitten pakastan ne sopiviin annospusseihin. Sieltä sitten mihin ikinä keksinkään, mutta aika usein teen chili con carnea...
Vaikka lasagneen jauhelihakastikkeen sekaan, nakkikeittoon porkkanan jatkoksi, fetasalaattiin proteiinia tuomaan.
Joka paikkaan niitä voi "tunkea", itselläni aina välillä innostus, ja silloin saa perheeni tuta yllätyspavut. Kun laittaa tarpeeksi vähän (ja tarpeeksi usein ja tarpeeksi aikaisin, että tottuvat), ne lähes katoavat ruokaan.
Varsinaisia papuruokareseptejä kannattaa sitten erikseen googlata.
niin monen lapset inhoavat papuja? Nehän eivät ole kovin voimakkaan makuisiakaan.
suluissa siksi, että tämä on mun karpimpi versio kyseisestä herkusta.
400-500g rasvaista jauhelihaa
(sisäelimiä)
kidneypapuja
tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
sipuli
paprikasuikaleita
suolaa
mustapippuria
yrttimausteita maun mukaan
reippaan kokoinen kukkakaali (tai pari pussia pakastettua)
voita
kermaa
juustoraastetta
valkopippuria
ripaus suolaa
paistetaan jauheliha ja sipuli, lisätään paprikat ja pyöritellään tovi pannulla. sekaan tomaattimurska ja pyre ja mausteet.
Keitetään kukkakaali pehmeäksi. Lisätään voita, kermaa, valkopippuria ja suolaa ja soseutetaan sauvasekottimella.
Uunivuoan pohjalle ensin jauhelihamössö, sen päälle kukkismuusi ja koko komeus kruunataan vielä juustoraasteella. Uuniin 200 astetta kunnes juusto saa kivan värin.
mutta muistutan vielä, että purkkiin säilötyt pavut kannattaa valuttaa ja huuhdella ennen käyttöä. Maistuvat paremmalta. :)
1 tölkki kidney papuja
1 tölkki maissia
vihreää, punaista keltaista paprikaa kuutioina
kurkkua kuutioina
tomaattia (poista siemnet)
persiljaa
jostain papulehtisestä joskus otin tämän reseptin
Vierailija kirjoitti:
suluissa siksi, että tämä on mun karpimpi versio kyseisestä herkusta.
400-500g rasvaista jauhelihaa
(sisäelimiä)
kidneypapuja
tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
sipuli
paprikasuikaleita
suolaa
mustapippuria
yrttimausteita maun mukaanreippaan kokoinen kukkakaali (tai pari pussia pakastettua)
voita
kermaa
juustoraastetta
valkopippuria
ripaus suolaapaistetaan jauheliha ja sipuli, lisätään paprikat ja pyöritellään tovi pannulla. sekaan tomaattimurska ja pyre ja mausteet.
Keitetään kukkakaali pehmeäksi. Lisätään voita, kermaa, valkopippuria ja suolaa ja soseutetaan sauvasekottimella.
Uunivuoan pohjalle ensin jauhelihamössö, sen päälle kukkismuusi ja koko komeus kruunataan vielä juustoraasteella. Uuniin 200 astetta kunnes juusto saa kivan värin.
NAM!
kastikkeisiin... Melkein siis mihin vain. :)