Anteeksi maalaisuuteni, mutta mitä tässä ohjeessa tarkoittaa
tuo kaulitse lehtitaikinalevyt kiinni toisiinsa? Siis, että tuo puolikiloa lehtitakinalevyä litsataan yhteenkö?
Pestokiekot
500 g lehtitaikinalevyjä
n. 100 g vihreää pestoa
100-150 g juustoraastetta
Kaulitse lehtitaikinalevyt kiinni toisiinsa siten, että muodostuu suorakaiteen mallinen levy. Levitä pintaan pestoa.
Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa noin 3 cm leveiksi viipaleiksi.
Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin tai paista Brunon pullavuoissa.
Voitele munalla ja paista 200-225 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.
Kommentit (4)
Jotenkin vaan mietin, että mitä hitsiä niitä nyt on alkaa yhteen survomaan, kun ne on jo valmiiksi sellaisia levyjä, mut noin ehkä saa nopeammin useamman... tai jotain.
ap
eli niistä yksittäisistä levyistä, koska se kauliminen niin että iso levy saumoistaan pysyy kasassa ei ole ihan yksinkertaista.
Rullaisin kapeammasta päästä rullalle ja tekisin siitä kolme kiekkoa.
Ennen oli iso voitaikinalevy, siitä sai ihanasti juuri kaikenlaisia tuollaisia rullia. Nyt ei ole kuin iso lehtitaikinalevy, ja siitä tulee niin lehtevää ja kuivaa eikä maistu samalta.
Siis kaulitaan reunoistaan kiinni toisiinsa, että tulee iso levy. Nehän on sellaisia erillisiä levyjä, tiedäthän. Sitten asettelet ne sille alustalle millä kaulit silleen, että ne on ihan vierekkäin, ihan kiinni toisissaan ja sitten kaulit ja vähän vielä sormilla puristat niitä että ne ottaa toisiinsa kiinni reunoistaan ja muodostaa ison taikina-arkin.
Tajusitko nyt, hassuli?