maustevoin teko
Nyt mammat maustevoin reseptit jakoon.
Ruuanlaitto taidoton mies tarvitsee ohjeet maustevoin tekoon, aika vahvaa saisi olla.
Materiaalit, miten paljon ym.
Säilyvyys?
Kommentit (13)
Paketti voita otetaan pehmenemään ja siihen sekoitetaan haluttu määrä mausteita. Kääritään rullalle ja jääkaappiin. Säilyy kuten voikin.
Nokare voita, yksi valkosipulin kynsi puristettuna. Muussataan haarukalla lautasella. Siirretään tarjoiluastiaan tai pihvin päälle.
Aineksia voi lisätä maun mukaan ja tämä määrä on 1-2:lle.
Eli voipaketista näet säilyvyyden.
Tuoreita aineksia käytettäessä laittaisin noin neljäsosan voin määrästä niitä. Kuivia mausteita ehkä 2rkl/paketti voita. Suolan kanssa pitää varoa.
Yrttejä, joita voi käyttää (tuoreita): lipstikka, timjami, suolaheinä, ruohosipuli. Rosmariinin kanssa pitää olla tarkkana, sitä tulee helposti liian ytyä. Katajanmarjat toimii myös, jos tykkää riistanmausta.
Noihin voisi yhdistää mustapippuria, chiliä, paprikaa. Ei kaikkea sekaisin tietenkään, korkeintaan kahta ainesta. Valkosipuli-valkopippuri-lipstikka voisi toimia. Sitruunaruoho-aromisuola. Chili-inkivääri (molemmat tuoreesta aineksesta), rasva vaan voimistaa poltetta!
Tuoreyrtit sisältää jonkin verran vettä, joten tämän säilyvyys ei ole niin hyvä kuin kuivamausteita lisättäessä.
Siihen sopii melkein mikä vaan, grillimaustetta en tosin laittaisi.
Tuoreet yrtit, chili, lime, pippurit, savupaprika, tuore paprika , selleri, paahdettu sipulirouhe jne.
Eli enneminkin niin, että millaisista mauista itse pidät? Tuoreiden ainesten kanssa säilyvyys on tietenkin muutamia päiviä, kuivamausteiden kanssa ainakin viikon.
Jollekin alapeukuttajalle mikään ei sitten kelpaa :(
Pelkkä valkosipuli+voi on jo hyvä. Muutama kynsi/voipaketti. Siihen voi sit lisätä vaikka persiljaa tai muuta yrttiä. Tarvittaessa lisää suolaa, mutta varovasti - ripaus riittää.
Mitäs vikaa on grillausmausteissa. Kaupasta löytyy nykyään hyviä joissa ei ole mitään lisäaineita vaan ne on ihan tehty yrteistä ja mausteista. Paakkuuntuvat tosin helposti avattuna. Minusta ainakin helpottavat kesäruoanlaittoa varsinkin mökillä. Maustevoihin kannattaa muuten lisätä aina jotain happoa esim. sitruunaa.
Omat kestosuosikkini on:
Voi+ grillimaustetta oman maun mukaan
Voi+ valkosipuli, basilika, persilja, timjami, sitruunamehu ja -kuori.
Ja sitten voi yksinkertaistaa ja tehdä tuoprepersiljavoita tai ihan vain valkosipulivoita. Voi heittäytyä myös ihan hulluksi ja lisätä voihin vaikka tuoreita sieniä pieniksi silputtuina, chiliä, paprikaa.... Vain taivas on rajana maustevoissa! Mites olisi vaikka juuston, mustapippurin ja voin yhdistelmä?
[quote author="Vierailija" time="04.06.2015 klo 11:07"]
Mitäs vikaa on grillausmausteissa. Kaupasta löytyy nykyään hyviä joissa ei ole mitään lisäaineita vaan ne on ihan tehty yrteistä ja mausteista. Paakkuuntuvat tosin helposti avattuna. Minusta ainakin helpottavat kesäruoanlaittoa varsinkin mökillä. Maustevoihin kannattaa muuten lisätä aina jotain happoa esim. sitruunaa.
[/quote]
Grillimauste ja grillaukseen sopivat maustesekoitukset ovat kaksi eri asiaa. Grillimauste on saatanasta.
Voihan grillimaustesekoituksen tehdä itsekkin.
Persilja, valkosipuli, suola, pippuri on toimiva ja käy melkein minkä kanssa vaan.
Voihin voi myös sekoittaa ihan perus grillimaustetta (ei kovin trendikästä tai terveellistä), ja se on lihan kanssa hyvä.