Mikä helekkari siinä on kun ei onnistu
ruskea kastike!! Tulee aina sellaista valkoista "kastiketta" jossa on paukkuja? Menetin hermot totaalisesti tuon kastikkeen kanssa..
Yritin tehdä kastikkeen niin että: Sulatin paistinpannulla voita ja lisäsin jauhot ja kun veden lisäsin niin meni ihan paukkuseksi.. annoin olla koko hiivatin kastikkeen siinä sitte.. että ärsyttää kun en yhtä kastiketta osaa tehdä!!
Kommentit (13)
käristää pannulla niin kauan, että jauhot ruskettuvat. Tämän jälkeen vesi lisätään pienissä erissä sekoittaen.
Jos ei halua käristää, niin ainoa keino on "lisätä väri erikseen" esim. ketsuppi, lihaliemi...
käristää pannulla niin kauan, että jauhot ruskettuvat. Tämän jälkeen vesi lisätään pienissä erissä sekoittaen.
Jos ei halua käristää, niin ainoa keino on "lisätä väri erikseen" esim. ketsuppi, lihaliemi...
jota mun äiti laittaa. Se tekee (tietenkin) maailman parhaan ruskean kastikkeen.
Kuka hullu värkkää jotain sooseja...
Ruskeasta kastikkeesta ei tule ruskeaa, jos et anna jauhojen käristyä ja ruskistua pannussa. Sitä vettä ei siis lisätä heti saman tien pannulle, vaan keitetään ensin niitä jauhoja voissa ja vasta lopuksi laitetaan vesi.
Jos lisäät paljon kylmää vettä kerralla, kastikkeesta tule vain iso paakku. Vettä pitää lisätä vähän kerrallaan ja sekoittaa huolellisesti, sitten kun huomaat, että jauhot ovat imeneet veden, kaada nopeasti uutta vettä (sillä niitä paakkuja syntyy sekä silloin, jos vettä on kerralla liikaa että silloin, jos sitä on liian vähän, kun olet alkanut sitä lisätä) ja sekoita taas. Paakkuuntumista estää myös, jos vesi on valmiiksi kuumaa, kun lisäät sen pannulle.
Sitä saa kaupasta valmiina pussissa. Kuka hullu värkkää jotain sooseja...
tämän kommentin kanssa, niin esim. siksi, että kaupan ruskea kastike maistuu kuvottavalta, mutta itse tehty on hyvää.
Sitä saa kaupasta valmiina pussissa. Kuka hullu värkkää jotain sooseja...
tämän kommentin kanssa, niin esim. siksi, että kaupan ruskea kastike maistuu kuvottavalta, mutta itse tehty on hyvää.
paakkuuntuneesta valkoisesta vellistä...
Kokeilin kerran, enkä sen jälkeen ole mitään jauhopaakkukastikkeita tehnyt. :) Ihan helevetin hyvä tuote, sen kun paistaa pannulla sipulit ja jauhelihat tms., lisää nestettä, antaa maustua ja ripottelee ruskeakastike-suurusteen sekaan. Sekoitetaan kunnes kiehahtaa, annetaan kiehua pari minuuttia ja kastike on valmis. Todella helppo tehdä, eikä ole kallista. Tuon näköinen purkki: http://www.maizena.fi/media/2766/jaevningmoerk.jpg
Sitä saa kaupasta valmiina pussissa. Kuka hullu värkkää jotain sooseja...
tämän kommentin kanssa, niin esim. siksi, että kaupan ruskea kastike maistuu kuvottavalta, mutta itse tehty on hyvää.
No jos tykkää paakkuuntuneesta valkoisesta vellistä...
kastike vaan ole paakkuuntunutta valkoista velliä.
sisältää hirveästi suolaa ja lisäaineita, kallista jauhoa. Tuossa muutama syy siihen, miksi tämä hullu tekee itse ruskean kastikkeen. Ja helppo se on tehdä, kun tekniikan oppii.
Sitä saa kaupasta valmiina pussissa. Kuka hullu värkkää jotain sooseja...
Pussikastike: ei maistu ruskealle kastikkeelle
Jos haluaa lasagnea niin miksi ostaa Saarioisten makaroonilaatikkoa kaupasta? (Tiedän, vertaus ontuu, mutta kaupan ja itse tehty ruskea kastike eivät kyllä maistu yhtään samalta.)
Voita pitää olla reilusti niin että jauhovoimössö on notkeaa, lähes valuvaa.
Ja sitten vaan ruskistat tarpeeksi ennen kuin lisäät veden.
ehkä liian vähän voita. ehkä et ole ruskistanut seosta, huom ei kovalla lämmöllä, vaan keskilämmöllä vähän hitaammin. ei muuten kärise. lisää lämmintä vettä.
niin että seoksesta ei tule täysin kuivaa pöperöä vaan notkeaa mössöä. Sekoittele sitä paistinpannussa niin, että se ruskettuu kunnolla ja lisää sitten vettä vähän kerrallaan samalla sekoitellen "kahdeksikkoa", niin että soossista tulee tasaista. Harjoitus tekee mestarin :)