Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten saada spagettikastikkeesta hyvää,

Vierailija
15.08.2011 |

kun siihen ei voi käyttää tomaattia eikä maitotuotteita?

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

suomalaistyyppinen jauhopohjainen kastike, sipulia ja valkosipulia paljon.

Vierailija
2/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

missä on tomaattia tai maitoproteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

suomalaistyyppinen jauhopohjainen kastike, sipulia ja valkosipulia paljon.

mä söin lapsena (enää en syö lihaa) ja hyvää oli. AV-mammoille ei tietenkään kelpaa, kun pitää tehdä niin kuin italialaisessa keittiössä.

Vierailija
4/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä tekisin varmaan sitten punaviiniin. Jos pitää sakeuttaa niin maizenaa.



Jauhelihan sekaan paprikaa ja herkkusieniä.



Mä en osaa oikein kuvitella kuin bolognese-kastikkeen, joten siksi tuo viritys.

Vierailija
5/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei kyllä mitenkään saa hyvää, tulee aika sekoitus.

Vierailija
6/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

oli lasten lemppariruokaa, mutta nykyään allergioiden jälkeen en ole saanut siitä kovinkaan hekullista. Täytyy kokeilla tuota jauhopohjaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ole tuttu sellainen suomalaistyyppinen jauhoilla suurustettu jauhelihakastike?

Vierailija
8/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ole tuttu sellainen suomalaistyyppinen jauhoilla suurustettu jauhelihakastike?

sellaista enää tee. Aina tomaattipohjainen bolognese ja paljon parmesania päälle =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maidottomat juustot ovat aika karseita, me ei olla löydetty sellaista, jota voisi laittaa ruokaan ja vielä pystyä syömään se.

Vierailija
10/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ole tuttu sellainen suomalaistyyppinen jauhoilla suurustettu jauhelihakastike?

sellaista enää tee. Aina tomaattipohjainen bolognese ja paljon parmesania päälle =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maidottomat juustot ovat aika karseita, me ei olla löydetty sellaista, jota voisi laittaa ruokaan ja vielä pystyä syömään se.

noita maidottomia juustoja. Mulla oli pari vuotta niin, etten pystynyt syömään maitotuotteita ollenkaan, ja tuli kokeiltua nuokin.

Vierailija
12/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ole tuttu sellainen suomalaistyyppinen jauhoilla suurustettu jauhelihakastike?

sellaista enää tee. Aina tomaattipohjainen bolognese ja paljon parmesania päälle =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

nyt lehmänmaidon maitoproteiinista vai voitteko käyttää esim vuohenjuustoa?

Vierailija
14/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valkkaa ainekset, joista pidät. Esim. herne, kinkku, katkarapu, paprika, jauheliha, kesäkurpitsa, porkkana, oliivit.... Joitakin näistä.



Esipaistat ja lämmität komponentit niille sopivalla tavalla (jauheliha tietenkin paistetaan kunnolla, mutta katkaravut vain käytetään kuumassa...) ja yhdistät kaikki pannulle ja lisään suolaa. Päälle valutat kunnolla maustettua oliiviöljyä (tuoreita tai kuivattuja mausteita, pippureita, valkosipuleja yms.). Kastike on valmis! Voit sekoittaa siihen spagetin. Voit myös käyttää pestoa "kastikkeena".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

käyttää vuohenjuustoa? En ole tiennytkään.

Vierailija
16/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit myös käyttää pestoa "kastikkeena".

on kyllä yleensä juustoa mukana.

Vierailija
17/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiehauta esim kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia ja punaista paprikaa ja mausta kunnolla, soseuta paksuksi "kastikkeeksi". Ruskista joukkoon jauheliha ja pekonia niin saat Bolognesen tyyppistä kastiketta.





Vierailija
18/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit myös käyttää pestoa "kastikkeena".

on kyllä yleensä juustoa mukana.

Vierailija
19/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset




Ruskista jauheliha.



Valmista eri kattilassa kastike, johon panet vettä ja maizenaa, paketin kyljessä on suhde, nestettä esim. 5 dl.



Lisää tämä "kastike" jauhelihan päälle ja laita reippaasti soijakastiketta.



Sitten lisää kuumaan kastikkeeseen purkki kaurakermaa.



Mausta maun mukaan. Itse käytän esim. sitruunapippuria. Jos voi laittaa ketsuppia, sitä voi lisätä kanssa.



Halutessasi voit laittaa myös sipulia / valkosipulia. Maustekurkkukuutiot palat käyvät myös (lisää ne viimeisenä).



Meillä perhe ( johon kuuluuu maitoallergikko ja tomaattiallergikko) on pistellyt tällaista spagetin / perunamuusin kanssa jo toista vuosikymmentä ja hyvin on maistunut.

Vierailija
20/29 |
15.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näillä ohjeilla saan varmasti maistuvaa kastiketta. =)