Miksi käytät vedenkeitintä etkä keittotasoa?
Tuntuu olevan yllättävän yleistä että ihmiset vielä nykyäänkin käyttävät vedenkeitintä keittotason sijaan, en ymmärrä miksi? Eikö se yhtään häiritse että vedenkeittimeen kerääntyy sitä kamalaa valkoista moskaa? Eihän sitä saa mitenkään kunnolla puhtaaksi, kattilan voi sen sijaan laittaa säännöllisesti tiskikoneeseen niin puhdistuu helposti.
Kommentit (32)
Mun liesi on ihan kamalan hidas, vedenkeittimessä tulee teevesi paljon nopeammin. Enkä ole kyllä ikinä huomannut että mitään moskaa vedenkeittimeen kertyisi.
Vedenkeittimessä keittäminen on paljon nopeampaa ja meillä osataan kyllä pestä se vedenkeitin aina säännöllisesti.
Vedenkeitin on paljon nopeampi ja energiatehokkaampi kuin liesi.
Vedenkeitin on sata kertaa nopeampi, kuluttaa vähemmän sähköä.
Lisäksi vedenkeitin on hyvä keittää puhtaaksi etikalla säännöllisin väliajoin eikä siinä saisi seisottaa vettä pitkiä aikoja.
Keitin on nopea ja kuluttaa vähemmän sähköä eikä tarvitse pestä mitään kattiloita.
Nykyinen keitin ollut yli vuoden eikä sitä ole pesty.
Kamala valkoinen moska = kalkkia. Ja kalkki lähtee kalkinpoistoaineella (vedenkeittimeen esim: sitruunahappoa, apteekista saa pussissa). Ruokasooda myös ok :)
Se "valkoinen moska" on kalkkia. Suomen vesijohtovesi tosin on niin pehmeää, ettei siitä juurikaan ole kalkkia. Saksassa asuessani kalkinkertymisen huomasi helposti, mutta Suomessa ei ole kyllä tullut missään vastaan.
Mulla on induktioliesi, eli vedenkeitin ei ole edes nopeampi....Mutta keitin on turvallisempi 8-vuotiaalle.
Mitä moskaa sinne kertyy, kun ylimääräinen vesi kaadetaan pois ja keittimen annetaan kuivua eikä kerätä sakkaa pohjalle.
Onko sinulla tallessa se peruskoulun kotitalouskirja? Muistaakseni siinä neuvotaan vedenkeittimen puhdistus.
Helppohan näitä nykyisiä on puhdistaa. Ennen heitettiin koko keitin pois, kun se sisällä oleva vastus oli kalkkiutunut pilalle.
En tiedä mikä on keittotaso.
Mutta meillä on sekä vedenkeitin että vesipannu (kaasulieden päällä käytettävä). Vesipannussa keitän teeveden. Vedenkeittimellä kuumennan pesuvettä ym "talousvettä" vesihauteisiin tms. Aika harvoin sitä kyllä tulee käytettyä.
Heitin vedenpulputtajan kiertoon, kun uusi 1500 egen induktiopömpeli osoittautui huippunopeaksi!
Vedenkeitin on helppo ja nopea. Kattilasta on ärsyttävä kaataa mukiin vettä ja kun keittää vettä sen 5-10krt päivässä, niin sillä on jo väliä. Kohta vaihtuu keraaminen liesi induktioon, niin saa nähdä miten sitten on paras.
Kalkkia ei kyllä pahemmin ole näkynyt ja samalla tapaa sitä kertyy sitten kahvinkeittimeen, suihkuun ja muuallekin, mitkä ovat yhtä lailla ärsyttäviä puhdistaa, mutta ei se nyt niin vaikeaa ole..
Vedenkeittimellä on helpompi säätää veden lämpötila kuin liedellä. Jos tarvitsen tietylle vihreälle teelle 70-asteista vettä tai mustalle teelle 95-asteista, saan sitä säädettävällä keittimellä parilla napin painalluksella - liedellä pitäisi uittaa jotain lämpömittaria kattilassa ja vahtia silmä kovana lämpötilaa.
Jos 100-asteista vettä tarvitsen, keitän sen induktioliedellä kyllä.
Hankkimassani induktioliedessä on oikeassa etuosiossa säädettävä vedenlämpötilamoodi, ei siis vaan pelkkä kiehutus, joten saa millaista teetä vaan ikinä haluttaa.
Vedenkeitin säästää energiaa. Vedenkeitin on nopea. Siinäpä kaksi painavaa syytä keittimen käyttöön. Jossain on jopa neuvottu keittämään ruoanlaitossa käytettävä vesi keittimessä ja kaatamaan sen sitten kattilaan, kun keitetään esim. perunoita. Säästää siis aikaa ja energiaa. Mieheni on yhdeltä ammatiltaan kokki, ja on todella vaikeaa saada hänet ymmärtämään tuota energian säästämistä. Hänen kun ei aikanaan ravintolassa työskennellessään ajatella vähääkään sähkölaskua.
Siis onko ihmisillä käytössä jotain alkeellisia liesiä? Ainakin meillä liedellä vesi kiehuu huomattavasti nopeammin kuin vedenkeittimellä.
Vierailija kirjoitti:
Tuntuu olevan yllättävän yleistä että ihmiset vielä nykyäänkin käyttävät vedenkeitintä keittotason sijaan, en ymmärrä miksi? Eikö se yhtään häiritse että vedenkeittimeen kerääntyy sitä kamalaa valkoista moskaa? Eihän sitä saa mitenkään kunnolla puhtaaksi, kattilan voi sen sijaan laittaa säännöllisesti tiskikoneeseen niin puhdistuu helposti.
Keitin on nopeampi eikä sitä tarvitse vahtia,kun vesi on kiehunut,keitin menee pois päältä sen sijaan että kiehuisi yli.Tiskikonetta ei ole,enkä ymmärrä miksi tekisin turhaa tiskiä ja vaikeuttaisin elämää,kun on keksitty koneita sitä helpottamaan.
Vierailija kirjoitti:
Siis onko ihmisillä käytössä jotain alkeellisia liesiä? Ainakin meillä liedellä vesi kiehuu huomattavasti nopeammin kuin vedenkeittimellä.
Alkeellisia liesiä? Ainoastaan induktioliesi on uusista liesimalleista nopeampi kuin vedenkeitin. Kaasuliesi myös, mutta sehän nyt on varmaan ensimmäinen keksitty liesimalli.
Meillä on mökillä kaksilevyinen Strömberg vuodelta 1962, ja voi pojat, vedenkeitin ja mikroaaltouuni on vinha keksintö!
Remontti tilauksessa ehkä joskus.
Minulla ei ole ainakaan pesukonetta, käsin on pesty tähän mennessä.