Kertokaas hyviä pakastettavia ruokia!
Täytyy alkaa säästeliäämmäksi ja ajattelin sit että voisin tehdä isompia satseja ruokaa ja sitten evääksi töihinkin, osa menisi varmasti pakkaseenkin.
Mutta mitä tekisin?
En ole oikein tottunut tekemään isoja satseja kuin jotain kiusauksia tai perunaruokia muuten (esim. kermaperunat) mutta ne eivät taida tykätä pakastamisesta?
En saa mieleen kuin lasagnen, mutta siitä ei lapset kauheasti välitä.
Muuten teen siis kyllä vaikka mitä kastikkeita jne mutta ei broilerikastikekaan (kermaan tehty) taida välittää pakastamisesta? (Yleensä en sitäkään ole tehnyt kuin pienestä paketista eli pakkaseen ei edes jää)
Kommentit (11)
kokolihakastike, lilströmminpihvit, kaalilaatikko, makaronilaatikko. nää nyt tuli ainakin mieleen.
kokolihakastike, lilströmminpihvit, kaalilaatikko, makaronilaatikko. nää nyt tuli ainakin mieleen.
Olenhan minä tehnyt karjalanpaistiakin, unohdin. Miten eroaa siitä? Itse en juuri välitä taas makaronilaatikosta, kyllä sitä kerran syö muttei toista kertaa enää... Lihapullia voisikin tehdä isomman satsin mutta ne vaativat aina jotain kaveriksi. ap
-sopat jossa ei ole pottua (pottupalat voi lisätä kypsennettäessä jos haluaa), mieleen tulevat kaalisoppa, sipulikeitto, borsch
- pataruoat (kaalipadat, lihapadat )
- iso liha (kana, kinkku...) jonka roippeet silputaan annoksiksi pakastimeen, kastike syntyy hetkessä
- jauheliharuoat, lihapullat, mureke (pakasta viipaleina), kastikepohja (hauduta sipulia jne, lisäät vaan tomaattimurskan tai vaikka tuorejuuston), pelkkää ruskistettua jauhelihaa (sipulin kanssa) annospusseissa
- kananpalat, marinoi, kypsennä uunissa purkkitomaattien kanssa, pakasta pusseissa. Sulata ja tarjoa riisin jne kanssa.
-sopat jossa ei ole pottua (pottupalat voi lisätä kypsennettäessä jos haluaa), mieleen tulevat kaalisoppa, sipulikeitto, borsch
- pataruoat (kaalipadat, lihapadat )
- iso liha (kana, kinkku...) jonka roippeet silputaan annoksiksi pakastimeen, kastike syntyy hetkessä
- jauheliharuoat, lihapullat, mureke (pakasta viipaleina), kastikepohja (hauduta sipulia jne, lisäät vaan tomaattimurskan tai vaikka tuorejuuston), pelkkää ruskistettua jauhelihaa (sipulin kanssa) annospusseissa
- kananpalat, marinoi, kypsennä uunissa purkkitomaattien kanssa, pakasta pusseissa. Sulata ja tarjoa riisin jne kanssa.
lisäksi kannattaa pakastaa kaikkea joka vaatii paljon laittamista, esim. haudutettuja juureksia. (maukas pikalihapata jauhiksen kera nopeasti )Itse teen myös valmista sipulipohjaa, silppuan pari kiloa sipulia monitoimikoneessa, kuullotan, pakastan annospusseissa.
Juustoraastetta löytyy pakkasesta myös aina. Tarjousjuusto, monitoimikone, bzzzz.
kokolihakastike, lilströmminpihvit, kaalilaatikko, makaronilaatikko. nää nyt tuli ainakin mieleen.
Olenhan minä tehnyt karjalanpaistiakin, unohdin. Miten eroaa siitä? Itse en juuri välitä taas makaronilaatikosta, kyllä sitä kerran syö muttei toista kertaa enää... Lihapullia voisikin tehdä isomman satsin mutta ne vaativat aina jotain kaveriksi. ap
mutta koska mitat on noin mittoja,määriä en osaa sanoa.
puoltoista/kaksi kiloa naudan sisäfilettä suikaloiksi,paistan ja maustan kustapippurirouheella että suolalla.kaadan ne kymppilitraseen kattilaan,paiston jälkeen aina lasken pannulle vettä,eli otan lihan paiston aromit talteen. sitten heitan veden,lihojen joukkoon lihaliemikuutioita,maustepippuria,laakerinlehtiä. annan muhia noin kolme tuntia ja lisään maizzenan että kerman.
ja hyvää on!
-sopat jossa ei ole pottua (pottupalat voi lisätä kypsennettäessä jos haluaa), mieleen tulevat kaalisoppa, sipulikeitto, borsch - pataruoat (kaalipadat, lihapadat ) - iso liha (kana, kinkku...) jonka roippeet silputaan annoksiksi pakastimeen, kastike syntyy hetkessä - jauheliharuoat, lihapullat, mureke (pakasta viipaleina), kastikepohja (hauduta sipulia jne, lisäät vaan tomaattimurskan tai vaikka tuorejuuston), pelkkää ruskistettua jauhelihaa (sipulin kanssa) annospusseissa - kananpalat, marinoi, kypsennä uunissa purkkitomaattien kanssa, pakasta pusseissa. Sulata ja tarjoa riisin jne kanssa.
Jos ei nopeamminkin. Kuka tekee jonkun kastikepohjan hauduttamalla sipulin pakastimeen ja lisää siihen valmistettaessa tom.murskan??? Eli pakastimessa on kypsä sipulihakkelus ja töistä tullessa sitten sulatetaan se ja lisätään siihen tomaattimurska ja valkosipuli?? Kiesus..
Ei nopeuta kyllä yhtään..
kokolihakastike, lilströmminpihvit, kaalilaatikko, makaronilaatikko. nää nyt tuli ainakin mieleen.
Olenhan minä tehnyt karjalanpaistiakin, unohdin. Miten eroaa siitä? Itse en juuri välitä taas makaronilaatikosta, kyllä sitä kerran syö muttei toista kertaa enää... Lihapullia voisikin tehdä isomman satsin mutta ne vaativat aina jotain kaveriksi. ap
mutta koska mitat on noin mittoja,määriä en osaa sanoa.
puoltoista/kaksi kiloa naudan sisäfilettä suikaloiksi,paistan ja maustan kustapippurirouheella että suolalla.kaadan ne kymppilitraseen kattilaan,paiston jälkeen aina lasken pannulle vettä,eli otan lihan paiston aromit talteen. sitten heitan veden,lihojen joukkoon lihaliemikuutioita,maustepippuria,laakerinlehtiä. annan muhia noin kolme tuntia ja lisään maizzenan että kerman.
ja hyvää on!
Vaikka sisältäisivätkin vähän perunaa, niin mielestäni se ei mene pahaksi muun kasvissoseen seassa.
Harvemmin kyllä tulee kokonaisia aterioita pakastettua... Lihapullia, mureketta ja kastikkeita kylläkin, mutta en ehkä lähtisi perunoita, riisiä tai pastaa ihan sellaisenaan pakastamaan.
Vierailija kirjoitti:
-sopat jossa ei ole pottua (pottupalat voi lisätä kypsennettäessä jos haluaa), mieleen tulevat kaalisoppa, sipulikeitto, borsch - pataruoat (kaalipadat, lihapadat ) - iso liha (kana, kinkku...) jonka roippeet silputaan annoksiksi pakastimeen, kastike syntyy hetkessä - jauheliharuoat, lihapullat, mureke (pakasta viipaleina), kastikepohja (hauduta sipulia jne, lisäät vaan tomaattimurskan tai vaikka tuorejuuston), pelkkää ruskistettua jauhelihaa (sipulin kanssa) annospusseissa - kananpalat, marinoi, kypsennä uunissa purkkitomaattien kanssa, pakasta pusseissa. Sulata ja tarjoa riisin jne kanssa.
Jos ei nopeamminkin. Kuka tekee jonkun kastikepohjan hauduttamalla sipulin pakastimeen ja lisää siihen valmistettaessa tom.murskan??? Eli pakastimessa on kypsä sipulihakkelus ja töistä tullessa sitten sulatetaan se ja lisätään siihen tomaattimurska ja valkosipuli?? Kiesus..
Ei nopeuta kyllä yhtään..
Pannulle tomaatti murska ja valkosipuli ja siihen jäinen sipuli, niin se sipuli sulaa siinä samalla, kun tomaattimurskakin kuumenee. Ei tarvita mitään esisulatuksia..
Sitä tehdään aina 2 vuokaa ja toinen pakasteeseen. Lapsetkin tykkää.