Keraaminen rengasvuoka: kumotaanko leipomus kuumana vai jäähtyneenä?
Notta oliko tähän jotain oikeata toimintatapaa? Keraaminen rengasvuoka uutuutena käytössä ja muistelen jostain lukeneeni, että kakku piti kipata kuumana, heti uunista otettuna, mutta muistanko väärin?
Kommentit (3)
Ok, no ehkä se oli sitten noin. :) Rengasvuokaa ei ole juurikaan tullut käytettyä aiemmin, kun bravuureina ovat olleet lähinnä mokkapalat ja sellainen juustokakku, jota ei tarvitse edes paistaa.... Kiitos avusta! :) ap
[quote author="Vierailija" time="21.03.2014 klo 19:52"]
Muistat väärin. Vuoka kuin vuoka, kakku kuin kakku, kakun pitää antaa jäähtyä vuuassaan muotoonsa. Jos kumoat kuuman kakun, se lässähtää kasaan. Näin viileillä ilmoilla nosta kakku peitettynä vuuassaan ulos (lumeen) tai ulkoeteiseen jäähtymisen nopeuttamiseksi. Saman asian ajaa puhdas tiskiallas ja kylmä vesi.
t. suurtalouskokki
[/quote]
Keraamista tai lasivuokaa ei todellakaan saa nostaa kuumasta suoraan kylmään. Voi hajota.
Muistat väärin. Vuoka kuin vuoka, kakku kuin kakku, kakun pitää antaa jäähtyä vuuassaan muotoonsa. Jos kumoat kuuman kakun, se lässähtää kasaan. Näin viileillä ilmoilla nosta kakku peitettynä vuuassaan ulos (lumeen) tai ulkoeteiseen jäähtymisen nopeuttamiseksi. Saman asian ajaa puhdas tiskiallas ja kylmä vesi.
t. suurtalouskokki