Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kylläpä on lisäaineita!!!

Vierailija
04.02.2010 |

Ostin tänään kaupasta Vaasan Runebergintorttupakkauksen kiireessä sen kummemmin katsomatta. Kotona sitten huomasin melkoisen lisäainelitanian! Pienessä torttupahasessa on kokonaiset 13 E-koodia. Katsoin sitten mitä kaikkea sieltä löytyy...



Sakeuttamisaineita:

- E 440 (Pektiini, onneksi luontainen eli ilmeisesti haitaton)

- E 1442 (Hydroksipropyyliditärkkelysfosfaatti, eli muunneltua tärkkelystä)

- E 406 (Agar, sekin luontainen)

- E 410 (Johanneksenleipäpuujauhe)



Happamuudensäätöaineita:

- E 330 (sitruunahappo)

- E 333 (kalsiumsitraattia)



Säilöntäaine:

- E 211 (natriumbentsoaatti)



Väriaine:

- E 163 (antosyaani, luonnollinen)



Emulgointiaine:

- E 471 (Rasvahappojen mono- ja diglyseridit)



Nostatusaineita:

- E 450 (jotain fosfaattia)

- E 500 (natriumkarbonaatti)

- E 503 (ammoniumkarbonaatti)



Aromi- ja säilöntäaine:

- E 202 (kaliumsorbaatti)



Ok, osa luontaisia eikä mitään kamalia allergisoivia kemikaaleja, mutta ihmetyttää ettei yhtä pikku torttua saa leivottua ilman tällaista määrää E-koodeja... Ihanko totta noita kaikkia todella tarvitaan?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla