Kylläpä on lisäaineita!!!
Ostin tänään kaupasta Vaasan Runebergintorttupakkauksen kiireessä sen kummemmin katsomatta. Kotona sitten huomasin melkoisen lisäainelitanian! Pienessä torttupahasessa on kokonaiset 13 E-koodia. Katsoin sitten mitä kaikkea sieltä löytyy...
Sakeuttamisaineita:
- E 440 (Pektiini, onneksi luontainen eli ilmeisesti haitaton)
- E 1442 (Hydroksipropyyliditärkkelysfosfaatti, eli muunneltua tärkkelystä)
- E 406 (Agar, sekin luontainen)
- E 410 (Johanneksenleipäpuujauhe)
Happamuudensäätöaineita:
- E 330 (sitruunahappo)
- E 333 (kalsiumsitraattia)
Säilöntäaine:
- E 211 (natriumbentsoaatti)
Väriaine:
- E 163 (antosyaani, luonnollinen)
Emulgointiaine:
- E 471 (Rasvahappojen mono- ja diglyseridit)
Nostatusaineita:
- E 450 (jotain fosfaattia)
- E 500 (natriumkarbonaatti)
- E 503 (ammoniumkarbonaatti)
Aromi- ja säilöntäaine:
- E 202 (kaliumsorbaatti)
Ok, osa luontaisia eikä mitään kamalia allergisoivia kemikaaleja, mutta ihmetyttää ettei yhtä pikku torttua saa leivottua ilman tällaista määrää E-koodeja... Ihanko totta noita kaikkia todella tarvitaan?