Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Auratäytteiset grilliherkkusienet uunissa - kukaan kokeillut?

Vierailija
13.08.2009 |

Onnistuko, ja missä asteessa ja kuinka kauan!

Kiitos

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

hyvää tulee!! Noin 225 uuni ja kyllä se näkee kun ovat valmiita. (Sienet vähän "rypistyvät" ja juusto sulaa. Namia ovat! :D

Vierailija
2/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta sienihän ei sinänsä kuivu helposti, jos on täytetty. Eikä sitä tarvitse varsinaisesti kypsentää.



Eli mutuna 250 astetta, yläosassa ja niin kauan, että juusto sulaa ja ruskettuu vähän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin hyvä tulee. Itsekin käärisin tuon pekonin vielä ympäri :)

Vierailija
4/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vastauksista.

Lupasin järjestää grillijuhlat, jotka tod näk tulevat siirtymään sisätiloihin säätilan vuoksi viikonloppua..

- ap -

Vierailija
5/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietysti jos grilli on ihan ulkosalla, grillaajalla ei ole kivaa´... Mutta ainakin ne, joita ei tarvitse säätää usein voi tehdä pihalla (joku kokonainen sisäfile tai kala)

6/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kertokaahan tarkka ohje noihin sieniin.


-Ota sieni käteen

-Kierrä toisella kädellä sienen jalka irti (Sijaitsee aivan siinä sienen lakin alla)

-Survo syntyneeseen kraateriin Auraa niin paljon kun menee

-Kiedo täytetty sieni pekoniviipaleeseen

-Grillaa uunissa, grillissä tai vaikka muurikkapanulla kunnes pekoni on rapeaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

-Ota sieni käteen -Kierrä toisella kädellä sienen jalka irti (Sijaitsee aivan siinä sienen lakin alla) -Survo syntyneeseen kraateriin Auraa niin paljon kun menee -Kiedo täytetty sieni pekoniviipaleeseen -Grillaa uunissa, grillissä tai vaikka muurikkapanulla kunnes pekoni on rapeaa

Ei se ole ollenkaan noin yksiselitteitä! Jalan voi poistaa myös sivulle taittamalla, niin että se napsahtaa irti. Ja "survoa" on huono termi, jos tunkee liian kovaa, sieni halkeaa ja vaikka se pekoni pitää kasassa, voi auraa valua halkeamasta. Lisäksi unohdit antaa ohjeita lämpötilasta ja kypsennysajasta. Ainakin pitäisi määritellä MITEN rapeaksi pitää paistaa, siis kokonaan vai reunalta.

Vierailija
8/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä käytetään Pikkusiskoa (valkosipulijuusto), pippurijuustoa ja Koskenlaskijan viherpippurijuustoa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
9/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo olikin oravan nylkemisohje.

-Ota sieni käteen -Kierrä toisella kädellä sienen jalka irti (Sijaitsee aivan siinä sienen lakin alla) -Survo syntyneeseen kraateriin Auraa niin paljon kun menee -Kiedo täytetty sieni pekoniviipaleeseen -Grillaa uunissa, grillissä tai vaikka muurikkapanulla kunnes pekoni on rapeaa

Ei se ole ollenkaan noin yksiselitteitä! Jalan voi poistaa myös sivulle taittamalla, niin että se napsahtaa irti. Ja "survoa" on huono termi, jos tunkee liian kovaa, sieni halkeaa ja vaikka se pekoni pitää kasassa, voi auraa valua halkeamasta. Lisäksi unohdit antaa ohjeita lämpötilasta ja kypsennysajasta. Ainakin pitäisi määritellä MITEN rapeaksi pitää paistaa, siis kokonaan vai reunalta.

Vierailija
10/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ongelmani ydinkohta olikin juuri tuon kraaterin saaminen sienen sisälle. Kierretäänkö jalka (jonka olinpaikka -kiitos siitä, minulle tarkennettiin) vaiko väännetään irti. Nyt voin alkaakin grillata sieniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
11/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

voi paistaa täytteen vaikka tomaateille tai paprikoille!

Vierailija
12/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä tavataan usein kesäisin laittaa pihagrillissä, obvat todella vaivattomia ja nopeita. Mä oon viimeaikoina laittanut täytteeksi aurinkokuivattua tomaatti-tuorejuustoa - melkein vielä parempaa kuin aura:)))ja sen pekonin saa hyvin pysymään, kun kiinnittää kiinni hammastikulla (puhtaalla: ))))

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

minulle, joka kysyin ohjetta. Esim. tuo PUHTAALLA hammastikulle kiinnitys. Meillä kun säilytetään myös käytetyt tikut mahdollista myöhempää käyttöä varten. Ehkei vieraat tykkää jos tikusta löytyisi jotain viikon hammasvälissä ollut rihmaa ...

Vierailija
14/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

LOHIPORTOBELLOT



(4-6 annosta)

Ainekset:

Lohiportobellot



Iso reseptikuva

14104

1 rs (250 g) Pirkka Parhaat portobelloja

1 iso sipuli

1 rkl öljyä

1 dl Pirkka ruokakermaa

1/2 dl tilliä hienonnettuna

ripaus mustapippuria

1 pkt (150 g) kylmäsavukirjolohiviipaleita

n. 1 1/2 dl Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Lisäksi:

jääsalaattia

rucolaa

Koristeeksi:

tilliä



1. Puhdista sienet pullasudilla. Leikkaa sienistä jalat ja hienonna ne. Hienonna myös sipuli. Kuullota sipulia ja hienonnettuja jalkoja öljyssä pari minuuttia. Kaada joukkoon ruokakerma. Mausta tillillä ja pippurilla.



2. Hienonna kirjolohiviipaleet. Jätä osa viipaleista kokonaisiksi, jotta saat jokaisen sienen päälle noin 1/2 viipaletta. Sekoita hienonnettu kala ja juustoraaste sienimuhennoksen joukkoon. Jaa seos portobellojen lakkien sisäpinnalle ja asettele päälle puoliksi leikattuja kirjolohiviipaleita.



3. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sienet ovat pehmenneet.



4. Revi salaatit alkuruokalautasille janosta sienet päälle. Koristele tillillä. Tarjoa alku- tai iltapalana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

voi paistaa täytteen vaikka tomaateille tai paprikoille!

tai sitä voi käyttää sienten täytteenä!

16/16 |
13.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai sitä voi käyttää sienten täytteenä!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi seitsemän