Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Oikea kypsytysaika makaronilaatikolle?

Vierailija
06.11.2014 |

Teen avovaimolle makaronilaatikkoa. Käytin 800 grammaa paistijauhelihaa, 1 maustekurkun, 2 sipulia, 6 munaa,1 litra maitoa ja 400g makaronipussin tummaa täysjyvämakaronia ja siihen päälle vielä Kainuun mustaleimajuustoraastetta.

Nyt on uuni lämpeämässä. Mitä suosittelisit lämpötilaksi ja kypsytysajaksi?

175 astetta 60min vai 200 astetta ja 40 min? Vai joku muu?

t.mies

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon kypsyttänyt 200 asteessa kolme varttia. Tuo munien määrä on ehkä liikaa, kaksi riittää. :)

Vierailija
2/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse yleensä paistan tuota vähän pienemmän makaronilaatikon 200 asteessa n. 50min - 1h. Tykkään kyllä, että se on rapsakkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Auts, muuten kuulostaa hyvälle mutta tuo munien määrä litrassa maitoa on aivan vallaton, munaakin voi saada siis liikaa ;) eli 2-3 munaa riittäis 1l maitoa. Ja 175 asteessa about 45-60min, riippuu vähän uunista.

Vierailija
4/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.11.2014 klo 18:25"]Mä oon kypsyttänyt 200 asteessa kolme varttia. Tuo munien määrä on ehkä liikaa, kaksi riittää. :)
[/quote]
Mä laitan 3 munaa / 7dl maitoa aina, välillä neljäkin. Kaksi kuulostaa tosi vähältä :o varsinkin jos laitat sen tuohon litraan maitoa. Tulee laatikosta paljon kiinteämpää jos on enemmän munia.

Vierailija
5/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihaakin on liikaa. 1 makaronipussia kohden riittää 400 g jauhelihaa. Mutta vaimo varmaan tykkää. 

Vierailija
6/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.11.2014 klo 18:27"]

[quote author="Vierailija" time="06.11.2014 klo 18:25"]Mä oon kypsyttänyt 200 asteessa kolme varttia. Tuo munien määrä on ehkä liikaa, kaksi riittää. :) [/quote] Mä laitan 3 munaa / 7dl maitoa aina, välillä neljäkin. Kaksi kuulostaa tosi vähältä :o varsinkin jos laitat sen tuohon litraan maitoa. Tulee laatikosta paljon kiinteämpää jos on enemmän munia.

[/quote] Ja on toki otettava huomioon munien koko. On eri asia tehdä viiriäisen kuin hangen munista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeillaan nyt tuota 200 astetta 50 min sitten. Sillä mennään. Toivottavasti ruoka onnistuu. Meni uuniin nyt. Kiitos vastauksista.

t.ap

Vierailija
8/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihana :) Mä pidän 60min 175 astetta ja hyvä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihamäärästä päätellen teet sen laatikon ihan itseäsi varten. Noin tunti 200 asteessa on hyvä.

Vierailija
10/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun mies laitto puoli litraa maitoa ja 5 munaa:). Hyvää se silti oli.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hangen munia ei kyllä kannata syödä.

Vierailija
12/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noh, oliko se hyvää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
06.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole jauhelihaa liikaa, ainakin mun mies haluaa, et on riittävästi lihaa.

175 astetta 50 min pinta vähän ruskea

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan viisi viisi