suurkeittiöruokaa
Tässä otteita suuren (lv. 20 MEur) suomalaisen suurkeittiöpakasteiden toimittajan tuoteoppaasta:
”Asiakaskuntaamme kuuluvat mm. hotellit, ravintolat, henkilöstöravintolat, pikaruokalat sekä julkishallinto (lue koulut, sairaalat, päivä- ja vanhainkodit…).
Tuotekohtaisista tiedoista löytyvät valmistusmaat:
- herne, parsa, valkosipuli; KIINA
- tomaatti; TURKKI
- sipuli, omena, kukkakaali, mansikka, mustaherukka, vadelma, paprika; PUOLA
- porkkana, pinaatti, keittojuures; BELGIA
- peruna; HOLLANTI
- lohi, kirjolohi, alaskanseiti, sei, turska; KIINA
- broilerit; THAIMAA
- jauheliha; BRASILIA
- lihapullat; HOLLANTI
- sianliha; SAKSA
- pasta, pyttipannu; BELGIA
- leipä; RANSKA
Joten eivätpä taida koululaisemme, sen enempää kuin me aikuisetkaan, juurikaan saada kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa koulu- tai työpaikkaruokailussaan. On käsittämätöntä, että kalan rahtaaminen Kiinasta tai broilerin Thaimaasta edes rahallisesti tulisi kotimaisia raaka-aineita halvemmaksi. Olisi mielenkiintoista saada hinnoista vertailua, esim. kuinka paljon enemmän pitäisi kouluruokailusta maksaa/ lapsi, jotta heille voitaisiin tarjota terveellistä suomalaista ruokaa.
Nimim. täältäkin kohta eväät kouluun!
NO YÄK!