Mies väittää, että kovaan kuumeeseen kuolee siksi, että DNA-ketjut alkavat aueta
itse olen sitä mieltä, että kuumeeseen kuolee, koska proteiiniketjut alkavat hajota (sama ilmiö, kuin kanamunan valkuaista paistaessa).
Kumpi on oikeassa?
Kommentit (7)
Eli mielestäni sinä olet enemmän oikeassa, tai molemmat ollaan väärässä=)
Yritin sanoa, että on varmaan ymmärtänyt väärin ja sekoittaa DNA:n proteiineihin.
denateroituu jos lampotila nousee liian korkeaksi. sina olet oikeassa.
aukeamiseen tarvitaan aika korkeita lampotiloja, ei ne reilussa 40 asteessa aukea.
Saa nähä myöntääkö mies olleensa väärässä :D
-ap
loytyy helposti matskua jos mies ei usko, laitoin googleen sanat protein denaturation ja high fever ja tassa pikku lainaus:
The melting temperature varies for different proteins, but temperatures above 41°C (105.8°F) will break the interactions in many proteins and denature them. This temperature is not that much higher than normal body temperature (37°C or 98.6°F), so this fact demonstrates how dangerous a high fever can be.
Read more: Denaturation - Chemistry Encyclopedia - structure, proteins, metal, salt http://www.chemistryexplained.com/Co-Di/Denaturation.html#ixzz0f9Xfk84F
Miehesi kuule varmaan vitsaili :D