Pika apua! Kuuluko risotto riisin olla kovaa kuin kiven?
Siis raakana, avasin paketin ja se riissi on siinä paketissa kovaa möhkälettä... Kuuloko olla sellaista?
Ja sit jos jollakin olisi hyvä ohje kanarisottoon? :)
Kommentit (18)
eli on pahvikotelon sisällä muovissa kovana könttinä, mutta kun muovin leikkaa auki, riisistä tulee taas irtonaista.
Onko jotain esikeitettyä riisiä?
Kanarisotto
Kuullota risottoriisi pannulla voissa. Kun riisi on kuullottunut, lisää 2 dl valkoviiniä. Imeytä se riisiin. Alkossa osaavat neuvoa hyviä risottoviinejä.
Viinin imeydyttyä lisää vettä pakkauksen ohjeen mukaan ja vähän suolaa ja mustapippuria. Hauduttele hitaasti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
Kun riisi on kypsää, lisää voita. Sekoita se hyvin riisin joukkoon.
Sitten laitat riisin joukkoon kuullotettua paprikaa ja sipulia. Vihreitä herneitä tai sokeriherneen palkoja. Grillatusta broilerista nyhdetyn ja paloitellun kananlihan. Jos haluat, voit lisätä myös haudutettua parsakaalia. Mausteita.
Hyvää on.
kova kuin kivi ennen kuin tyhjiöpakkauksen rikkoo.
Risottoon lisätään sen vielä ollessa kuumaa myös pecorino-raastetta ja annetaan raasteen sulaa riisin joukkoon.
Nimenomaan pecorinoa, ei parmesania. Parmesan kuuluu pastaruokiin.
Risottoon lisätään sen vielä ollessa kuumaa myös pecorino-raastetta ja annetaan raasteen sulaa riisin joukkoon.
Nimenomaan pecorinoa, ei parmesania. Parmesan kuuluu pastaruokiin.
Risotto tehdään niistä aineksista, joita sattuu arborion lisäksi kotona löytymään. Parmesan kelpaa siinä kuin pecorinokin. Vaikka sinähän tietysti olet asunut jokaisessa Euroopan maassa ainakin 10 vuotta ja tiedät paremmin.
Risottoon lisätään sen vielä ollessa kuumaa myös pecorino-raastetta ja annetaan raasteen sulaa riisin joukkoon. Nimenomaan pecorinoa, ei parmesania. Parmesan kuuluu pastaruokiin.
Risotto tehdään niistä aineksista, joita sattuu arborion lisäksi kotona löytymään. Parmesan kelpaa siinä kuin pecorinokin. Vaikka sinähän tietysti olet asunut jokaisessa Euroopan maassa ainakin 10 vuotta ja tiedät paremmin.
Minun italialaisen risottoriisin pakkauksessa puhutaan Parmesanista.
Ai niin, asun muuten Pohjois-Italiassa, mutta tottahan av-mamma Suomessa kaiken paremmin tietää..
En ole aukaissut pussia vielä, vain laatikon. Uskaltaako käyttää jos on irtonaista pussin aukaistuani? Kiitos hyvistä ohjeista. :) ap
En ole aukaissut pussia vielä, vain laatikon. Uskaltaako käyttää jos on irtonaista pussin aukaistuani? Kiitos hyvistä ohjeista. :) ap
Se on vakuumissa! Ristus kun ihmiset on uusavuttomia.
Hän teroitti, että pecorinoa pitää olla.
Varmaan jotain alueellisia eroja. Pitääkö siitä ottaa noin pattiin? Saako itsetuntonne oikeasti noin pahan kolauksen jostain JUUSTOSTA?!
Olen joskus laittanut parmesaniakin, mutta kyllä pecorinolla tulee parempaa. Voi kai siihen risottoon laittaa vaikka emmentalia tai turunmaata, jos ei kotona muuta ole.
Lukihan tuossa yhdessäkin reseptissä, että parmesania. Miksei lukenut vain, että juustoraastetta?
T. Pecorinorisottonainen
Neuvosi vaikutti kyllä aika kärkkäältä ja kaikkitietävältä, eli en ihmettele saamiasi kommentteja.
Ja ylpeä siitä.
Suvaitsevaisina henkilöinä teidän pitäisi ymmärtää se ja antaa minun toteuttaa omaa itseäni sellaisena, kuin olen.
:D
T. Pecorinonainen
yksi kysyy että onko riisi käyttökelpoista kun vakuumipakkaus on kova ja toiset käyvät tappelemaan siitä, mitä juustoa risottoon kuuluu laittaa. (Arvatkaapa mitä, mä olen nähnyt jopa sellaisia reseptejä, joissa ei laiteta mitään juustoa. Ja sitten tunnen yhden italialaisen mamman, joka tykkää laittaa sekaan fetajuustoa. Se on kyllä aika erikoinen yhdistelmä. Mut siis risoton ideahan on siinä, että sitä sekaan mistä satut tykkäämään joten miksei se kävisi...)
Tämä absurdiuden aste todellakin voi toteutua vain av:llä. Upeaa! Pelastitte mun päiväni!
"Nimenomaan pecorinoa, ei parmesania. Parmesan kuuluu pastaruokiin."
Varmaan jotain alueellisia eroja. Pitääkö siitä ottaa noin pattiin? Saako itsetuntonne oikeasti noin pahan kolauksen jostain JUUSTOSTA?!
vahvistaa mielikuviani yhdys sana ongelmaisista.
Monasti italialainen risottoriisi on tyhjiöpakattu, kun avattua pakettia hieman käsittelee niin sisältö muuttuu pehmeäksi.
Itse käytän minkään juustojen sijaan turkkilaista jugurttia risottoon. Paljon parempi vaihtoehto meidän perheen mielestä. Lisää jokainen sitten raasteena annoksen päälle mikäli mielii..
Kuka täällä jatkuvasti nostaa jotain vuosien takaisia tyhjänpäiväisiä ketjuja? Menisit jo nukkumaan.
Kanarisoton tekemiseen tarvitaan:
- kanaa
- kanalientä
- valkoviiniä
- parmesania tai vastaava kova juusto
- risottoriisiä
- salottisipulia
- voita
- tehdään aivan samalla tavalla kuin perusrisotto. Eli hadutetaan sipulia voissa, lisätään riisi, sekoitetaan, lisätään noin desi valkoviiniä, annetaan kiehahtaa.
- lisätään kanaliemi hiljalleen kattilaan, ei kaikkea yhdellä kerralla. Riisin mukana tulee ohje siitä kuinka paljon nestettä laitetaan suhteessa riisiin.
- hommaan menee noin 20min, lisätään kanapalat ja parmesani. Sekoitetaan ja laitetaan esille.
Helppo ja erittäin maukas kanarisotto.
Risoton pitää olla sopivan kosteata ja kermaista - vaikka kermaa ei valmistuksessa käytetä.