Suositellaanko nykyään kaukomatkaajille
maitohappobakteereita? Mitä olette käyttäneet, kauanko ennen matkaa ja onko estänyt mahatauteja?
Kommentit (7)
Itse olen joskus syönyt, jos olen tosi eksoottisiin oloihin menossa. En tosin tiedä onko ollut apua, en ole kovin herkkävatsainen.
eikä ole ikinä ollut pakki sekaisin (kop, kop) vaikka maailmaa on kierretty paljon. Jos on kovin herkkä vatsa niin kai niistä sitten on apua, ainakin henkisellä puolella.
Muuten koko maitohappobakteeri ja hepatiittirokotehysteria on vain valmistajien lietsomaa "paniikkia" kansassa. Hyvin harva normaalituristi noita tarvitsee.
ja ei ole tullut tautia. Mies luottaa konjakkiin aamuin illoin ja on sairastanut yhden kunnon ruikulitaudin thaimaassa
Matkailijoille yleensä, ei vain kaukomatkoille meneville. Aloita viikkoa ennen matkaa.
koskaan käyttänyt eikä ole koskaan tullut mitään mahavaivaa.
Etenkin jos on joutunut syömään antibiootteja, tai jos sairastelee usein.
Turistiripuliin (jonka yleensä aiheuttaa bakteeri esim. kampylo) niillä tuskin on vaikutusta muuten kuin että jos se vastustuskyky on alun alkaenkin hyvä, niin kyllähän se suojaa myös matkalla erinäisiä tauteja vastaan.
Nykytiedon mukaan suolistolla on merkittävä rooli ihmisen immuunipuolustuksessa.
Mutta siis joo, summa summarum. Maitohappobakteerit sinällään eivät suojaa turistiripulia aiheuttavilta bakteereilta. Mutta säännöllisesti ja pitkään nautittuna ne saattavat buustata immuunipuolustusta siten, että se mahatauti ei matkallakaan pääse iskemään kun elimistö ehtii torjumaan ne tautia aiheuttavat bakteerit ennen oireiden alkamista.
minä ja lapset käytetty, mies ei, kenelläkään ei ainakaan thaimaassa ole ikinä tullut mahatautia. TÄrkeämpää on kai käsihygienia, ja se että katsoo missä syö ja mitä.