Mutta mitä siitä LOPUSTA kinkusta?
en tykkää mitään rokkaa keitellä. jos silppuan kuutioksi ja pakastan jo hyvissä ajoin?
Kommentit (19)
tai ostat sopivan pienen, tai ihan vaan palan
niin ei ole ongelmaa
Meillä 3 teiniä (poikia) pitää huolen, ettei mitään loppukinkkua jää :)
mutta jos et siitä pidä niin pilko vaan pakkaseen kuten suunnittelit ja käytä jämäruokiin - kiusauksiin, pastaan - sitten vuoden mittaan.
voi tehdä aivan mainiosti kinkustakin, vaikka yleensä se tehdään lampaanlihasta. Tätä reseptiä on helppo soveltaa, mutta muista, että kinkku on itsessään aika suolaista, eli anjovista ja suolaa kannattaa lisätä maltilla.
Ja kuten tietänette, vorschmackia syödään uuniperunoiden, smetanan, sipulihakkeen, suolakurkun ja etikkapunajuuren kera. nam!
http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/kokkikoulu/182/vorschmack
epätoivoisia kinkunkulutusyrityksiä lapsuudesta. Joulukinkku pitsan täytteenä oli ehkä hirvein.
monen kilon kinkusta menee melkein kaikilla edes vähän roskiin. puolikin kiloa tuntuu pikkupalalta, kun on ahdettu jo monta kiloa, mutta on ekologisesti erittäin paljon ruokaa, varsinkin kun on lihasta kyse. vastuutonta musta ylipäätän syödä monta sataa grammaa huonosti kohdeltua eläintä, parhaan vetää helposti kilon joulupyhinä ihan vaan omaan vatsaansa, oksettavaa.
Kinkkukiusaus, piirakat, pitsat tai pastakastikkeet syntyy hyvin kinkkukuutioista.
Syy siihen, että se on aina vähän turhan iso on, että pikkukinkut ovat kamalia, ne kuivuvat uunissa ja on tehty yleensä lihapaloista, ei siis ole kokonainen lihanpala.
Ja silti, kinkku on hyvää jouluna. Siksi haluan sellaisen jouluksi tehdä. Muuta perinneruokaa ei joulupöytäämme kuulukaan.
-olikohan se 6-
koska vaikka kinkku on suuri ei jää murentakaan. Meilläkin 3 teinipoikaa ja jouluruokiakaan ei jää pois heitettäväksi kuten ei muulloinkaan.
Pakasta jäännökset sopivina annoksina ja kokeile kiusauksiin ym vastaaviin.
Joulukinkun jämät on hirveitä kaikissa ruuissa. Ällö haju ja maku!
Ei se ole sama kuin savukinkku
Vierailija kirjoitti:
Joulukinkun jämät on hirveitä kaikissa ruuissa. Ällö haju ja maku!
Ei se ole sama kuin savukinkku
Olen täysin samaa mieltä. Ei muuta kuin biojätteisiin vaan. Todella absurdia suositella joulukinkkua johonkin "kiusaukseen" saati pizzaan. Se kuvottava, eltaantunut maku, ja tuostako vielä kiusaus? :( Muistakaa ensi jouluna ostaa niin pieni kinkku, ettei siitä tähteeksi jää. Mä en ostanut nytkään minkäänlaista kinkkua, mutta eiköhän mieskaveri tuonut tänne pari pientä valmiskinkkua. Lohkoin ne sitten pieniin paloihin ja laitoin pakkaseen. Sieltä sitten vaivihkaa vien salaa biojätteisiin.
Se, miten hyvin kinkku soveltuu jälkikäsittelyyn, riippuu siitä, miten hyvin se on osannut paistaa ja alkuperäisen kinkun laadusta. Ylikypsäksi paistettu soveltuu vain johonkin kastikkeeseen. Minäkään en jaksa ymmärtää, miksi ostaa isoja. Meillä riittää 2 kiloa neljälle hyvin, kun on muutakin ruokaa.
Mikä loppu? 11kg kinkkua raavitaan jo luuta pitkin.
Siitä voi ennustaa uutena vuotena mitä tästä elämästä jää käteen.
Vierailija kirjoitti:
Mikä loppu? 11kg kinkkua raavitaan jo luuta pitkin.
Ja siitä luusta keitetään vielä liemi.
Voi pilkkoa pikkupaloiksi ja käyttää esim. kinkkukiusaukseen, pitsaan, munakkaaseen, piirakoihin ja muihin, mihin nyt sitten kinkkua laittaakin, esim. minestronekeittoon jne.