Löysin kanttarelleja, mitä mä niistä tekisin?
En ole ikinä tykännyt sienistä, kotona oli vain kangassienistä tai korvasienistä tehtyä pahaa kastiketta.
Nyt löysin kanttarelleja ja ne olivat niin kauniita että keräsin mukaani. Mitä niistä vois tehdä vai annanko jollekin?
Kommentit (7)
Joko teet hakkelusta niistä ja panet vaikkapa lihapullataikinaan, tai sitten paistat pihvit, keität potut ja teet kastikkeen.
Parasta kanttarellit ovat minusta niin, että paistat ne pannulla kullanruskeiksi sipulisilpun (margariinissa tai voissa), ripsauttelet suolaa ja vähäsen mustapippuria, sitten laitat vaikka kuohukermaa ja suurustat esim. Maizenalla hiukan. Ei kyllä voi kukaan sanoa pahaksi...
Jos tuokaan ei nappaa, tee esim. suolainen kanttarellipiirakka, tai kanttarelli-kinkkupiirakka. Netistä löytynee ohjeita. Nam sekin.
Paista pannulla voin ja sipulin kanssa ja lisää vähän kermaa. Syö kuumana leivän päällä. On hyvää!
niin syö ne ihan vain paistettuina.
Ekaksi paistat niitä ilman rasvaa, että niiden oma neste "kiehuu" pois. Lisäät sipulia ja öljyä/voita, ja paistat kullanruskeiksi. Sekaan paistumaan voi laittaa esim. kesäkurpitsaa tai loppuvaiheessa vihreitä papuja.
Maustat suolalla ja mustapippurilla.
HYVÄÄ.
mutta näillä ohjeilla voisin jopa oppia syömään niitä =)
Muutaman herkkutatinkin löysin mutta jätin metsään, en ollut niistä ihan varma
ap.
Kaikki muut tatit ovat syötäviä, mutta sappitatti on todella pahanmakuinen. Ihan pienen sappitatin saattaa sekoittaa herkkutattiin, mutta aina voi maistaa pienen palasen ennen pannulle laittamista.
mutta näillä ohjeilla voisin jopa oppia syömään niitä =) Muutaman herkkutatinkin löysin mutta jätin metsään, en ollut niistä ihan varma ap.
Oletkin jo saanut mukavia ohjeita.
Yksi lisää, uppoaa lapsiinkin, miksei nuo muutkin:
Paista pannulla kantarellit em. ohjeen mukaisesti, sekaan pekonia paloina. Lisää paistamisen loppuvaiheessa ihan pieni loraus ruokakermaa/kermaa, on aivan ihanaa pastan kanssa!
(Älä lisää enää suolaa, pekonista tulee tarpeeksi.)
Tai laita liha-, kanapataan yms.