Miten maustatte jauhelihakastikkeen?
Mitä ja millaisia määriä mausteita laitatte kastikkeeseen? Haluaisin itse vähentää suolan ja lisäaineiden käyttöä.
Peruslähtökohtana tuo 400G:n nautajauhelihapaketti.
Kommentit (18)
käly laittaa jauhelihakastikkeeseen maustepippuria ja se on musta aivan järkyttävää! Ihan kauhea maku.
yhden purkin tomaattimurskaa, suolaa, pippuria, paljon sipulia ja valkosipulia ja yleensä pitsamaustetta, jos on, voin laittaa myös tuoretta basilikaa tai oreganoa
kun meillä jauhelihakastiketta syödään vaan pastan kanssa.
Laitan mausteeksi valkosipulia, pippuria ja runsaasti yrttejä (jotain näistä: timjami, oregano, basilika, salvia, rosmariini). Suolaa en laita, koska yleensä mukaan tulee myös oliiveja ja joskus myös kapriksia, ne on aika suolaisia. Laakeria käytetään myös paljon
Suolaa, pippuria ja paprikajauhetta.
Jos on, niin valkosipulia sipulin lisänä.
Kannattaa kokeilla fondy, lihaliemikuution sijaan saatan ostaa sitä.
Joskus teen itse liha-, kasvis- tai kanaliemen.
mustapippuria
joskus maustan viherpippurisulatejuustolla, jolloin en lisää suolaa tai mausteita
jauhelihakastikkeeseen sitten yleensä voi laittaa?Ketsuppia?
Minä laitan yleensä paljon kasviksia (sipulia/purjoa, valkosipulia, porkkanaa). Tomaattimurskaa ja/tai pyrettä. Mausteeksi suolaa, pippuria ja yrttejä joko kuivattuna tai tuoreena.
Tomaattisose/murska (äärimmäisessä hädässä myös ketsuppi), tuorejuusto tai sulatejuusto-kimpale, perus-pippurit, sipuli, vähäsuolainen liha- tai kasvisliemikuutio, joskus myös soijarouhetta jauhelihan jatkeeksi...
pastan kanssa:
jauheliha, suola, mustapippuri, valkosipulijauhe, oregano, tomaattikastike/ -murska.
perunan:
jauheliha, suola maustepippuri, muskotti, paprika, joskus sipulijauhe.
käytän sipulijauheita koska lapset pillastuu sipulista :(
sellainen lihaliemikuutio missä ei ole natriumglutamaattia.
ja hyi olkoon et ne on suolaisia! :/
eli ap halusi vinkkejä suolan vähentämiseksi, niin älä ny mitään (suola)kuutioita lisää!
Lisään tomaattimurskaa, vähän vettä, sipulia, paprikasalsaa(pakastealtaasta löytyy, lisäaineeton)
Ja sitten mitä kaapista sattuu löytymään, jalapenoja, suolakurkkua, yrttejä jos haluaa.
Ei tarvitse mitään suolaa.
siis sellaiseen ruskeeseen, johon tulee jauhoja ja vettä: sipulia, valkosipulia, suolaa, mustapippuria,timjamia, basilicaa, oreganoa (hintsusti ketsuppia).
Tomaattipohjaiseen kastikkeeseen tuoretta basilicaa, suolaa, pippuria, sipulia ja valkosipulia.
Mottoni on maustamisessa: keep it simple.
sellainen lihaliemikuutio missä ei ole natriumglutamaattia.
ja hyi olkoon et ne on suolaisia! :/ eli ap halusi vinkkejä suolan vähentämiseksi, niin älä ny mitään (suola)kuutioita lisää!
Silloin tietysti vähennetään tai jätetään lisäämättä suolaa muuten.
vanhemmilla ihmisllä muuten on aika voimakassuolainen maku. Suolan "tarve" on tottumuskysymys.
Paista jauheliha ja lisää paiston lopussa sipuli ja valkosipuli hautumaan.
Raasta tai kuutioi erittäin pieneksi 1 porkkana ja pieni pala juuriselleriä, kääntele j-lihan joukkoon.
Lisää tomaattimurska, purkki tomaattipyrettä, sopivasti vettä, maun mukaan suolaa, mustapippuria ja basilikaa. Keitä/hauduta piiiitkään. Syö pastan kanssa tai sopii lasagnekastikkeeksi myös.
laitan vaihtelevasti: tomaattimurskaa, oreganoa tai pizzamaustetta, musta- tai valkopippuria, valkosipulia. Joskus lorautan mukaan vähän kermaa.
Paista jauheliha, 1 pilkottu sipuli, 1 pilkottu porkkana, myös selleriä hieman, jos haluat. Paistamisen lopussa kaada joukkoon desi punaviiniä, haihduta. Lisää 1 rkl vehnäjauhoja, paista muutama sekunti. Lisää tomaattimurskaa yksi tölkillinen, hieman mustapippuria ja halutessasi vähän suolaakin, hauduta vähintään 40min hiljaisella lämmöllä. Sekoita silloin tällöin. Parempaa tulee, jos haudutat tunnin ajan. Jos kuivuu, lisää hiukan vettä. Tulee erittäin hyvää! Tarjoa spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa. Koska alkoholi haihtuu, kastiketta voi tarjota lapsillekin. Meidän suosikkiruoka.