Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Meidän pääsiäismenu huomiselle:

Vierailija
21.04.2011 |

kantarellirisotto

kalaa voikastikkeessa

vihersalaatti

raparperijuustokakku



Lauantaina uudestaan kauppaan :)

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
21.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kantarellirisotto 4:lle



1 ½ rkl voita

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

3 dl risottoriisiä

vajaa litra kasvislientä

2 dl kantarellejä (pakkasesta)

2 ½ dl parmesanjuustoraastetta

1 rkl voita

suolaa, mustapippuria



Kuumenna voi paistinpannulla ja kuullota valkosipuli. Lisää risottoriisi, kuullota ja lisää kasvisliemi kiehuvana muutamassa osassa, haihduta hyvin joka välissä. Kun riisi on kypsää ja neste haihtunut, lisää joukkoon sulatetut kantarellit, sekoittele ja lisää joukkoon vielä juustoraaste ja voi ja maun mukaan suolaa ja mustapippuria.



Raparperijuustokakku (iso irtopohjavuoallinen ~12:lle):



2 ½ dl vehnäjauhoja

2/3 dl sokeria

100 g voita

7 ½ dl pienittyä raparperiä

1 1/4 dl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

450 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/4 dl sokeria

2 munaa

200 g ranskankermaa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria



Yhdistä vehnäjauhot, sokeri ja voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita keskenään raparperi, sokeri ja vehnäjauhot ja lisää pohjan päälle. Paista 190 asteessa 15 min, ota pohja uunista ja laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen.



Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään hyvin sekaisin ja lisää munat yksi kerrallaan. Lisää raparperien päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista ½ tuntia. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä 15 min. Sekoita ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeri ja kaada vielä lämpimän kakun pinnalle varovasti. Jäähdytä kakku ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa.



Hyvää pääsiäistä! ap

Vierailija
2/7 |
21.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me grillataan huomenna!

Kanaa

Possua

Hampurilaisia, pekonilla

Salaattia

Vaahtokarkkeja

Kauppaan sitten vasta tiistaina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
21.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

(Varsinkin kun se muistuttaa meidän pitkänperjantain menyytä :)):

Sitruunalla ja tillillä täytetty siika

tattirisottoa

salaattia

(jälkiruoka vaiheessa, ehkä jotakin hedelmistä?)



Yritän saada sunnuntain karitsan jo tänään, olisi vähemmän säätämistä lauantaina.



Iloista ja rauhallista pääsiäistä!

Vierailija
4/7 |
21.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saisinko tuon kantarellirisoton ja raparperijuustokakun ohjeen, kiitos?!!

Vierailija
5/7 |
21.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saisinko tuon kantarellirisoton ja raparperijuustokakun ohjeen, kiitos?!!


voin laittaa ohjeet illalla.

Kantarellirisotto tehdään kuten tavallinenkin, siis voita ja valkkaria, valkosipulia ja kantarellejä, parmesanjuustoa ja voita.

Raparperijuustokakkuun laitetaan pohja raparpereineen uuniin hetkeksi, sitten päälle tuorejuusto-sokeriseos ja vielä uunista ottamisen jälkeen ranskankermakuorrute. ap

Vierailija
6/7 |
21.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosin kauppaan lähdemme jo alkuiltapäivästä mutta jos sitten la ostaisin aineksia noihin..



-ohjeiden kyselijä-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
21.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

-grillimakkaraa

-pottuja

-salattia

-ehkä lihaa?

-pashaa (helpolla ohjeella, mökillä kiva tehdä)



Vois kyllä vaahtokarkkeja paistaa nuotiolla.. =)



Herkullista pääsiäistä! =)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan kuusi