Perunaa, riisiä vai makaronia? Mitä teillä
Kommentit (26)
Varmaan noista eniten makaronia, täysjyväpastaa, melko paljon myös täysjyväriisiä. Perunaa harvemmin.
Kaikkien noiden käyttöä on vähennetty viime vuosina, mutta kahden urheilevan teinin ruokavaliota emme tämän vähähiilihydraattisemmaksi aio tehdä.
Kaikkea tasaisesti, mutta pasta on aina täysjyvää.
Pastaa menee eniten. Perunasta meillä ei tykätä, joskus johonkin curryihin tms osana mutta mitään keitettyä pottua emme syö. Riisiä on säännöllisesti mutta harvemmin kuin pastaa. Rakastamme pastaruokia ja niitä syödään muutaman kerran viikossa.
Ja täysjyväversioihin meillä ei kosketa, hyi hitto niiden makua. Hoikkia ja hyvinvoivia ollaan kaikki vaikka valkoista pastaa ja riisiä syödäänkin. Niin ovat japsitkin päivittäisestä valkoisen riisin puputtamisesta huolimatta, joten vaikea uskoa noiden ruoka-aineiden haitallisuuteen muutenkaan.
Noista kolmesta menee eniten perunaa. Teen usein muusia, perunasosekeittoa (jonkun toisen kasviksen kanssa), tavallisia keittoja, jonka yksi ainesosa on peruna, kiusauksia, uuniperunoita, uunijuureksia. Joskus keitetäänkin perunoita ja jämiä paistetaan.
Riisiä tai makaronia syödään kerran viikossa. On tietysti aterioita, joilla ei mene mitään noista kolmesta.
Noista eniten meillä syödään perunaa. Pastaakin syömme aika usein. Riisiä syömme harvemmin. Lisäksi syömme lisukkeena nuudelia ja ohraa.
[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 09:15"]
Ja täysjyväversioihin meillä ei kosketa, hyi hitto niiden makua.
[/quote]
Maku on tottumuskysymys. Meillä siirryttiin täysjyväpastaan muutama vuosi sitten, ja nykyään kun lapset jossakin syövät tavallista pastaa, sanovat, että on pahaa, ihan mautonta täysjyväpastaan verrattuna. Meillä koko perhe rakastaa nimenomaan täysjyväpastan hyvää makua.
Luojan kiitos pääsin pois harhasta jonka mukaan edellä mainittuja sekä Pyhää Leipää PITÄÄ syödä. Jättämällä no neljä pois tai ainakin hyvin vähälle, voin huomattavasti paremmin. Ei turhia turvotuksia, pieretystä tai väsyttävää verensokerin vaihtelua... Kasvikset noiden tilalle, hyvää on. Kaalista saa vaikka mitä herkkua ja on myös edullista. Sitä pääasiallisena lisukkeena, mutta myös monipuolisesti kaikkea muutakin.
Meillä makaroni / Spaghetti on lasten suosikki joten niitä menee eniten. Riisiäkin jonkin verran. Perunaa harvemmin kun se ei lapsille kauheasti maistu..
Me aikuiset syömme yleensä kyllä kasviksia niiden sijaan..
Kaikkia syödään, sija vaihtuu kausittain. Kesällä enemmän uusia perunoita jne. Ei ole turvotuksia tai pieretyksiä :D
[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 09:15"]
Ja täysjyväversioihin meillä ei kosketa, hyi hitto niiden makua. Hoikkia ja hyvinvoivia ollaan kaikki vaikka valkoista pastaa ja riisiä syödäänkin. Niin ovat japsitkin päivittäisestä valkoisen riisin puputtamisesta huolimatta, joten vaikea uskoa noiden ruoka-aineiden haitallisuuteen muutenkaan.
[/quote]
Hyi hitto niitä pullajauhopastoja, oksettaa jo ajatuskin. Se turvotus ja väsymys on aivan kauheaa sen jälkeen, jota ei toki tajua jos niitä koko ajan vetää. Onneksi on täysjyvät, jos niitäkään nyt tarvitsee kovina paljoa edes syödä. Kasvikset on ykkösiä.
Kaikkia syödään, näistä eniten tummaa makaronia.
Makaronia ei koskaan, riisiä ja perunaa fifty sixty.
Eniten kuitenkin salaattia ja muita kasvislisäkkeitä,kaalia, kukkakaalia, parsaa, punajuurta, bataattia, naurista, mitä milloinkin
Riisiä ei juurikaan - tai erittäin harvoin. Perunaa ja täysjyväpastaa vaihdellen, välillä ei tietenkään kumpaakaan.
Mutta tuosta täysjyväpastan mausta on pakko sanoa, että tottumuskysymys sekin on kuten kaiken muunkin uuden maistaminen. Ensin tuntui itsestäkin oudolta, kun terveellisyyssyistä vaihdoin, ja suunnittelin aina "oikean" pastan päiviä väliin ns. herkkupäiviksi. Vaan eipä mennyt pitkää aikaa, kun siihen vanhaan "oikeaan" ei enää tehnyt mieli koskea, jos parempaakin oli tarjolla.
Sinänsä mä en lähtis arvelemaan, että kuinka iso merkitys kenenkin täysjyvän käytöllä oikeasti on, varsinkin jos pasta ei ole koko ruokavalion perusta.
Pastaa, silloin kun teen pasta-aterian, muulloin ei noita juurikaan syödä. Meillä lisukkeena on kasvikset tai salaatti
Meillä syödään perunaa (siis lapset). Keitetyt perunat ovat lasten suosikkeja ja siihen liha / jauhelihakastike. Söisivät sitä päivästä toiseen. Kuopus ei pidä makaronista eikä riisistä ollenkaan, perunamiehiä :)
Ehkä perunaa. Jotenkin järkevä vaihtoehto minusta, kun on kotimaista ja hiilijalanjälki pieni. Meillä on tuttavalla luomutila, kasvattavat mm. pottua. Siellä käydään perunannostossa syksyisin, ja saadaan kiitokseksi säkkitolkulla perunoita.
Teen hyvin paljon perinteisiä kotiruokia, kuten keittoja (liha, kala, nakki, kasvissose ym. peruskeittoja joissa aina mm. perunaa ja porkkanaa) ja kiusauksia (lohi, jauheliha, kinkku, broileri joissa pohjana siis peruna). Lisäkkeeksi perunaa keitän melko harvoin, lähinnä jos on nakki- tai jauhelihakastiketta tai vaikka karjalanpaistia. Tai uunilohta.
Riisistä syömme täysjyväriisiä, jos teen itämaisempaa kastiketta esim. broitskusta, niin silloin syömme usein jasmiiniriisiä. Wokkeihin laitan usein nuudeleita, ja makaronia muuten käytän oikeastaan vain makaronilaatikkoon, Peppi Pitkätossun voimavuokaan ja joskus on tomaattista kastiketta spagetin kanssa.
Eli perunaa eniten, sitten riisiä, ja vähiten pastaa.
[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 09:17"]
[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 09:15"]
Ja täysjyväversioihin meillä ei kosketa, hyi hitto niiden makua.
[/quote]
Maku on tottumuskysymys. Meillä siirryttiin täysjyväpastaan muutama vuosi sitten, ja nykyään kun lapset jossakin syövät tavallista pastaa, sanovat, että on pahaa, ihan mautonta täysjyväpastaan verrattuna. Meillä koko perhe rakastaa nimenomaan täysjyväpastan hyvää makua.
[/quote]
Meillä on aina syöty täysjyväpastaa, tavallinen pasta maistuu ihan hirveälle, miten kukaan voi syödä sitä? Meillä ei lapsetkaan tykkää.
[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 10:02"]
[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 09:17"]
[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 09:15"]
Ja täysjyväversioihin meillä ei kosketa, hyi hitto niiden makua.
[/quote]
Maku on tottumuskysymys. Meillä siirryttiin täysjyväpastaan muutama vuosi sitten, ja nykyään kun lapset jossakin syövät tavallista pastaa, sanovat, että on pahaa, ihan mautonta täysjyväpastaan verrattuna. Meillä koko perhe rakastaa nimenomaan täysjyväpastan hyvää makua.
[/quote]
Meillä on aina syöty täysjyväpastaa, tavallinen pasta maistuu ihan hirveälle, miten kukaan voi syödä sitä? Meillä ei lapsetkaan tykkää.
[/quote]
Helposti, aukaisee suun ja pureskelee. Hyvää on.
Kaikkia noita syödään meillä, aika tasaisesti. Yhä enenevässä määrin olen alkanut lisäämään kasvisten osuutta ja usein perunan/pastan/riisin tilalle laitankin kukkakaalimuussia, punajuuripaistosta, uunijureksia, porkkanalaatikkoa, bataattia, juuresgratiinia, kvinoaa, lanttua, papuja...
Emme ole mitään karpaajia, sanottakoon nyt se kuitenkin. Mutta jos on lihaa/kalaa/kanaa tms. + peruna/riisi/pasta + kasvislisuke, niin kaikkea ei jaksa syödä. Kasviksia tulee syötyä enemmän kun ei aina keitä sitä perunaa tai riisiä.