Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Gluteenittomat muffinssit - voisko laittaa pelkkää perunajauhoa?

Vierailija
18.10.2012 |

Mietin vaan tässä, jos joskus leipoisin yhdelle keliaakikkotutulle, että tulisko muffinsseista millaisia, jos jauhoina käyttäis pelkkää perunajauhoa?



(Tiedän aika paljon keliaakikkojen ruokahygieniasta, koska serkkuni lapsi on keliaakikko, joten ostaisin uudet ainekset leivoksia varten jne, joten siitä aiheesta en tarvitse neuvoja!)

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suutuntuma on täysin erilainen. Pelkät perunajauhot käyvät lähinnä kääretorttuihin.



Jos keliaakikkotutullesi käy puhdas kaura, niin suosittelen lämpimästi Provenan gluteenittomia täysjyväkaurajauhoja. Leivoin niillä suklaamuffinsseja (Provenan sivuilta löytyvillä ohjeilla - tosin ohje oli vähän eri jauhotyypille, mutta sitä ei löytynyt lähikaupasta) ja tuli niin hyviä, että muffinsseja söivät myös normaaliruokavaliolla olevat mielellään.

Vierailija
2/5 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytyy kysyä häneltä!



Onko siis niin, että gluteenittomiin leivonnaisiin kannattaa katsoa omat ohjeensa eikä yrittää soveltaa tavallisista ohjeista keliaakikolle sopivaa versiota?



Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa ap sellainen blogi kuin gluteenitonta leivontaa.



Leivinjauheella kohotettavista tulee yleensä ihan ok jos käyttää gluteenittomia jauhoja, laittaa leivinjauhetta reilusti ja lisää ksantaania.



Pelkät perunajauhot ei yleensä toimi, osta pikkupusdi gluteenitonta jauhoseosta.

Vierailija
4/5 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta silloin pitää vaihtaa vehnäjauhot johonkin gluteenittomaan jauhoseokseen. Vain perunajauhoja käyttämällä leivonnaisen rakenteesta tulee olennaisesti erilainen. Kääretorttuun se sopii, mutta mitään muuta sopivaa leivonnaista ei ainakaan minulla tule mieleen.



Yleensä kuitenkin leivonnaisen maku jonkin verran kärsii, kun tavallisessa ohjeessa vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Suosittelin noita kaurajauheella tehtyjä muffinsseja juuri siksi, että ne maistuivat todella hyviltä myös ihan normaaliruokavaliota noudattavalle. Äitini on keliaakikko ja sen vuoksi on tullut kokeiltua joitakin reseptejä.



2

Vierailija
5/5 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei tarvitse ostaa kalliita erikoisjauhoja.

Olen leiponut pelkillä perunajauhoilla ja hyvin kelpasivat, tietysti rasvaa ja kermaa käytin myös.



Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kahdeksan kaksi