Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko mitään mitä voisin leipoa kun kaapissa on vain

Vierailija
07.05.2011 |

vehnäjauhoja, sokeria, leivinjauhetta, tummaa suklaata, öljyä, kaakaojauhetta, kananmunia, maitoa. Mun piti leipoa jotain kun mennään huomenna käymään äitini luona, mutta nyt en pääsekään enää kauppaan.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mokkapaloja, suklaamuffinsseja, suklaapipareita, suklaakakku?

Vierailija
2/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

tee kääretorttu. ihan vaan marjainen,ei kermaa sisään. minäkin tein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuin ihan vähän, ei riittäisi kääretorttuun... Löysin tällaisen ohjeen



http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku/



Voisikohan tuossa korvata voin öljyllä?

Vierailija
4/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kääretorttu? en tied' tarviiko välttämättä perunaj..

Vierailija
5/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuin ihan vähän, ei riittäisi kääretorttuun... Löysin tällaisen ohjeen

<a href="http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku/" alt="http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku/">http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku/</a&gt;

Voisikohan tuossa korvata voin öljyllä?

kerma pitäisi korvata punaisella maidolla kun kermaakaan ei nyt ole. Onnistuiskohan?

Vierailija
6/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

monia ohjeita on mutta kokeile vaikka tätä:



2 munaa

2 dl sokeria vatkataan

sekaan vehnäjauho-kaakaojauhe-leivinjauheseos (tätä määrää mä en muista, mutta suht löysäksi saa jäädä, oisko 3dl vehniksii, 2 rkl kaakaota ja 1 tl leivinjauhetta)

Sulatettua suklaata 100 gr

Lisää sulatettu suklaa varovasti käännellen vaahtoon ja lorauttele maitoa fiiliksen mukaan sekaan.

Paista 175 astetta sen verran että jää raa'ahkoksi sisältä mutta reunat on jo kypsät. Oisko 20 min?

Koska tomusokeria ei ole, raasta suklaata ohuella terällä päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

on maailman helpoin, tehdään tätä usein ja jopa lapsetkin osaa tän tehdä, ja on muuten oikeesti hyvää!!! :)



3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaota

4 dl sokeria

3/4 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

200 g sulatettua margariinia/ voita / voin makuista rypsiöljyä

4 kananmunaa



Sekoitetaan kuivat aineet ensin, sitten lisätään rasva ja munat yksi kerrallaan. Paistetaan 175 asteessa n. 30 minuuttia. Pitää jäädä vähän raa´aksi keskeltä. Sellainen mudcake tyylinen tulee tästä.



toivottavsti oli ne aineet mitä sultaki löyty kun en enää muista mitä olitkaan laittanu :D

Vierailija
8/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

suklaasta saat sulattamalla vielä päällisen jos haluat :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuollainen mud cake voisikin olla hyvä. -ap

Vierailija
10/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

nro 11 antama ohje meni nyt kokeiluun ja kakku on paraikaa uunissa. Oli kyllä tosi helppo ja nopea tehdä, toivottavasti onnistuu! Sulatan sitten vielä suklaan kakun päälle -ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

tomusokeri on sokeria !

Ero käytössä on esim marengissa on helpompi käyttää tomua, tavallinen sokeri ei siedä yhtään kovempaa uunia. Ainoastaan sokerilla ei voi korvata tomusokeria jos ripottelee päälle. Tavallinen sokeri vois olla aika nuijan näköistä.

Perunajauho leipomistuotteissa tekee sen että paistos kostuu paremmin. Kääretortussahan on tarkoitus että se on kosteampaa kuin esim täytekakku.

Itse taas tykkään määritellä kosteuden ja saan tuntuman paremmin kun käytän vehnäjauhoja.

Itse olisin noilla raaka-aineilla tehnyt suklaakakun, mutta taatusti uunissa oleva on myös hyvää !

yks kondiittori

Vierailija
12/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

tomusokeri on sokeria !

Ero käytössä on esim marengissa on helpompi käyttää tomua, tavallinen sokeri ei siedä yhtään kovempaa uunia. Ainoastaan sokerilla ei voi korvata tomusokeria jos ripottelee päälle. Tavallinen sokeri vois olla aika nuijan näköistä.

Perunajauho leipomistuotteissa tekee sen että paistos kostuu paremmin. Kääretortussahan on tarkoitus että se on kosteampaa kuin esim täytekakku.

Itse taas tykkään määritellä kosteuden ja saan tuntuman paremmin kun käytän vehnäjauhoja.

Itse olisin noilla raaka-aineilla tehnyt suklaakakun, mutta taatusti uunissa oleva on myös hyvää !

yks kondiittori

Minun mielestä tomusokerilla on muutakin eroa kidesokeriin, kuin päälle ripottelu. Juuri sehän tekee esim. mokkapalojen päälle sen "tahmean" kuorrutuksen. Ei se onnistu samallalailla suutuntumaksi ainakaan käyttäen kidesokeria.

(en myöskään tajunnut mihin uunissa olevaan viittasit)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
07.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

viestiä jossa se "uunissa oleva" oli, mutta se olikin sivuseikka kondiittorin viestiin nähden.