Olut ruokajuomana (ravintoloissa syödessä)
Voisiko joku ystävällinen kertoa millaisten ruokien kanssa on soveliaampaa ja "oikeaoppisempaa" tilata ruokajuomaksi olutta, kuin esim. skumppaa tai viiniä?
Haluaisin noudattaa jonkinlaista etikettiä työlounailla ja virallisemmissa tilaisuuksissa, vaikka muuten aika vapaamielinen olenkin.
Kommentit (5)
Maustettujen, tulisten aasialaisruokien kanssa ehdottomasti joku kevyt lager eikä viiniä.
Äyriäiset, merenelävät ja rasvainen kalakin viihtyy oluen kanssa, varsinkin stout ja alet. Eli jos tilaat ostereita, simpukoita tai rapuja, niin juomaksi olut.
henkilökohtainen mieltymykseni on lisäksi sellainen, että jos aterialla on uppopaistettuja perunoita, ranskiksia, lohkoperunoita tms. ja porsaanlihaa, niin tilaan mieluummin tumman oluen kuin punkun.
En anna paskaakaan teidän säännöistä.
Lisään vielä: grillatut ja savustetut lihat sopii paremmin oluen kanssa syötäväksi.
Eikös jokainen tilaa ravintolassa ruokansakin sen perusteella, mistä itse pitää? Miten juoma olisi eri asia?
Esim. raskaampien liharuokien kanssa voi ihan hyvin juoda olutta, toisaalta niiden kanssa menee yleensä myös punkku. Ihan oman maun mukaan.