Äkkiä, aloin tehdä murukastiketta, mutta tajusin, ettei meillä ole mitään vehnäjauhoja.
Käyti eilen sämpylöihin viimeisetkin rippeet. Kuinka suurustan? Ohra- tai ruisjauhoja on, käsikö jompikumpi?
Kommentit (6)
Ajattelin, etä sillä tulee vähän liisterimäinen tatsi, mutta kokeillaan nyt sitten sitä.
jauhoja.. Vähemmän vettä tai sitten tomaattisosepohjaisena.
Yleensä teenkin tomaattikastikkeen enkä käytä jauhoja.
kulki mun lapsuudessani nimellä murukastike. Tuli itsellenkin mieleen, kun katsoin otsikkoani, että onpa vähän hassu sana. =) Ilmeisesti joku edes ymmärsi.
En koskaan tee jauhelihakastiketta jauhoja käyttäen.
Paistan jauhelihan, sipulia ja laitan pannussa oleessaan ketsuppia sekaan kunnolla.
Sekoitettuani ja ketsuppi on kuumaa, lisään kermaa jolloin eos paksunee, ketsuppi ja kerma yhdisteenä tekee paksua kastiketta. Ei tarvitse jauhoa ollenkaa, enol ekoskaan halunut käryttää sisätiloissa ekittiössä vaikka liesituuletin onkin.
Kun laitan ihan oieneksi haklattua valkosipulia sekaan tai puristettuna, on niin hyvää kastiektta että lisää haetaan...
Jättäisin jauhon kokonaan pois, jos vain ohraa ja ruista.