Apua! Koira söi tummaa suklaata.

Vierailija

Meillä hoidossa koira ja kävi varastamas pienehkön palan tummasta suklaasta tehtyä kakkua. Kertokaa joku voiko 6 kk.n ikäiselle lapradorin pennulle olla vaarallista? Kakku on tehty bandan tummaan suklaaseen ja vielä kuorrutettu samalla tummalla suklaalla, yht kakussa siis n 270 g suklaata. Söi arviolta 50 g kakkua.

Kommentit (15)

Vierailija

mut sielä vastas niin sekavia puhuva äijä et oli pakko varmistaa minne puhelu tuli, käski nimittäin antaa lapsille selkään, jos ovat koiralle suklaata antaneet ym???Ajattelin itsekin ettei määrä kovin suurelta vaikuta, mut kun koira ei ole oma ja pentukin vielä...ap

Vierailija

oksensiko koira? Sen olisi hyvä oksentaa. Sitten vain seurailet sitä. Meillä söi n 15 kg koira laatikollisen neekerin suukkoja.... Niissä oli tummaa suklaata. Kyllä koira kävi vähän ylikierroksilla, tai sydän tykytti nopeammin kun normaalisti, mutta selvittiin säikähdyksellä.Maitosuklaata saakin jo syödä aika paljon, ennen kun siitä saa myrkytysoireita.Suosittelen silti soittamaan eläinlääkäriltä ohjeita, saapahan sitten asiantuntijan mielipiteen + neuvot. Itse ainakin soittaisin ihan sen takia.

Vierailija

SuklaamyrkytysMonet koirat rakastavat suklaata. Ihmiselle suklaasta aiheutuvat seuraukset ovat vähäisiä, mutta koirille suklaan yletön syöminen voi aiheuttaa menehtymisen. Lemmikille ei siis saa antaa tavallista suklaata!Suklaan sisältämä teobromiini on koiralle myrkyllistä. Vaarallisinta on siis suklaa, jossa on teobromiinia eniten. Miedointa on maitosuklaa ja vahvinta = vaarallisinta on tumma taloussuklaa. Suklaajäätelössä ei useinkaan ole isoja määriä varsinaista suklaata.- Yksi taloussuklaalevy saa aikaan myrkytysoireet 10 kg:n kokoiselle koiralle.

- Tummaa suklaata koiran tulee syödä noin 100 g/kg saadakseen myrkytysoireita.

- Miedoimpiä maitosuklaalevyjä (250 g) koiran tulee syödä noin 1 levy/kg saadakseen myrkytysoireita.Suklaamyrkytyksen oireita ovat levottomuus, kuumuudesta johtumaton läähätys, verinen oksentelu, virtsan tiputtelu, sydämen tiheä lyönti, lihasnykäykset, tärinä ja kouristelu. Oireet voivat alkaa vasta 1-3 vuorokauden viiveellä, koska suklaa imeytyy hitaasti koiran elimistössä.Ensiapu jos koira on juuri (alle 30 min sitten) syönyt suuren määrän suklaata. Yritä oksennuttaa koiraa laittamalla suolaa suoraan koiran kurkkuun. Pyörittele pieni suolapallo n. 1/2 - 2 tl suolaa ja ripaus vettä kämmenellä. Aseta suolapallo koiran kitalaen takaosaan, siis mahdollisimman taakse nieluun. Tämä aikaansaa oksennusrefleksin useimmilla koirilla. Kokeile suolalla oksennuttamista vain kerran, useampi yritys voi aiheuttaa suolamyrkytyksen. Suolakäsittelyn jälkeen lemmikille on oltava tarjolla raikasta vettä.Oksennuttamisen jälkeen anna koiralle lääkehiiltä estämään/hidastamaan mahdollisen myrkytyksen etenemistä. Hiilitablettien annostus 1 g/elopainokilo.Ota ensisijassa yhteyttä eläinlääkäriin oireiden mukaista hoitoa varten.Suklaamyrkytyksen ennaltaehkäisy on helppoa pitämällä suklaarasiat, joulun suklaakonvehdit ja leivonnassa käytettävät suklaat lemmikkien ulottumattomissa. Tarjoa lemmikillesi vain lemmikeille suunniteltuja herkkuja!

Vierailija

Eläinlääkäri käski oksettaa koiraa.. mut puhui muuten niin sekavia et tais olla kännis :(Toivottavasti päästään vaan säikähdyksellä..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat