Muita, jotka eivät syö E621-koodipitoisia ruokia?
Huomasin olleeni pitkään riippuvainen ko. lisäaineesta. Kaipasin sitä makua mikä oli ominaista tuolle lisäaineelle mm. sipseissä, makkaroissa, nuudeleissa, kiinalaisessa ruoassa jne. Ihmettelin kuitenkin kun aina tuollaisen aterian jälkeen tuli tosi väsynyt ja heikko olo, jopa oksettava, ihoa kutitti ja punoitti.
Kaupassa vaan tuntuu olevan vähän joka tuotteessa natriumglutamaattia. Mutta onpahan ruokavalio terveellisempi nyt, kun sipsit ja muu roskaruoka jää kauppaan.
Sitä vaan ihmettelin, kun kuulin että lapsille ja vanhuksille syötetään ko. ainetta kouluissa ja muissa laitoksissa. Miksi ihmeessä meidän lapset altistetaan tuolle myrkylle, kun on tutkittu että natriumglutamaatti on haitallista??
Kommentit (2)
Yleisesti ottaen kaikki E621-ruuat haisevatkin niin pahalle, ettei niitä tee mieli. Minustakin on käsittämätöntä, että laitosruuissa saa sitä käyttää. Luulisi, että etenkin lasten makuaistin totuttaminen puhtaaseen, esimerkiksi yrteillä maustettuun ruokaan, olisi tässä maassa tärkeää. Mutta ei...
tosin joskus tulee ostettua jotain, missä on. Ravintolassakin taidan sitä saada.
Mulle ei tule siitä varsinaisesti huono olo, mutta olen yhdistänyt sen syömiseen kamalan janon!
Yleensä kuitenkin meillä ruoka tehdään puhtaista raaka-aineista ilman lisäaineita, hyvää ja edullistakin.