Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Apua! Sähkön tasauslaskusta

Vierailija

Meille tuli tasauslasku ja peffalleni meinasin lentää. Ihan hirveän iso lasku! Miten voikin niin paljon arvio mennä pieleen. Nyt sitten joudutaan perumaan meidän lomaristeily, joka oli jo suunniteltu tehtäväksi noin kuukauden päästä. Lapset pettyy, mutta ei voi mitään.Toki tiedettiin, että lisää tulee maksettavaa, kun oli kylmä talvi, mutta oli yllätys silti iso. Missä ihmeessä voi säästää sähköä?No kohta varmaan siirrytään reaaliaikaiseen laskutukseen, ni ei tule ylläreitä.

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

Tietsikat max. tunnin illassa auki. Tauluteevee on myös energiasyöppö. Saunotaan vaan kerta viikkoon ja suihkut max. 4 min.

Vierailija

Itelläki meinas mennä kahvit väärään kurkkuun kun yhtä aikaa tuli tasauslaskut sekä kaukolämmöstä että sähköstä 600+300! Ei ollu kivaa ei...

Vierailija

reilut 1000€ tasauslasku. Ihan järkkysuuri!Mut kuulostaa kyllä ahdistavalta, jos talvisin on sitten niin isot laskut, mitä joku kirjoitti. Melkein pakko pistää säästöön talvea varten, kun ei tommosia summia pysty yhtäkkiä maksamaan.Ahdistavaa!ap

Vierailija

Huh, onneksi ei ole sähkölämmitys, nyt niitä sähkölämmitteisiä taloja on myynnissä pilvinpimein kohtuu halvalla kun ylläpityo maksaa aivan älyttömän paljon, jos on vaan mahdollisuus vaihtaa lämmitysmuotoa vaikka pellettilämmitykseen niin kannattaa tai rakentaa varaava takka/leivinuuni, siinä jo säästää monta sataa euroa vuodessa.

Vierailija

Lauantaina 18.00-> ja koko sunnuntai on pyykkipäivä. Sähkö on halvempaa.

Tiskikonekkin menee päälle vasta 21.00 jälkeen.

Lämmityskautena päivisin lämmitän puilla ja ainoastaan yöksi patterit päälle.

Vierailija

Olemme maksaneet aina vuoden vaihteessa vuoden sähkölaskun joka on ollut 1300-1500€/vuosi, niin tänäkin vuonna. Tuo lasku on ollut yleensä sekä tasauslasku ja seuraavan vuoden arviolasku.Toukokuussa vaihdettiin sähkömittari etäluettavaan ja tuli tasauslasku, 1700€. En voinut ymmärtää, että miten niin paljon voi olla maksettavaa. Soitto sähköyhtiöön selvensi, että lasku oli kahden vuoden tasauslasku ja vuodeksi eteenpäin taas arviolasku. Eivät olleet 1,5v. laittaneet tasauslaskua, kun olivat tienneet mittarin vaihdon olevan edessä ja nyt siinä samalla sitten laskuttivat senkin ja kun kerran olin halunnut laskun kerran vuodessa niin samalla sitten laskuttivat taas vuodeksi eteenpäin arviolaskut.

Pyysin muuttamaan laskutuksen kuukausittain tapahtuvaksi ja lasku pieneni tuntuvasti, oli 50€

Vierailija

Lainaus:

Lauantaina 18.00-> ja koko sunnuntai on pyykkipäivä. Sähkö on halvempaa.

Tiskikonekkin menee päälle vasta 21.00 jälkeen.

Lämmityskautena päivisin lämmitän puilla ja ainoastaan yöksi patterit päälle.


Vain jos on yö sähkä ja päiväsähkö ei muuten ole halvempaa, itse vaihtoin sähköyhtiötä E-on->oulun seudun sähkö ja kilowatti hinta tippui 7,25c:stä 5,09c;nttiin, että kannattaa vertailla sähkön hintojakin.

Vierailija

Lainaus:


Siirtomaksu on lähes puolet halvempaa kuin sähkön hinta, kyllä sen summan siihen laskuun tuo sähkön hinta, siirtoyhtiö on eri asia kuin sähkönmyynti yhtiö.

Vierailija

Miten taas osa blondeista aivan ulkona laskutuksesta. Reaaliaikainen laskutus on perseestä, jkainen sen ymmärtää jos kesällä kuukaudessa kulaa 500 kwh ja talvella 2400 kwh...

Arviolaskutus on siitä helppo että joka kuukausi maksat saman summan siirrosta sekä sähköstä. On aivan urpoa olla seuraamatta sähkönkulutusta. Kerran viikossa luet mittarin ja merkkaat lukemat ylös. Se on aivan oma virhe jos vuosikulutus merkattu liian pieneksi ja tasauslasku on suuri. Fiksu hoitaa että vuosikulutus realistinen ja saa vielä rahaa takaisin tasauslaskussa.

Ei kannata valittaa näistä asioista ellei kykene olemaan ajan tasalla.

Vierailija

Lainaus:

Kerran viikossa luet mittarin ja merkkaat lukemat ylös. Se on aivan oma virhe jos vuosikulutus merkattu liian pieneksi ja tasauslasku on suuri. Fiksu hoitaa että vuosikulutus realistinen ja saa vielä rahaa takaisin tasauslaskussa.
kun et näköjään edes tiedä, että läheskään joka asunnossa mittaria ei pysty lukemaan itse. Meillä (omakotitalo) mittari on talon ulkoseinällä lukitussa kaapissa, johon ainoastaan sähköyhtiöllä on avain. Emme pysty lukemaan mittaria. Ja kun on sähkölämmitys, niin kulutusta on aika vaikea ennakoida tarkkaan, kun se riippuu niin paljon ulkolämpötilasta. Toki voi yrittää päätellä, että jos talvi on ollut tavallista kylmempi, niin laskukin on varmasti suurempi, mutta tarkkaa summaa on vaikea arvioida. Tosin meillä tasauslasku oli tänä vuonna suunnilleen yhtä suuri kuin normaali kuukausilasku.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat