Vehnäallergikolle pitsaa
Ostin Sunnuntain täysjyvägluteenitonta jauhoa, jossa oli mm. riisijauhoa. Tuoteselosteessa luki vehnätärkkelys. Mitä se on? Ei kai se ole sitä mille vehnäallergikko just on allerginen?
Mä olen vähän tumpelo näissä allergia-asioissa, kun 9v bonuslapseni on äskettäin todettu allergiseksi sekä maidolle että vehnälle.
Voisiko joku viisaampi auttaa :-)
Kommentit (4)
moikka!meillä tytöllä vehnäallergia ja olen tehnyt tätä nykyä koko perheelle vaan yhtä pitsaa eli ruisjauhoista, tulee tosi hyvää ja rapeaa ja paljon terveellisempää,mieskin kehui että parasta pitsaa ikinä;)
Me on tehty vehnätöntä pitsaa kaura-, ruis- ja quinoajauhoista. Kaurasta varsinkin tulee hyvä lempeä maku. Murenee tosin helpommin mutta maistuu paremmalta kuin vehnätaikinasta tehty.
Muuten en missään. Vehnän ei tarvita sen voi aina korvata paremmalla jauholla.
oma muksu oli alussa, nyt pystyy jo vehnätärkkelystä sisältäviä tuotteita käyttää, muttei muuta vehnää (proteiini on se allergioiva osa). Kannattaa vanhemmilta varmistaa. Muuten moni lihaliemikuutio sisältää vehnätärkkelystä, kannattaa olla tarkkana.