Satui kysymään mieheltä millaisen kakun sitten haluaa isäinpäivänä
ja mies sanoi että suklaa mousse kakun. Jee en ikimaailmassa osaa, aina tehnyt noita kermakakkuja.
Miten tai mistälöytäisin jonkun moussekakun ohjeen, rahatilanne sen verran tiukka etten kahvilasta raski ostaa ison porukan suklaamousse kakkua.
Netissä kyllä reseptejä, onko joku takuuvarma
Kommentit (9)
ylösalaisin lautaselle? Vai mitä tuo "kippaa ympäri" tarkoittaa? Keksipohjahan töröttäisi siinä päällä?
ja vatkaa tehosekoittimella vaahdoksi. Lado keksejä vuoan pohjalle ja reunoille ja kaada vaahto keskelle. Laita jääkaappiin ja kippaa ympäri lautaselle.
En ole ikinä tehnyt, mutta taidanpa kokeilla. On ainakin maukasta, helppoa ja nopeaa. Saa nähdä, että pysyykö kakkuni kasassa. Taidan laittaa kelmua vuoan pohjalle ja sitten vasta keksit...
Kiitos ap ideasta minulle laiskalle leipojalle!
Älä nyt ainakaan mitään valmis-jauhe-pussi-mönjää tee. Suklaakakku on maailman yksinkertaisin tehdä
Mun mies ei ikinä keksisi tuollaista :)
http://www.valio.fi/reseptit/appelsiini-suklaamoussekakku/
Toi koristelu ei multa onnistuisi, mutta sen voi hoitaa muutenkin. Tuolla reseptillä uskon, että on varmasti hyvää.
jatkuvasti tulee mainoksia telkkarista Frödingen isänpäivä -suklaamoussekakusta.
Suklaamousseksihan sitä jauheesta vatkattavaa vaahtoa kutsutaankin. Siis 2 - 3 kerroksinen täytekakku, jonka väleihin suklaavaahtoa + muuta mieleistä ja päälle suklaavaahtoa + koristeet.
Kompromissiratkaisu olisi tavallinen sokerikakkupohja (ehkä kaakaojauheella), siihen päälle banaaniviipaleita ja sitten valmista suklaavaahtoa. Se on valmis paketti, päällä lukee "suklaamousse". Tuo kakku on todella helppo tehdä (etenkin, jos sokerikakkupohjan teko on jo hyvin hallussa)
Jos taas haluat enemmän haastetta tai ihan oikean suklaavaahtokakun, niin surffaile kinuskikissa.fi -sivustolle. Sieltä löytyy toinen toistaan herkullisempia kakkuja. Itse teen usein syksyistä suklaakakkua, marjakerrkoksen voi jättää pois, niin tulee pelkkä suklaakakku.
http://www.kinuskikissa.fi/syksyinen-suklaakakku/?ref=34
Meitsin bravuuri, takuuvarma menekki :-)
pohja:
150g kaurakeksejä tms
50g (1/2dlvoisulaa
täyte:
4 liivatelehteä
1/2 dl vahvaa kahvia
170 g taloussuklaata
200 g tuorejuustoa (maustamaton, vanilja, appelsiini tms.)
2 kananmunaa
!/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Murskaa keksia, sekoita niihin voisula ja painele leivinpaperilla vuoraton irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivate likoamaan kylmään veteen ja keitä kahvi.
3. Ota tuorejuusto pehmenemään huoneenlämpöön ja laita suklaa sulamaan vesihauteeseen.
4. Vaahdota munat ja !/2 dl sokeria. Vaahdota kerma erikseen ja lisää 1 dl sokeria ja vaniljasokeri.
5. Puserra liivatteista vesi ja liuota kahviin.
6. Lisää sulatettuun suklaaseen tuorejuusto, liivateseos ja munavaahto. Lisää kermavaahto viimeisenä varovasti sekoittaen.
7. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 h tai miel. yön yli.
8. Koristele esim. rouhitulla suklaalla.
ja vatkaa tehosekoittimella vaahdoksi. Lado keksejä vuoan pohjalle ja reunoille ja kaada vaahto keskelle. Laita jääkaappiin ja kippaa ympäri lautaselle.
En ole ikinä tehnyt, mutta taidanpa kokeilla. On ainakin maukasta, helppoa ja nopeaa. Saa nähdä, että pysyykö kakkuni kasassa. Taidan laittaa kelmua vuoan pohjalle ja sitten vasta keksit...
Kiitos ap ideasta minulle laiskalle leipojalle!