Miten kasviksista saa hyviä niin kuin esim. ravintolassa?
Siis grillatut vihannekset. Ravintolassa ne on niin ihanan öljyset ja maustetut? Miten ne voi tehdä kotona.
Kommentit (4)
mikä öljy on hyvää? Itse olen laittanut oliiviöljyä?
Grillaanko ihan uunissa? MItä mausteita? suola ja pippuri?
:)
Olen siis yrittänyt tehdä, mutta maistuuko ne kotona vaan aina tylsiltä?
oliiviöljy on hyvää ja tykkää oliivista. Sitäkin on erilaisia, kreikkalaista, italialaista, espanjalaista... TOsin grillausöljynä oliiviöljy menee vähän hukkaan, sillä paahtaminen helposti muuttaa sen makua. Itse käytän yleensä rypsiöljyä. Jos tykkäät neutraalimmasta, kokeile auringonkukkaöljyä.
Minä grillaan joko grillissä tai uunissa grillivastuksilla. Myös paistinpannulla paahtamalla tulee ihan hyviä, mut silloin ne öljyt lisätään vasta jälkikäteen.
Mausteena käytän yleensä suolaa ja pippuria ja jotain "välimerellisiä" yrttejä tyyliin rosmariini, timjami, basilika, oregano, persilja. MÄ yleensä sekoitan nämä siihen öljyyn, jossa sitten kierittelen ne kasvikset. Usein siihen kannattaa lisätä myös tiraus jotain hapanta, kuten sitruuna- tai omenamehua tai viiniä tai etikkaa tai hunajaa (joka jostain syystä toimii samala tavalla kuin hapan).
toi oliskin fiksua että eka paahtaa niitä kasviksia pannulla ja sitten vasta pyörittelee ne...
ap
maustat, marinoit, grillaat, tarkistat mausteet ja tarjoilet lämpimänä.