jogurteista ja lasten hedelmäsoseista löytyy korkeita pitoisuuksia asetaldehydiä.
http://www.iltalehti.fi/syopa/2010020711072406_sy.shtml
Mitä tässä maailmassa enää uskaltaa syödä kun myrkkyjä löytyy kaikkialta
Kommentit (11)
Asetaldehydi on luonnossa esiintyvä tuttu aine
http://www.etl.fi/www/fi/index.php?we_objectID=403
Lisäksi jäädään odottamaan tutkimuksia, joissa todetaan, että asetaldehydi aiheutaa syöpää elintarvikkeissa samalla lailla kuin tupakassakin. Nyt näitä tutkimuksia ei vielä onneksi ole.
http://www.yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2009/11/elintarvikkeid…
Erikoistutkija Peter Eriksson Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta toteaa,että elimistö pystyy hajottamaan ruuan sisältämän asetaldehydin niin nopeasti, ettei keskivertoihmisen terveys vaarannu. - En usko, että aromit ovat niin suuri ongelma kuin alkoholi. Uskominen ei kuitenkaan riitä. Pitää tutkia, tarvitaanko raja-arvoja, Eriksson toteaa.
Suomessa elintarviketeollisuus lisää asetaldehydiä jugurtteihin. Asetaldehydi on karsinogeeni, jota tulisi kaikin keinoin välttää. Valio monopolina varmasti lobbaa kovasti tätä asiaa vastaan.
Älkää uskoko noita kommentteja jossa asetaldehydiä puolustellaan. Teollisuus käyttää sijä HAJUN parantamiseen, ihmiset eivät sitä oikeasti tarvitsisi.
MUTTA
MIKSI SUOMESSA EI PIDÄ ILMOITTAA KULUTTAJILLE KARSINOGEENEISTÄ TUOTTEISSA? PITÄISI OLLA PAKOLLISTA.
Kuulehan,
Jos asetaldehydiä lisättäisiin tuotteeseen, siitä pitäisi olla maininta tuoteselosteessa. Asetaldehydi on kemikaali, jota syntyy jugurtinvalmistuksessa luonnostaan. Se ei siis ole lisäaine.
Ja ihan oikeasti vähän medialukutaitoa ja lähdekriittisyyttä peliin, ainoa taho joka tästä asetaldehydistä kohkaa, on yritys, joka myy pilleriä asetaldehydin haittojen vähentämiseksi. Eli raha puhuu.
Asetaldehydi on syöpävaarallinen kemikaali, mutta sen pitoisuus jossain jugurtissa on niin pieni, että normaali ihminen, joka syö muutaman desin jugurttia viikossa, ei saa sitä vaarallisia määriä. Ryyppäämällä voi oikeasti saada haitallisia määriä asetaldehydiä. Ja runsaalla sokerinsyönnillä. Se jugurtti painii ihan eri sarjassa noiden alkon ja sokerin kanssa.
Paljonkos asetaldehydiä on oman puun omenoissa? Siis niissä, jotka ovat kaikin puolin terveellisiä ja ehdottomasti myrkyttömiä?
Miten käy kukille, jos ovat omenakulhon vieressä?
usein olen pakkauksissa nähnyt tekstin "saattaa sisältää syöpävaarallisia ainesosia"
että tämänkin kohututkimuksen tekijä on kehittänyt tähän tarkoituksen jonkun lääkkeen, joka estää näiden aineiden imeytymisen? Taitaa olla vähän oma lehmä ojassa.. tällä kohulla myydään taas paljon hänen tuotteitaan!
vaim tuleeko sitä HEDELMISTÄ ? Kun ne käsitellään jotenkin ?
Valmistusprosessi ratkaisee. Sitä myös lisätään ruokiin makua antamaan. Viilit ovat turvallisia.
merkitty noihin hedelmäsoseisiin? Onko siis kaikissa? Entä maustamaton jogurtti?