Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

mangosta

06.02.2010 |

tohtiikohan sitä syödä kun luin että mango sisältää paljon a-vitamiinia?? ostin yhden kun kauan tehnyt mieli maista tuoretta mangoa...

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
06.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mango ketään kaada, kuhan et korvaa niillä koko päivän ravintotarvetta. Saa porkkanaakin/maksaa syödä kuhan ei kilokaupalla popsi jatkuvasti vaan yrittää vältellä suuria määriä...

Vierailija
2/4 |
07.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

porkkanaa ja kasviksia/hedelmia saa syoda niin paljon kuin haluaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
07.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

"A-vitamiinia tarvitaan sikiön kehitykseen erityisesti raskauden viimeisellä kolmanneksella. Retinoidimuotoinen A-vitamiini voi kuitenkin lisätä sikiövaurioiden ja keskenmenoriskiä. Siksi raskaana olevat eivät saa syödä A-vitamiinia sisältäviä kalanmaksaöljy-, kalaöljyvalmisteita tai ravintolisiä. Myös maksaruokien käyttöä on syytä rajoittaa koko raskauden ajan.



A-vitamiinisuositus raskaana olevalle on 800 mikrogrammaa ja imettävälle 1000 mikrogrammaa päivässä. A-vitamiinin saannin takaa turvallisesti syömällä beetakaroteenia eli A-vitamiinin esiastetta sisältäviä kasviksia. Esimerkiksi 2–3 porkkanaa sisältää raskaana olevalle ja imettävälle suositeltavan päivittäisen määrän beetakaroteenia. Beetakaroteeni imeytyy paremmin keitetystä ja muhennetusta porkkanasta kuin raa’asta porkkanasta."



Saa siis syödä, sanoinkin vaan, että ko kasviksilla ei kannata koko päivän ravintotarvetta korvata, silloin saattaa rajat ylittyä.. Raskaana olevilla kun on hassuja mielihaluja niin jollain saattaa olla 2kg porkkanaa per päivä ja itseäni vähän arveluttaa sen turvallisuus...

Vierailija
4/4 |
07.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

elimistö muuntaa A-vitamiiniksi tarpeen mukaan, eli siksi siitä ei ole mahdollista saada sellaista yliannosta, joka aiheuttaisi sikiövaurioita. Se ei myöskään kerry elimistöön.



Sen sijaan A-vitamiinikin on tarpeellinen elimistölle, ei vain vaarallinen - mutta maksassa sitä on todettu olevan sen verran paljon, että turvarajat ylittyvät helposti.



Toki jos joku uuttaa itselleen kilokaupalla porkkanaa mehuksi, syö porkkanaa ja käyttää sitä todella mahtavia määriä, voi siitäkin tulla terveydellisiä ongelmia :)



Verkkolääkärit sanovat helistimen palstalla seuraavasti: "A-vitamiinin esiasteiden, karotenoidien runsaskaan nauttiminen ei yleensä elimistössä johda A-vitamiinimyrkytykseen, koska elimistössä karotenoidien muuttuminen A-vitamiiniksi on säädeltyä A-vitamiinitilan mukaan."



http://www.avoin.helsinki.fi/oppimateriaalit/ravitsemustieteen_perustee…



"Karotenoideista muodostuu ohutsuolen solussa A-vitamiinia elimistön tarpeen mukaan. A-vitamiini varastoituu pääasiassa maksaan ja ne karotenoidit, joista ei ole muodostunut A-vitamiinia, kuljetetaan rasvakudokseen."