Voiko pinaattikeiton suurustaa Maizenalla?
Kommentit (5)
koska se on tärkkelys ja siitä tulee kiisselimäinen.
Itse käytän keltaista maissijauhoa, ja siitätulee yhtä hyvä kuin vehnäjauholla suurustettu.
mutta eikö Maizena ole maissia? Näin olen ihan nimen perusteella päätellyt ...
Ap:n kysymykseen en osaa vastata, kun ei ole kokemusta (olen aina suurustanut vehnäjauhoilla tai laittaut keittoon Koskenlaskijaa).
koska se on tärkkelys ja siitä tulee kiisselimäinen. Itse käytän keltaista maissijauhoa, ja siitätulee yhtä hyvä kuin vehnäjauholla suurustettu.
mutta se on maissi tärkkelys, maissijauho on maissista jauhettua jauhoa ei tärkkelystä, käyttäytyvät eritavoin. Tärkkelys on valkoista maissijauho on keltaista. Tärkkelystä käytetään kiisseleihin joihinkin kastikkeisiin jne.. Maissi jauhoa taas voi käyttää kuten vehnäjauhoa, tosin siinä ei ole sitkoa samoin kuin vehnässä. Mutta itse teen kaikki perus kastikkeet nimenomaan keltaisesta maissijauhosta. niin ruskeat kuin vaaleat. samoin suurustan mm. pinattikeiton sillä.
Toimii muuten loistavasti mm ruseakastikkeessa. Lapset vaan monasti erehtyy luulemaan että teen poppareita :)
T: vilja-allergikko
suurustamiseen? ap