Kovetettu kasvirasva -thmä kysyy mitä pahaa siinä on?
siis jos ruuan valmistusaineluettelossa. Eräs äiti vaahtosi siitä perhekerhossa.
Kommentit (4)
osa kovetetuista kasvirasvoista muuntuu niin, että sisältävät transrasvoja. Ne ovat taas sydän- ja verisuonitautien kannalta paljon pahempia kuin ns. kovat ja eläinrasvat, joita on suositeltu välttämään.
tuotteissa, joissa "osittain kovetettua rasvaa". Siis lyhyesti sanottuna pahimpia ovat esim. keksit ja muut valmiit leivonnaiset. Eli me vältämme keksejä oikeastaan synttäreilläkin (kun niitä kuitenkin muiden synttäreillä tarjotaan). Teen sitten itse muffinsseja tms., jotka ovat terveellisempiä ja paremman makuisia.
Siinä kovettamisprosessissa syntyy haitallisia transrasvoja, jotka tiedetään kovia eläinrasvoja haitallisemmaksi. Jos pitää valita kovetetun kasvirasvan tai luonnollisen eläinrasvan väliltä, niin aina kannattaa valita se voi. Jos yhtään terveydestä välittää.
jää verisuoniin ja kovettuu ja aiheuttaa tulppia.