Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

jogurteista ja lasten hedelmäsoseista löytyy korkeita pitoisuuksia asetaldehydiä.

Vierailija
07.02.2010 |

http://www.iltalehti.fi/syopa/2010020711072406_sy.shtml



Mitä tässä maailmassa enää uskaltaa syödä kun myrkkyjä löytyy kaikkialta

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
07.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

merkitty noihin hedelmäsoseisiin? Onko siis kaikissa? Entä maustamaton jogurtti?

Vierailija
2/11 |
09.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Asetaldehydi on luonnossa esiintyvä tuttu aine



http://www.etl.fi/www/fi/index.php?we_objectID=403



Lisäksi jäädään odottamaan tutkimuksia, joissa todetaan, että asetaldehydi aiheutaa syöpää elintarvikkeissa samalla lailla kuin tupakassakin. Nyt näitä tutkimuksia ei vielä onneksi ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
09.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2009/11/elintarvikkeid…



Erikoistutkija Peter Eriksson Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta toteaa,että elimistö pystyy hajottamaan ruuan sisältämän asetaldehydin niin nopeasti, ettei keskivertoihmisen terveys vaarannu. - En usko, että aromit ovat niin suuri ongelma kuin alkoholi. Uskominen ei kuitenkaan riitä. Pitää tutkia, tarvitaanko raja-arvoja, Eriksson toteaa.

Vierailija
4/11 |
23.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa elintarviketeollisuus lisää asetaldehydiä jugurtteihin. Asetaldehydi on karsinogeeni, jota tulisi kaikin keinoin välttää. Valio monopolina varmasti lobbaa kovasti tätä asiaa vastaan.

Älkää uskoko noita kommentteja jossa asetaldehydiä puolustellaan. Teollisuus käyttää sijä HAJUN parantamiseen, ihmiset eivät sitä oikeasti tarvitsisi.

MUTTA

MIKSI SUOMESSA EI PIDÄ ILMOITTAA KULUTTAJILLE KARSINOGEENEISTÄ TUOTTEISSA? PITÄISI OLLA PAKOLLISTA.

Vierailija
5/11 |
23.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulehan,

 

Jos asetaldehydiä lisättäisiin tuotteeseen, siitä pitäisi olla maininta tuoteselosteessa. Asetaldehydi on kemikaali, jota syntyy jugurtinvalmistuksessa luonnostaan. Se ei siis ole lisäaine.

 

Ja ihan oikeasti vähän medialukutaitoa ja lähdekriittisyyttä peliin, ainoa taho joka tästä asetaldehydistä kohkaa, on yritys, joka myy pilleriä asetaldehydin haittojen vähentämiseksi. Eli raha puhuu.

 

Asetaldehydi on syöpävaarallinen kemikaali, mutta sen pitoisuus jossain jugurtissa on niin pieni, että normaali ihminen, joka syö muutaman desin jugurttia viikossa, ei saa sitä vaarallisia määriä. Ryyppäämällä voi oikeasti saada haitallisia määriä asetaldehydiä. Ja runsaalla sokerinsyönnillä. Se jugurtti painii ihan eri sarjassa noiden alkon ja sokerin kanssa.

Vierailija
6/11 |
23.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljonkos asetaldehydiä on oman puun omenoissa? Siis niissä, jotka ovat  kaikin puolin terveellisiä ja ehdottomasti myrkyttömiä?

Miten käy kukille, jos ovat omenakulhon vieressä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
08.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

usein olen pakkauksissa nähnyt tekstin "saattaa sisältää syöpävaarallisia ainesosia"

Vierailija
8/11 |
08.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

että tämänkin kohututkimuksen tekijä on kehittänyt tähän tarkoituksen jonkun lääkkeen, joka estää näiden aineiden imeytymisen? Taitaa olla vähän oma lehmä ojassa.. tällä kohulla myydään taas paljon hänen tuotteitaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
08.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä asetaldehydissä on selitys

Vierailija
10/11 |
08.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaim tuleeko sitä HEDELMISTÄ ? Kun ne käsitellään jotenkin ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
08.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmistusprosessi ratkaisee. Sitä myös lisätään ruokiin makua antamaan. Viilit ovat turvallisia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kaksi yhdeksän