ekaa kertaa syömään intialaiseen ravintolaan
kaveriporukalla olis tarkotus käydä syömässä intialaisessa ravintolassa. En oo tähän ikään mennessä vielä kertaakaan sellasessa syönyt.
Suositelkaa jotain ei niin tulisesti maustettua annosta. Niin ja mikä paikka olis hyvä helsingin keskustan aluella? Vaihtoehtoja varmaan löytyy useampiakin.
Kommentit (21)
Hygienia ei sitten ole suomalaisella tasolla.
Vatsassa saattaa kiertää pikku ravintolareissun jälkeen.
Katsoitteko kauhukeittiön? Mätää lihaa ja matoja.
että terveystarkastajat jättävät jotenkin mystisesti etniset ravintolat tarkastamatta?
Hygienia ei sitten ole suomalaisella tasolla.
Vatsassa saattaa kiertää pikku ravintolareissun jälkeen.
Katsoitteko kauhukeittiön? Mätää lihaa ja matoja.
www.samrat.fi on ollut ainakin aikaisemmin hyvä, viime aikoina olen käynyt enemmän nepalilaisissa, joissa ruoka on käytännössä ihan samaa.
Tikka tai tikka masala on sopivan mausteista suomalaiseen makuun, listalla on yleensä ne chilin kuvat tms. joista näkee onko kovin tulista.
edellisestä: alkuruokalistalla on yleensä aina joku kasvisvaihtoehto papujauhokuorrutuksella, kaikki kokeilemani ovat olleet hyviä!
Naanleipä ja raita taittaa sopivasti tulisuutta ruoasta.
Ensin täytyy sanoa, etten osaa tehdä eroa intialaisen ja nepalilaisen välille. Tässä listassani siis niitä sekaisin.
En ole itse käynyt mutta tässä on ainakin hyvät arvostelut:
http://eat.fi/helsinki/swagat
Tuo suositeltu Samrat on ymmärtääkseni keskustasijaintinsa vuoksi kallis. Toinen kallis mutta ihan hyvä on tietysti Namaskaar:
http://www.namaskaar.fi/
Olen itse syönyt hyvää intialaista Maharadjassa:
http://www.maharaja.fi/
Mutta siellä vähemmänkin tulinen ruoka on kyllä tulista.
Tämä on Ruoholahdessa ja pidin ruoasta siellä:
http://www.yetinepal.fi/index.php
Olen vuosia sitten syönyt täällä, oli hyvä ruoka eikä tulinen:
http://www.satkar.fi/fi/index.php?section=14
Eli tsekkaa vaikka eat.fi -osoitteesta arvostelut, saat ajantasaisempaa tietoa kuin tässä listassani.
Monesti tikka masala tai curryt ovat tulisimpia ruokia. Tarjoilijalta voi tietysti myös kysyä, mikä olisi vähemmän tulinen.
Jos itse haluaisin mennä johonkin kivempaan paikkaan illalliselle, menisin Maharadjaan, sen verran kiva oli edellinen kokemukseni siitä.
Ei ole ainakaan tulisinta, mitä löytyy. Kasvisruoka, hyvää.
Minun käsitykseni mukaan ero on lähinnä se, että intialaisissa on enemmän tulisia vaihtoehtoja.
Tarjoilijalta voi ihan hyvin kysyä suosituksia, jos listalla ei ole niitä chilin kuvia tai muuta mikä kuvaa annosten tulisuutta. Ja annokseen tulee yleensä mukaan raita, jolla tulisuutta voi taittaa. Tai sellaisen voi tilata erikseen jos ei tule.
Paras Helsingin alueella on Töölön kisahallin vieressä oleva Maharaja, jota täällä olikin jo suositeltu.
Itse pidän siitä butter chickenistä, sekä kasvisruokalistalta shahi kofta nimisestä ruuasta.
Butter chicken on tosi hyvää, eikä ole tulista. Naanleipää kannattaa ottaa, siitä tykkää kaikki ja saat kaavittua sen avulla kaikki ihanat kastikkeet talteen eli suuhun! Nami.
Ollaan kierretty Hesan intialais-nepalilaistarjonta, ja Samrat on meistä hinta-laatusuhteeltaan paras. Ruoka on aina herkullista, annokset isoja ja ravintola on erittäin viihtyisä & siisti (kaikista etnisistä ei voi sanoa samaa). Intialaisia asiakkaita näyttää käyvän säännöllisesti. Minusta Samrat ei ole juuri kalliimpi kuin muutkaan intialaiset (poislukien pikaruokapaikat, mutta ruoan laatu on niissä toinen).
Palak Paneer on hyvä, mutta suosittelen valitsemaan joko liha tai kasvis Thalin, eli kolmen pienen annoksen kokoelman.
otan yleensä intialaisissa paikoissa kasvisruokaa. Miksi: ruoan kanssa syödään naan-leipää ja raitaa (jugurttikastike). Jos nuo eivät sisälly annokseen niin ne kannattaa tilata, kuuluvat asiaan ja kuten sanottu, tuo raita viilentää tulisuutta. Ruokaa siis on mukavasti ja se on yleensä täyttävää, olen syönyt yleensä ähkyt liharuoasta mutta kasvisruoan valitsemalla saattaa jaksaa mukavasti kaikki. Tuo palak paneer (juustoa pinaatissa) on hyvä suositus, itse olen myös ottanut linssejä.
Kannattaa myös tilata lassi juomaksi (sitä on suolaisena ja makeana, sellainen jänskä mutta herkullinen juoma, joka kuuluu intialaiseen keittiöön).
Vesi tulee jo kielelle kun näitä suosituksia kirjoittaa..
Mä pyydän aina että mikä on se kaikkein miedoin annos ja saako sen vielä miedompana, en kestä yhtään tulisia, menee kieli rakkuloille heti. Aina löytyny syötävää :)
Mies taas haluaa oikeasti intialaisittain tulisen, joka on 3x listan tulisinta tulisempi (listan tulinen on muokattu suomalaisen mietoon makuun) eli pyytää, että "semmosena kuin ite tekisit sen kotopuolessa" ja saa haluamansa lieskamäärän :)
Aina saanu hyvää palvelua ja ruokaa intialaisessa!
Tilaa juomaksi raikas mangolassi, niin pieni tulisuuskaan ei haittaa :).
mieheni kanssa ja Maharaja oli ihan kamala ja Namaskaariin ei saa meitä myöskään enää.
Suositellaan Satkaria ja pikku Nepalia! Palak Paneer/ Saag paneer ja Dal Makhani on hyviä ja lapsemmekin niitä syövät hyvällä ruokahalulla.
että ne ruokien nimet ei ole suomenkielisiä. Tilaa siinä sitten jotain oesifhdjjöaoeg lewj -nimistä ruokaa, jepjep.
Mä pyydän aina että mikä on se kaikkein miedoin annos ja saako sen vielä miedompana, en kestä yhtään tulisia, menee kieli rakkuloille heti. Aina löytyny syötävää :) Mies taas haluaa oikeasti intialaisittain tulisen, joka on 3x listan tulisinta tulisempi (listan tulinen on muokattu suomalaisen mietoon makuun) eli pyytää, että "semmosena kuin ite tekisit sen kotopuolessa" ja saa haluamansa lieskamäärän :) Aina saanu hyvää palvelua ja ruokaa intialaisessa!
kestaa niin kauan etta ei sitaa kylla jokaiselle asiakkaalle erikseen valmisteta.
että ne ruokien nimet ei ole suomenkielisiä. Tilaa siinä sitten jotain oesifhdjjöaoeg lewj -nimistä ruokaa, jepjep.
Onhan se myös nyyh, jos menee italialaiseen ravintolaan ja siellä on pizzaa, lasagnea ja canneloneja. Saamari kun eivät ole osanneet kääntää noita suomeksi. Samaten nuudeliwokki, miksi ei ole käännetty suomeksi? Byäääh.
Curry muuten tarkoittaa sekä ruokalajia, että maustesekoitusta. Olisiko sinulla jotain käännösehdotusta sille?
Ärsyttää muuten noissa ravintoloissa että ne ruokien nimet ei ole suomenkielisiä. Tilaa siinä sitten jotain oesifhdjjöaoeg lewj -nimistä ruokaa, jepjep.
jopa opettelemaan ruokien oikeita nimiä :D
Täällä missä asun niin kaikki etninen ruoka on ihan alkuperäisillä kielillä kirjoitettu menuun. Silti ei mene ihmisillä sormi suuhun tilatessa, ja _kysyäkkin_ voi aina jos sattuu menemään..
ihanan tietämätöntä. Tai sitten käyt oudoissa paikoissa.
Usein ruuat on numeroitu, joten voit tilata vaikka annoksen 16 tai 32, jos kieli ei taivu annosten nimien lausumiseen. Toinen hyväksi havaittu keino on osoittaa sormella annosta listasta ja sanoa "ottaisin tämän annoksen, kiitos". Ihan tavanomaista kommunikaatiota. Sama menetelmä muuten pätee ulkomailla, jossa ei useinkaan ole suomenkielisiä ruokalistoja. ;) (Joissain turistipaikoissa tosin on.)
Helsingistä suosittelen Maharajaa, sillä kokemukseni mukaan Suomen ainoa parempi intialainen ravintola on Nanda Devi Tampereella. Ensikertalaisille miedot annokset ovat hyviä, esim. jokin kanaruoka miedossa tomaatti-kermakastikkeessa. Kyytipojaksi vaikkapa makea mangolassi ja naan-leipä. Nam!