Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Heippa. Vauvamme on 2,5 viikkoinen ja alkoi noin viikko sitten itkeskelemään ilmeisesti vatsaansa. Aloitimme rela-tipat maanantaina ja nyt mietinkin että josko sitä cuplatonia kokeilisi myös. Minkälaisia kokemuksia muilla on siitä? Voiko siitä olla jotain "haittaa"?

Kommentit (8)

Meillä vauva alkoi myös n. 2 viikon iässä itkuiseksi. Kovasti yöllä yritti ilmaa punnailla ulos tuloksetta. Aloitimme Cuplatonin ja se auttoi selvästi. Tosin apu tuli muutamia päiviä viiveellä aloituksesta. Nyt vauvallamme ikää 2,5 kk ja edelleen tippoja annamme. Kun edellinen pullo tyhjeni, emmekä vielä olleet uutta hankkineet, itkuisuus yöllä alkoi taas muutaman päivä lopettamisen jälkeen.

Neuvolasta kyselin, onko jatkuvalla Cuplatonin käytöllä haittavaikutuksia. Ei kuulemma ole.

Olen myös kuullut, että kaikkien vauvojen masulle Cuplaton ei ole sopinut, mutta ainakin meillä siitä on ollut selvästi hyötyä. Kannattaa siis kokeilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No kirjuutan nyt mitä meille sanottiin ja toivottavasti tästä on apua yhdelle jos toiselle...Eli meidän poika on nyt 3viikkoa ja neljä päivää. Heti kun saimme sällille D-vitamiini tipat neuvolasta (Jekovit jotka ovat vesipohjaisia ja pitäisi olla öljypohjaisia Devitoleja siedettävempiä) niin ilmeisesti ne sitten kovettivat pojan vatsaa, sillä pojasta tuli yhtäkkiä todella itkuinen ja heräili todella pienillä väliajoilla. Lisäksi sankari vääntelehti ja ähisi pää punaisena (synnäriltä asti nukkunut todella hyvin)No lähdimme sitten polille tuossa tiistaina kun poitsu oli kolmeviikkoa ja päivän ikäinen (epäilin jo että pojalla oli kuumetta ja peräti flunssaa kun pää ja koko sälli oli aivan hikinen ja kuuman tuntuinen, lisäksi jätkä oli vallan nuupahtaneen oloinen koko ajan). Vaikka kakkaa ja pissaa oli tullut vaippaan, oli sällin vatsa todella paisuneen tuntuinen ja pinkeä... Eli vatsaan kerääntyneen ilman vuoksi tuli hirmuisia vatsanväänteitä eikä poikakaan tästä syystä saanut nukuttua kunnolla ja nuupahtelu johtui tästä. Kun lääkäri kokeili kuumetta pojalta, tuli kuumemittarin pois ottamisen jälkeen muutama mukava äijämäinen pieru :) Kyseinen lääkäri ohjasi meidät vielä lastenlääkärille.NO lastenlääkäri sanoi että jätkä on täysin terve ja vatsaa kokeillessaan sanoi että "Ongelmana nyt tuntuu olevan vain tämä vatsa, eli vaikka vauvalla on normaalisti pömppö maha niin selkeästi huomaa vatsan olevan paisunut ja kovan tuntuinen. Eli tällöin napakin näyttää siltä kuin se olisi pullahtamassa ulos"Sanoin että, kovasti on jätkää heijailtu kotona, hierottu vatsaa, pidetty mahallaan, röyhtäytelty ja lisäksi kun sälli on aikamoinen hotko olen koittanut kontrolloida syömistä ja pitää oikean imetysasennon jotta ilma ei mene vatsaan.Lääkäri suositteli sitten hotkollemme väliröyhtäyttelyä ja sanoi että kuumemittarilla kannattaa esimerkiksi hieronnan jälkeen tehdä niin, että työntää kuumemittarin (digitaalinen hyvä, koska siinä kärki pidempi)peräsuoleen ja pyöräyttää mittaria jolloin sulkijalihakset reagoivat ja ilma tulee helpommin pihalle...Samalla mainitsin että olin edellispäivänä hakenut RELA tipat apteekista ja kysyin Cuplatonista että olisiko se parempi jolloin vastaus oli että ei missään nimessä Cuplatonia saa antaa, sillä SEN VAIKUTUKSIA VAUVAAN OLE TUTKITTU mitenkään virallisesti ja silläkin perusteella se voidaan laskea enemmänkin lume lääkkeeksi). RELA tippoja hän suositteli.. (eli tästä syystä meillä bannattiin Cuplaton heti, vaikka sitä keskustelupalstoilla on kehuttu)Ja tsiisös ette voi edes kuvitella sen kakkan ja ilman määrää kotona kun pari kertaa laitoin kuumemittarin peräsuoleen, ihan kuin kuumetta olisin kokeillut. Kakkaa ja ilmaa tuli niin antoisasti pihalle notta kristus. Eli vaikka siis pojalta oli kakkaa tullut ei kaikki vaan millään ollut selvästi tullut pihalle.

Jätkä alkoi hymyillä siihen malliin että varmasti helpotti.Aamuyöstä sälli heräsi vielä julmetulliseen huutoitkuraivariin ja varovasti koitin vielä kuumemittarilla (normaalisti ei kannattaisi kuulemma yhtä kertaa enempää sörkkiä päivässä kuumemittarilla, mutta kokeillaanhan kuumeiseltakin lapselta useammin kuin kerran ja hätätapauksessa päätin turvautua tähän konstiin kun muu ei tuntunut auttavan) ja taas tuli ulostetta ja ilmaa ihan mukavasti.No seuraavana aamuna D-vitamiinin antamisen jälkeen alkoi 1-2h päästä hirmuinen itku ja vääntelehtiminen. Tämä helpotti iltaan mennessä.Vatsaa olen hieronut varsinkin navan alapuolelta, poitsua on heijailtu ja kanniskeltu eri asennoissa. Syöttänyt olen nyt koko ajan niin että röyhtäytän aina välillä ja katson että se röyhtäisy tulee. D-vitamiinit jätettiin ihan nyt kokeilun vuoksi pois, niin etten eilen niitä antanut ja poika ei ole ähissyt tai parkunut mitenkään normaalista "kakkan tai pierun vääntämisestä" enempää. Eli D-vitamiinit menevät meillä tänään vaihtoon.Poika on nyt taas ihan täysin normaali hymyileväinen killisilmä, joka ei ole sitten ollenkaan itkuinen paitsi silloin kun nälkä alkaa olemaan :) Vatsa laski ihan parissa päivässä eikä ole tuntunut enää kovalta kun on tosiaan tullut ilmaa aina jommasta kummasta päästä pihalle heijailujen ja keikutuksien ym. jälkeen. Nyt täällä nukutaan jo ihan normaaleita unia taas niin että itsekin saadaan nukuttua liki sen 4-5h putkeen.

Facebookin kysy lääkäriltä- sivulta. Kts linkki tän sivun yläreunasta. Siellä lastenlääkäri vastasi, ettei Cuplatonin käytöstä ole haittaa vauvalle.

Nii toiki viel ku lääkäreiltä saa eri vastauksia :D Sehän se paskamaista aina onkin...Yksi sanoo, että Cuplatonia ei missään nimessä saa antaa noin nuorelleToinen että niitä ei kannata antaa kun varmoja tutkimustuloksia ei ole miten ne vaikuttavat vauvaan loppupeleissäjoku sanoo että saa antaaja siinä sitten itse pyörii kuin puolukka siellä jossakin hahNo mutta selkeesti nuo Jekovitit oli meillä se suurimman ongelman lähde ja vatsa toimii sällillä niin että olen rela dropsien määrän tiputtanut viidestä tipasta kolmeen ja kohta luultavasti kahteen. Nytkin täällä on joku pieni hymyilevä papaattimatto vauhdissa, kun piarua pukkaa ja täällä haisee rehti suomalainen vauvan kakka....hihihihih

Ja kovin kauaa en sitä halunnut meidän vauvoille syöttää koska mielestäni se on lääke eikä sovi pitkäaikaseen käyttöön.Sen sijaan olemme käyttäneet enemmän mh-bakteereita, jauhemaisia. Probiootti Babyä ja BiolatteBB.RelaDropseista meidän esikoiselle tuli aivan tajuttomat masuvaivat eikä mikään ihme koska ne ovat öljypohjaisia, siksi siirryimme käyttämään näitä jauhemaisia mh-bakteereja. Nekin täytyy aloittaa varoivaisella annostuksella koska muuten voi iskeä kova ummetus vauvalle.Meidän allergologi sitten sanoikin että hänen mielestään Relat ovat parempia isommille vauvoille vasta, pienen vauvan masu ei välttämättä niitä vielä kestä sen öljyn vuoksi.

Eli kiinnittäisin kyllä huomiota siihen Relan käyttöön koska se voi todellakin lisätä pienen huutoa aivan turhaan.

meillä annettiin ensin pojalle cuplatonia, joka kyllä auttoi vatsa vaivoihin. tulin kuitenkin siihen lopputulokseen että rela tipat on helpommat koska niitä annetaan vaan kerran päivässä ja cuplatonia pitäisi antaa aina ennen syöttämistä. eli ei mun mielestä kannata hankkia cuplatonia enää jos rela tipat auttaa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla