Monellako tavalla voi puuron keittää?? Hoitotäti tekee parempaa puuroa...
Se siitä, että äidin tekemä ruoka olisi lasten mielestä jotenkin parempaa. 5-vuotiaalta saan kuulla jatkuvasti, kuinka paljon parempaa puuroa hoitotäti teki...
Siis kuinka monella tavalla voi puuron ylipäätään tehdä, niin että "Einin" puuro on muka niin paljon parempaa??? Vettä, hiutaleita ja suolaa, ei luulis kovin monenlaista variaatiota tästä saavan.
Kommentit (14)
avainsana puuron keitossa on haudutus! Tulee ihanan pehmeää puuroa eikä klimppistä jankkia. Myös hiutaleet vaikuttaa..
tekee mielestäni paljon eli pitkään haudutettu puuro on parempaa kuin pikaisesti keitetty : )
hitaasti miedolla lämmöllä, mieluiten vielä haudutuskattilassa, tulee pehmeää puuroa.
Näin teen vauvalle kaura- ja neljänviljan puuroa, josta isommatkin tykkää sitten kun olen lisännyt suolan. Tulee todella pehmeää.
MInäkin muuten laitan hiutaleet kylmään veteen.
älyttömän hyvää, samaten vanhin poika haaveilee koulun kanaviillokista. Ja arvatkaa olenko yrittänyt niitä väsätä...
voi keittää puuron monella eri tavalla. Mun mielestä puuro on tosiaan aina keittäjänsä näköinen eli maistuu hiukan erilaiselta keittäjästä riippuen. Miksi noin on, en tiedä.
Myös on makuasia mistä pitää. Esim. äitini pitää erittäin pehmeästä, silkkisestä, löysähköstä kaurapuurosta johon vielä laittaa maitoa. Minusta tuollainen on ällöttävää.
Minä pidän kovasta (vähän vettä), isoista hiutaleista tehdystä puurosta, joka tuntuu hampaissa (ei haudutusta) ja missä ei missään tapauksessa ole maitoa.
Perheessämme poika pitää karkeasta puurosta, tyttö pehmeästä.
Omat lapset taas toivovat minun tekevän yhtä hyvää ruokaa kuin koulussa on.
Maitopuuro on parasta. Tai edes puolet ja puolet vettä/maitoa. ja vaikka meillä muuten tykätään rasvatomasta maidosta, puuro on ihan eri planeetalta kevytmaitoon (tai punaiseen!) keitettynä. Tätä harrastan yleensä sunnuntaiaamuisin ;). Kermapuuroksi sanovat lapset meillä ja menekki tuplaantuu.
keitä puuro MAITOON ja reippaakokoinen voisilmä sekaan
Jos kaurapuuroon laittaa maitoa tuloksena on yököttävä limapuuro. Maistuu kamalalta ja näyttää harmaalta. Yäk!
Et vaan osaa :D
Niin. En todellakaan osaa syödä maitoon keitettyä kaurapuuroa / kaurapuuroa, johon on lisätty lautasella maitoa ja pitää siitä. Kurkku tuntuu limaiselta tuollaisen puuron jälkeen.
Sen sijaan osaan tehdä _hyvää_ veteenkeitettyä, herkullista kaurapuuroa, josta koko perhe nauttii. Osaan myös tehdä maitopohjaista manna-, riisi-, helmi- ja ohrapuuroa.
laittamalla hiutaleet jo kylmään maitoon tai veteen kattilassa. Puurosta tulee pehmeämpää kuin jos hiutaleet lisää kiehuvaan nesteeseen. Sekaan vähän voita (ja ripaus suolaa). Kiehautetaan kuumaksi hämmennellen muutama kierros ja jätetään sitten hetkeksi vetäytymään. Liika vatkaaminen tekee puurosta liimaa.