Tänään leiponut, litran pulla- ja sämpylätaikinan, kaksi lanttukukkoa
menee pian uuniin kunhan saan viimeiset pullat ulos uunista ja lämmön nostetuksi tarpeeksi korkeaksi kukkojen kuorruttamista varten.
tein korvapuusteja ja texaspullia, sämpylöissä on vehnähiivaleipäjauhoja, grhamia, ruista, ruislesettä ja auringonkukansiemeniä.
Täällä tuoksuu ihanalle!
Kommentit (11)
juuri koskaan. Ainoastaan pieniä korjauksia.
Ps. Olet leiponut päivässä enemmän kuin minä vuodessa yhteensä ;D
Unohdin kysyä, oletko työtön vai eläkkeellä - kätevä emäntä?
ja kuorrutan sen tänään kermavaahdolla jossa mariannerouhetta.
menee pian uuniin kunhan saan viimeiset pullat ulos uunista ja lämmön nostetuksi tarpeeksi korkeaksi kukkojen kuorruttamista varten.
tein korvapuusteja ja texaspullia, sämpylöissä on vehnähiivaleipäjauhoja, grhamia, ruista, ruislesettä ja auringonkukansiemeniä.
Täällä tuoksuu ihanalle!
Mun (sähkö)uunin korkein mahd lämpötila on 275 astetta, riittääkö, vai tarviiko ihan välttis leivinuunin?
Ja tietty, lanttukukon ohje kiitos!
Mun (sähkö)uunin korkein mahd lämpötila on 275 astetta, riittääkö, vai tarviiko ihan välttis leivinuunin?
Ja tietty, lanttukukon ohje kiitos!
Tarvitset vajaan lantun, jonka kuorit ja viipaloit ohuiksi ja n. 5-6 cm laajuisiksi viipaleiksi. Viipaleita ei tarvitse höyryttää eikä keittää, pistä kerrosten väliin suolaa ja hieman sokeria jotka pehmittää lanttusiivut vajaassa tunnissa notkeiksi.
Tein taikinan ihan näppituntumalla, vettä, suolaa, vehnähiivaleipäjauhoja ja vähän grahamjauhoja.
Valmista taikina lanttujen viipaloinnin jälkeen.
Sitten pilko sianlihaa, vähänsuolainen lapa käy tähän tarkoitukseen, poista siitä näkyvä rasva, säästä nahka ja läskiroippeet tarvitset ne myöhemmin.
Kun uuni on lämmennyt sen jälkeen kaaviloit taikinasta pyörehäkön kiekon joka on paksuudeltaan noin sentin paksuinen reunoilta saa olla ohuempi.
Nosta kiekko leivinpaperin päälle uunipellille ja kasaa kukko siinä niin ei hajoa siirrettäessä.
Lado kiekon keskelle kukon pohjan muotoon lanttuviipaleita ja sitten possunlihaa ja jatka vuorotellen, päällimmäiseksi lanttuja.
Ummista kukko, tämä on vaikein vaihe. Käytä apuna liimaamiseen vettä. Päälle voit laittaa taikinan limittäin.
Kun ole ummistanut kukon laita se uuniin noin puoleksi tunniksi kovaan lämpöön, kunnes pinta on kuorettunut ja saanut väriä. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen.
Ota kukko uunista ja levitä sen päälle sianlihan roippeet ja nahka, ne pehmittää kukon kuoren ja antaa siihen makua. Jos et käytä näitä roippeita niin voitele kukko voilla.
Pakkaa kukko ympäriinsä leivinpaperiin kietoen, sitten laita folio ja viimeiseksi voimapaperia tai laita kukko postin lähetyspussiin ja laita kukko takaisin pellille ja uuniin.
Anna olla uunissa vielä 4-5 tuntia, riippuen kukon koosta. Viimeiset pari tuntia saa lämpö olla 120.
Vai vaan iso ja lihava perhe?
Pojalleni menee suurin osa, on jo aikuinen mutta on kiva yllättää välillä.
Toinen kukko jää meille ja osa sämpylöistä sekä pellillinen pullaa.
Minä karppaan ja en syö muuta noista kun kukon "sisälmyksiä".
Poika saa siis kukon, kakun, pullaa ja sämpylöitä. Hän on ollut koko ikänsä hoikka.
Pakkaan sämpylät ja pullat pusseihin ja poika laittaa ne pakkaseen tai siis osan noista.
miksi tulet tänne kertomaan?
Jotkut kertoo siivouksistaan, lasten puistoreissuista, alapäävaivoistaan, lääkärireissuistaan. Miksi minä en siis voisi kertoa leiponeeni?
Voin melkein maistaa lanttukukon! Ja lapsuus tulee mieleen. Mutta pöh, minäkin karppaan...
Meillä kotona lapsena kukko kiedottiin tuon loppuhaudutuksen ajaksi sanomalehteen voimapaperin/postin lähetyspussin sijaan.
Ps. Olet leiponut päivässä enemmän kuin minä vuodessa yhteensä ;D