Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

suurkeittiöruokaa

Vierailija
19.04.2011 |

Tässä otteita suuren (lv. 20 MEur) suomalaisen suurkeittiöpakasteiden toimittajan tuoteoppaasta:

”Asiakaskuntaamme kuuluvat mm. hotellit, ravintolat, henkilöstöravintolat, pikaruokalat sekä julkishallinto (lue koulut, sairaalat, päivä- ja vanhainkodit…).



Tuotekohtaisista tiedoista löytyvät valmistusmaat:

- herne, parsa, valkosipuli; KIINA

- tomaatti; TURKKI

- sipuli, omena, kukkakaali, mansikka, mustaherukka, vadelma, paprika; PUOLA

- porkkana, pinaatti, keittojuures; BELGIA

- peruna; HOLLANTI

- lohi, kirjolohi, alaskanseiti, sei, turska; KIINA

- broilerit; THAIMAA

- jauheliha; BRASILIA

- lihapullat; HOLLANTI

- sianliha; SAKSA

- pasta, pyttipannu; BELGIA

- leipä; RANSKA



Joten eivätpä taida koululaisemme, sen enempää kuin me aikuisetkaan, juurikaan saada kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa koulu- tai työpaikkaruokailussaan. On käsittämätöntä, että kalan rahtaaminen Kiinasta tai broilerin Thaimaasta edes rahallisesti tulisi kotimaisia raaka-aineita halvemmaksi. Olisi mielenkiintoista saada hinnoista vertailua, esim. kuinka paljon enemmän pitäisi kouluruokailusta maksaa/ lapsi, jotta heille voitaisiin tarjota terveellistä suomalaista ruokaa.



Nimim. täältäkin kohta eväät kouluun!





Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
19.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

NO YÄK!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yksi seitsemän