Miten kaupasta ostettu eine-lasagne eroaa
kotona tehdystä?
Tai joku valmispasta-ateria?
Pasta on pastaa, jauheliha on jauhelihaa, tomaattikastike on tomaattikastiketta.
Mausteita saa itsekin lisättyä.
Tero
Kommentit (12)
ja pasta kauttaaltaan luttanaa. Omatekoisessa suutuntuma on ihan eri, ihan niinkuin einesmakaronilaatikoissakin. Maku on tietty teollinen mutta monihan tykkää...
tai naudan jauhelihaa.
lueppa "tero" se tuoteseloste, se on Broilerin "lihaa" (=nahkoja yms..) siinä eineslasagnessa.. :P
Ainut om maksalaatikko ja sitäkin harvoin voissa paistettuna syötävää..
Lisäaineet ovat erona... ihanko oikeasti joku ei tötö tajua??
Kotona tehty, puhdas ruoka on hyvää ja maukasta. Einekset maistuvat...no, eineksille. Sama teollinen maku kautta linjan, oli suussa sitten pinaattikeittoa tai poronkäristystä.
koska laitan juustosoosiin tuoretta pinaattia ja jauhelihasoosiin mm.paprikaa,kesäkurpitsaa ja vaalkosipulia.Lasagne on niin tuhtia että kaipaa mielestäni kasviksia joukkoon.Kerran maistoin eineslasagnea ja oli ihan kamalan pahaa
on saarioisten härkäruukku,vitsin hyvää
joissa ei ole lisäaineita tai muuta epämääräistä. Kotiruokaan tulee helposti mausteiden ja liemijauheiden mukana laitettua ihan samoja aineita kuin niissä e-koodieineksissäkin on. Tokikaan palstamammat eivät tällaisia mausteseoksia ja liemivalmisteita käytä. Pakkausmateriaali vaikuttaa makuun, samaten lämmitystapa.
Kotona tehtyyn lasagneen tulee noin suurin piirtein:
sipulia
öljyä
jauhelihaa
suolaa
pippuria
tomaattia
maitoa
juustoa
pastalevyjä
No niin, menepä nyt sinne eineshyllylle ja lue se valmislasagnen tuoteseloste. Veikkaan, että siitä löytyy vähintään kolmekymmentä eri ainesosaa, joista noin puolet on teollisesti valmistettuja lisäaineita, joita ei ole tarkoitettu ihmisravinnoksi ja joita elimistösi ei pysty millään tavalla hyödyntämään.
Ja nyt ei puhuta vielä mitään valmislasagnen liha- tai suolapitoisuudesta, rasvakoostumuksesta, mausta ja niin edelleen, verrattuna itse tehtyyn.
En ole esimerkiksi koskaan keksinyt järkevää käyttöä liemikuutioille enkä oudoille mausteseoksille, joista yli puolet on kuitenkin suolaa. En noiden käyttöä mitenkään paheksu, mutta halusin vain kertoa, että ne eivät kuulu kaikkien ruoanlaittoon.
Kun teen itse lasagnea niin laitan siihen mm. yrttejä, mozzarellaa, parmesaania, voita jne. eli maku on ihan eri planeetalta kuin hirveän eineslasagnen. Ja onhan se kiva tietää mitä lautasella OIKEASTI on. Sen verran on noita kauhutarinoita ruokatehtaista kuullut, että einekset jää hyllyyn.
pilkunnussijoille: eineslasagne :)
Ehdin korjata ensin
Tero