Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pika apua! Kuuluko risotto riisin olla kovaa kuin kiven?

Vierailija
17.11.2010 |

Siis raakana, avasin paketin ja se riissi on siinä paketissa kovaa möhkälettä... Kuuloko olla sellaista?



Ja sit jos jollakin olisi hyvä ohje kanarisottoon? :)

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanarisoton tekemiseen tarvitaan:

- kanaa

- kanalientä

- valkoviiniä

- parmesania tai vastaava kova juusto

- risottoriisiä

- salottisipulia

- voita







- tehdään aivan samalla tavalla kuin perusrisotto. Eli hadutetaan sipulia voissa, lisätään riisi, sekoitetaan, lisätään noin desi valkoviiniä, annetaan kiehahtaa.



- lisätään kanaliemi hiljalleen kattilaan, ei kaikkea yhdellä kerralla. Riisin mukana tulee ohje siitä kuinka paljon nestettä laitetaan suhteessa riisiin.



- hommaan menee noin 20min, lisätään kanapalat ja parmesani. Sekoitetaan ja laitetaan esille.

Helppo ja erittäin maukas kanarisotto.



Risoton pitää olla sopivan kosteata ja kermaista - vaikka kermaa ei valmistuksessa käytetä.

Vierailija
2/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli on pahvikotelon sisällä muovissa kovana könttinä, mutta kun muovin leikkaa auki, riisistä tulee taas irtonaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko jotain esikeitettyä riisiä?



Kanarisotto



Kuullota risottoriisi pannulla voissa. Kun riisi on kuullottunut, lisää 2 dl valkoviiniä. Imeytä se riisiin. Alkossa osaavat neuvoa hyviä risottoviinejä.



Viinin imeydyttyä lisää vettä pakkauksen ohjeen mukaan ja vähän suolaa ja mustapippuria. Hauduttele hitaasti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.



Kun riisi on kypsää, lisää voita. Sekoita se hyvin riisin joukkoon.



Sitten laitat riisin joukkoon kuullotettua paprikaa ja sipulia. Vihreitä herneitä tai sokeriherneen palkoja. Grillatusta broilerista nyhdetyn ja paloitellun kananlihan. Jos haluat, voit lisätä myös haudutettua parsakaalia. Mausteita.



Hyvää on.

Vierailija
4/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kova kuin kivi ennen kuin tyhjiöpakkauksen rikkoo.

Vierailija
5/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Risottoon lisätään sen vielä ollessa kuumaa myös pecorino-raastetta ja annetaan raasteen sulaa riisin joukkoon.



Nimenomaan pecorinoa, ei parmesania. Parmesan kuuluu pastaruokiin.

Vierailija
6/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Risottoon lisätään sen vielä ollessa kuumaa myös pecorino-raastetta ja annetaan raasteen sulaa riisin joukkoon.

Nimenomaan pecorinoa, ei parmesania. Parmesan kuuluu pastaruokiin.

Risotto tehdään niistä aineksista, joita sattuu arborion lisäksi kotona löytymään. Parmesan kelpaa siinä kuin pecorinokin. Vaikka sinähän tietysti olet asunut jokaisessa Euroopan maassa ainakin 10 vuotta ja tiedät paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Risottoon lisätään sen vielä ollessa kuumaa myös pecorino-raastetta ja annetaan raasteen sulaa riisin joukkoon. Nimenomaan pecorinoa, ei parmesania. Parmesan kuuluu pastaruokiin.

Risotto tehdään niistä aineksista, joita sattuu arborion lisäksi kotona löytymään. Parmesan kelpaa siinä kuin pecorinokin. Vaikka sinähän tietysti olet asunut jokaisessa Euroopan maassa ainakin 10 vuotta ja tiedät paremmin.

Minun italialaisen risottoriisin pakkauksessa puhutaan Parmesanista.

Ai niin, asun muuten Pohjois-Italiassa, mutta tottahan av-mamma Suomessa kaiken paremmin tietää..

Vierailija
8/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole aukaissut pussia vielä, vain laatikon. Uskaltaako käyttää jos on irtonaista pussin aukaistuani? Kiitos hyvistä ohjeista. :) ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole aukaissut pussia vielä, vain laatikon. Uskaltaako käyttää jos on irtonaista pussin aukaistuani? Kiitos hyvistä ohjeista. :) ap

Se on vakuumissa! Ristus kun ihmiset on uusavuttomia.

Vierailija
10/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hän teroitti, että pecorinoa pitää olla.



Varmaan jotain alueellisia eroja. Pitääkö siitä ottaa noin pattiin? Saako itsetuntonne oikeasti noin pahan kolauksen jostain JUUSTOSTA?!



Olen joskus laittanut parmesaniakin, mutta kyllä pecorinolla tulee parempaa. Voi kai siihen risottoon laittaa vaikka emmentalia tai turunmaata, jos ei kotona muuta ole.



Lukihan tuossa yhdessäkin reseptissä, että parmesania. Miksei lukenut vain, että juustoraastetta?



T. Pecorinorisottonainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Neuvosi vaikutti kyllä aika kärkkäältä ja kaikkitietävältä, eli en ihmettele saamiasi kommentteja.

Vierailija
12/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja ylpeä siitä.



Suvaitsevaisina henkilöinä teidän pitäisi ymmärtää se ja antaa minun toteuttaa omaa itseäni sellaisena, kuin olen.



:D



T. Pecorinonainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

yksi kysyy että onko riisi käyttökelpoista kun vakuumipakkaus on kova ja toiset käyvät tappelemaan siitä, mitä juustoa risottoon kuuluu laittaa. (Arvatkaapa mitä, mä olen nähnyt jopa sellaisia reseptejä, joissa ei laiteta mitään juustoa. Ja sitten tunnen yhden italialaisen mamman, joka tykkää laittaa sekaan fetajuustoa. Se on kyllä aika erikoinen yhdistelmä. Mut siis risoton ideahan on siinä, että sitä sekaan mistä satut tykkäämään joten miksei se kävisi...)



Tämä absurdiuden aste todellakin voi toteutua vain av:llä. Upeaa! Pelastitte mun päiväni!

Vierailija
14/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Nimenomaan pecorinoa, ei parmesania. Parmesan kuuluu pastaruokiin."

Varmaan jotain alueellisia eroja. Pitääkö siitä ottaa noin pattiin? Saako itsetuntonne oikeasti noin pahan kolauksen jostain JUUSTOSTA?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
17.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

vahvistaa mielikuviani yhdys sana ongelmaisista.

Vierailija
16/18 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monasti italialainen risottoriisi on tyhjiöpakattu, kun avattua pakettia hieman käsittelee niin sisältö muuttuu pehmeäksi.

Vierailija
17/18 |
18.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse käytän minkään juustojen sijaan turkkilaista jugurttia risottoon. Paljon parempi vaihtoehto meidän perheen mielestä. Lisää jokainen sitten raasteena annoksen päälle mikäli mielii..

Vierailija
18/18 |
18.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka täällä jatkuvasti nostaa jotain vuosien takaisia tyhjänpäiväisiä ketjuja? Menisit jo nukkumaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme viisi