Meidän pääsiäismenu huomiselle:
kantarellirisotto
kalaa voikastikkeessa
vihersalaatti
raparperijuustokakku
Lauantaina uudestaan kauppaan :)
Kommentit (7)
Me grillataan huomenna!
Kanaa
Possua
Hampurilaisia, pekonilla
Salaattia
Vaahtokarkkeja
Kauppaan sitten vasta tiistaina.
(Varsinkin kun se muistuttaa meidän pitkänperjantain menyytä :)):
Sitruunalla ja tillillä täytetty siika
tattirisottoa
salaattia
(jälkiruoka vaiheessa, ehkä jotakin hedelmistä?)
Yritän saada sunnuntain karitsan jo tänään, olisi vähemmän säätämistä lauantaina.
Iloista ja rauhallista pääsiäistä!
Saisinko tuon kantarellirisoton ja raparperijuustokakun ohjeen, kiitos?!!
Saisinko tuon kantarellirisoton ja raparperijuustokakun ohjeen, kiitos?!!
voin laittaa ohjeet illalla.
Kantarellirisotto tehdään kuten tavallinenkin, siis voita ja valkkaria, valkosipulia ja kantarellejä, parmesanjuustoa ja voita.
Raparperijuustokakkuun laitetaan pohja raparpereineen uuniin hetkeksi, sitten päälle tuorejuusto-sokeriseos ja vielä uunista ottamisen jälkeen ranskankermakuorrute. ap
Tosin kauppaan lähdemme jo alkuiltapäivästä mutta jos sitten la ostaisin aineksia noihin..
-ohjeiden kyselijä-
-grillimakkaraa
-pottuja
-salattia
-ehkä lihaa?
-pashaa (helpolla ohjeella, mökillä kiva tehdä)
Vois kyllä vaahtokarkkeja paistaa nuotiolla.. =)
Herkullista pääsiäistä! =)
Kantarellirisotto 4:lle
1 ½ rkl voita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 dl risottoriisiä
vajaa litra kasvislientä
2 dl kantarellejä (pakkasesta)
2 ½ dl parmesanjuustoraastetta
1 rkl voita
suolaa, mustapippuria
Kuumenna voi paistinpannulla ja kuullota valkosipuli. Lisää risottoriisi, kuullota ja lisää kasvisliemi kiehuvana muutamassa osassa, haihduta hyvin joka välissä. Kun riisi on kypsää ja neste haihtunut, lisää joukkoon sulatetut kantarellit, sekoittele ja lisää joukkoon vielä juustoraaste ja voi ja maun mukaan suolaa ja mustapippuria.
Raparperijuustokakku (iso irtopohjavuoallinen ~12:lle):
2 ½ dl vehnäjauhoja
2/3 dl sokeria
100 g voita
7 ½ dl pienittyä raparperiä
1 1/4 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
450 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
200 g ranskankermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Yhdistä vehnäjauhot, sokeri ja voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita keskenään raparperi, sokeri ja vehnäjauhot ja lisää pohjan päälle. Paista 190 asteessa 15 min, ota pohja uunista ja laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen.
Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään hyvin sekaisin ja lisää munat yksi kerrallaan. Lisää raparperien päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista ½ tuntia. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä 15 min. Sekoita ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeri ja kaada vielä lämpimän kakun pinnalle varovasti. Jäähdytä kakku ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa.
Hyvää pääsiäistä! ap