Onko bulgur terveellisempi vaihtoehto?
Ostin ekaa kertaa bulguria ja hyvältä maistui. Onko tuo terveellisempää kuin makaroonit, pasta, riisi tai perunat?
Kommentit (6)
Haluan kokeilla sitäkin. Tarkoituksena on etsiä parempia vaihtoehtoja perheen ruokavalioon.
Aika mautontahan se ihan maustamattomana on, ihan kuin muutkin vastaavat tuotteet. Mutta maustettuna hyvää, kiva napakka koostumus ja sopii sekä lämpimänä että kylmänä syötäväksi, esim. salaattiin voi laittaa. Ja on terveellistä.
maistuu ehkä vähän jollekin herneen sukuiselle (mutta tosi miedosti), on rakenteeltaan mun mielestäni todella kivaa, poksuu vähän hampaissa. Sillä on todella hyvät ravintoarvot, joten sitä kannattaa suosia lisukkeena. Se ei ole mikään vilja, vaan sukua käsittääkseni punajuurelle. Jostain olen lukenut, että kvinoa olisi äidinmaidon jälkeen ihmiselle paras vaihtoehto, jos pitäisi elää ainoastaan yhdellä ruoka-aineella.
Pesto sopii sen kanssa muuten tosi hyvin, mielestäni paremmin kuin pastan kanssa.
Quinoa ei eroa juurikaan vehnästä, vaikkei sitä lasketa viljaksi, se käyttäytyy kuin vilja. Ja kun ottaa sitten vielä huomioon sen alkuperän, niin miksi ihmeessä sitä pitäis syödä?
Minusta pääasia on että syö monipuolisesti, ja jos perheessä on lapsia, että hekin tottuvat monipuoliseen ruokavalioon. Usein lapset eivät muuta ruokaa tunteekaan, kun peruna, ja makaroonit:( Mutta, kun olisi niin paljon muitakin herkkuja! Kokeile muuten vielä ohraa-minusta todella herkullista, ja miksei cous-cousta, sekä tattaria (vai oliks tartaria-sekoitan aina)...Muistakaa myös erilaiset pavut!
Se on ihan vehnää myös. Terveellisempi vaihtoehto olisi quinoa.