Miksi osa punaviineistä saa aikaan jysärin?
Mmm, pidän punaviineistä ja joskus otan perjantaina tai lauantaina illalla sitten lasillisen, kun muksut nukkuu. Ja todellakin vain yhden pidän tapanani ottaa. Ostin tässä sellaista punaviiniglögiä ja sitä lämmitin sitten illalla yhden annoksen. Ei se hääviä ollut ja ehti kylmetä kun sitä siemailin, kylmänä maistui ällölle muuten.. Noh, kuitenkin nyt on pää kipeä. Olen huomannut, että joistakin viineistä tulee tuollaista, vaikkei sitä otakaan pulloa kerrallaan.
Onko siis toisissa punaviineissä jotain enemmän kuin toisissa?
Kommentit (5)
Minulla sama homma, eli suosin kevyitä punkkuja. Ei tuu pää kipeäski niistä.
Tanniinia kun välttelee, niin säästyy pääosin jysäreistä.
Tarpeeksi jos erehtyy juomaan, niin päänsärky tulee ilman tanniiniakin ;)
Muistelen kuulleeni, että tanniini aiheuttaa joillekin ihmisille allergisia oireita, jotka muistuttavat liiallisen alkoholinkäytön tuomia oireita. Voi tulla oksennus ja aamulla pää on kipeä.
Kaverini on allerginen punaviinille, eli ilmeisesti tanniinille. Hän oksentaa jos juo lasillisen punkkua. Opiskeluaikoina hän sai pikittelyä osakseen, kun me muut luulimme ettei hän hallitse alkoholin käyttöään.
En ole mikään viiniasiantuntija ja ostan mutu-tuntumalla. Mitkä ovat sellaisia kevyitä sitten, ettei niistä tule herkästi jysäriä?
punaviineissähän on tanniinia joka osalle aiheuttaa päänsäryn.