Jos haluat terveellistä jugurttia,
Kommentit (32)
Olen laihdutuksen ajan syönyt rasvatonta rahkaa ja jogurttia, Jutan dieetti. Olenko syönyt päin mäntyä?
[quote author="Vierailija" time="18.05.2015 klo 13:29"]
Olen laihdutuksen ajan syönyt rasvatonta rahkaa ja jogurttia, Jutan dieetti. Olenko syönyt päin mäntyä?
[/quote]
Olet
Lindahlsin venäläistä jogurttia, tarpeeksi rasvaa, eikä turhia lisäaineita.
Maustamaton oatlyn kaurajugurtti. Hyvää, ei maitoa, ei lisättyä sokeria, kumminkin lisätty kalsium +D. Tämäkin käy yleensä blenderin kautta marjojen, kauraleseiden ja banaanin kanssa.
Sellainen minkä ainesosaluettelossa on 2 raaka-ainetta: maito ja hapate.
Bulgarian jogurttia. En pidä ollenkaan makeasta. Kylmästä Bulgarian jogurtista tulee myös niin hyvä mieli, että jo sen vuoksi se on hyväksi terveydelle. :)
Minäkin pidän Bulgarian jugurtista. Se on raikasta, lohkeavaa ja pikarin koko on just passeli.
Turkkilainen jogurtti sellaisenaan.
Teen Bulgarian jugurtista, maitojauheesta ja luomumaidosta itse jugurttia. Kone ei maksa paljon ja säästää hintansa takaisin hyvin pian. Lisäksi tulee hyvä omatunto, kun ei käytä niin paljon muovipurkkeja.
Rainbow maustamaton AB - jogurtti. Halpaa, hyvää, terveellistä ja oon huomannut et tuo AB tekee mulle hyvän olon. Joskus koitin vaihtaa Lidlin maustamattoman mutta ei ollut ollenkaan sama asia.
Sekaan sitten marjoja, raejuustoa yleisimmin. Syön myös sellaisenaan.
Ehrmannin rahkajogurttia. vähän hiilaria, paljon proteiinia, eli pitää nälkääkin.
Kevyt kreikkalainen jogurtti. Se on tosi hyvää ☺
[quote author="Vierailija" time="18.05.2015 klo 11:42"]
Teen Bulgarian jugurtista, maitojauheesta ja luomumaidosta itse jugurttia. Kone ei maksa paljon ja säästää hintansa takaisin hyvin pian. Lisäksi tulee hyvä omatunto, kun ei käytä niin paljon muovipurkkeja.
[/quote]
Millaista jogurttia saat aikaan? Onko se samantyylistä ja -makuista kuin Bulgarian jogurtti?
Tällaiselle jogurttisuursyömärille oma kone saattaisi olla taloudellinen ratkaisu. Mikä kone sinulla on?
Nro 4
[quote author="Vierailija" time="18.05.2015 klo 11:47"]
[quote author="Vierailija" time="18.05.2015 klo 11:42"]
Teen Bulgarian jugurtista, maitojauheesta ja luomumaidosta itse jugurttia. Kone ei maksa paljon ja säästää hintansa takaisin hyvin pian. Lisäksi tulee hyvä omatunto, kun ei käytä niin paljon muovipurkkeja.
[/quote]
Millaista jogurttia saat aikaan? Onko se samantyylistä ja -makuista kuin Bulgarian jogurtti?
Tällaiselle jogurttisuursyömärille oma kone saattaisi olla taloudellinen ratkaisu. Mikä kone sinulla on?
Nro 4
[/quote]
Kone on Severin Joghurt-fix. Niitä myytiin joskus Suomessakin, mutta minulla on jo kolmas menossa, ja viimeisimmän ostin virolaisesta nettikaupasta. Kone tekee 7 purkkia kerralla, ja aineksiksi tarvitaan 1 purkki Bulgariaa, 2 rkl maitojauhetta ja 8,5 dl maitoa. Valmistusaika on noin 9 tuntia + jäähdytys. Tulos on maultaan samaa kuin Bulgarian jugurtti, mutta rakenne ei ole yhtä lohkeava.
[quote author="Vierailija" time="18.05.2015 klo 11:54"]
[quote author="Vierailija" time="18.05.2015 klo 11:47"]
[quote author="Vierailija" time="18.05.2015 klo 11:42"]
Teen Bulgarian jugurtista, maitojauheesta ja luomumaidosta itse jugurttia. Kone ei maksa paljon ja säästää hintansa takaisin hyvin pian. Lisäksi tulee hyvä omatunto, kun ei käytä niin paljon muovipurkkeja.
[/quote]
Millaista jogurttia saat aikaan? Onko se samantyylistä ja -makuista kuin Bulgarian jogurtti?
Tällaiselle jogurttisuursyömärille oma kone saattaisi olla taloudellinen ratkaisu. Mikä kone sinulla on?
Nro 4
[/quote]
Kone on Severin Joghurt-fix. Niitä myytiin joskus Suomessakin, mutta minulla on jo kolmas menossa, ja viimeisimmän ostin virolaisesta nettikaupasta. Kone tekee 7 purkkia kerralla, ja aineksiksi tarvitaan 1 purkki Bulgariaa, 2 rkl maitojauhetta ja 8,5 dl maitoa. Valmistusaika on noin 9 tuntia + jäähdytys. Tulos on maultaan samaa kuin Bulgarian jugurtti, mutta rakenne ei ole yhtä lohkeava.
[/quote]
Kiitos tiedoista! Olen viivytellyt jogurttikoneen ostamista, koska muistan niiden alkuajoilta kaikenlaisia negatiivisia tarinoita. Mutta ehkäpä nyt sitten, eivät näytä olevan enää edes kovin kalliita. :)
[quote author="Vierailija" time="18.05.2015 klo 11:36"]
Minäkin pidän Bulgarian jugurtista. Se on raikasta, lohkeavaa ja pikarin koko on just passeli.
[/quote]
Samoin, olen syönyt sitä 20 vuotta. Kauhulla odotan sitä päivää, kun Valio päättää hiukan "tuotekehittää". Kiroan ääneen, jos joskus näen mainostekstin "Nyt uusi, entistä pehmeämpi Bulgarian jugurtti, mukana hiven kanelia ja anista..."
[quote author="Vierailija" time="18.05.2015 klo 12:18"]
[quote author="Vierailija" time="18.05.2015 klo 11:36"]
Minäkin pidän Bulgarian jugurtista. Se on raikasta, lohkeavaa ja pikarin koko on just passeli.
[/quote]
Samoin, olen syönyt sitä 20 vuotta. Kauhulla odotan sitä päivää, kun Valio päättää hiukan "tuotekehittää". Kiroan ääneen, jos joskus näen mainostekstin "Nyt uusi, entistä pehmeämpi Bulgarian jugurtti, mukana hiven kanelia ja anista..."
[/quote]
"Yleisön pyynnöstä Bulgarian jogurtissa on nyt ripaus tuoksuvaa vaniljaa..."
[quote author="Vierailija" time="18.05.2015 klo 12:06"]
http://blogs.helsinki.fi/ruokateknologiassa/2013/02/20/jogurttikone-vs-perinteinen-jogurtin-valmistusmenetelma/
[/quote]
Mielenkiintoista. Olin jo kallistumassa perinteiseen menetelmään, koska sillä jogurtin rakenteesta tuli paremmin minun makuuni sopivaa. Sitten kuitenkin osui silmiin tämä: "Suurin virheemme tutkimusvaiheessa oli se, että jogurttikoneen pikarien kansien olisi pitänyt olla auki, mikä vaikuttaa todennäköisesti rakenteen eroon."
Kallistun siis edelleen koneen suuntaan. Eikä tarvitse pitää uunia puoltatoista päivää lämpimänä.