Tykkäätkö broilerin jauhelihasta?
Jostain syystä tuo tuote suorastaan kuvottaa minua, vaikka syön broileria muuten hyvällä halulla. Ja monien inhoama sika-nauta jauheliha on mielestäni oikein hyvää. Mutta broilerin jauheliha... En edes tiedä mikä siinä muka niin inhottaa. Tykkäättekö muut? Käytätkö kuin muita jauhelihoja, vai johonkin tiettyyn ruokaan?
Kommentit (15)
Ainoa jauheliha jota käytän. Maustan kananjauhelihan, muotoilen lumipallon kokoisen möykyn, laitan kuumalle pannulle, painelen lastalla pihveiksi. Paistan ruskean rapeiksi ja kypsiksi. Ahh, hyvää.
Teurasjätteet pieneksi murskattuna, kuin makkaraa ilman kuorta
Siinä on kaikki nahat ja jämät. Kihtiä sairastavan sitä ei kannata syödä. Jännä juttu kun meillä ei kissatkaan suostu syömään sitä. Broileria kyllä syövät. Eivät ole mitään nirsoja vaan kaikki muu käy.
Tykkään. On täysin kestämätöntä, että eläimestä syötäisiin vain ne mehevimmät palat ja 90% prosenttia heitettäisiin menemään. Jauhamalla saadaan miellyttävä suutuntuma osista, jotka sellaisenaan olisi vaikea syödä mutta jotka silti pitävät sisällään samat ravintoaineet kuin se mehevin rintafileekin.
Olen sekasyöjä, mutta jos me tapetaan eläimiä ruuaksi niin silloin niistä myös käytetään kaikki mikä vain voidaan hyödyntää, eikä vain paras ja maukkain osa. Ravitsemuksellisesti kyse on täysin syömäkelpoisesta asiasta, joten jos pienellä prosessoinnilla siitä saa helposti mussutettavaa niin sitten mussutetaan menemään.
Vierailija kirjoitti:
Tykkään. On täysin kestämätöntä, että eläimestä syötäisiin vain ne mehevimmät palat ja 90% prosenttia heitettäisiin menemään. Jauhamalla saadaan miellyttävä suutuntuma osista, jotka sellaisenaan olisi vaikea syödä mutta jotka silti pitävät sisällään samat ravintoaineet kuin se mehevin rintafileekin.
Olen sekasyöjä, mutta jos me tapetaan eläimiä ruuaksi niin silloin niistä myös käytetään kaikki mikä vain voidaan hyödyntää, eikä vain paras ja maukkain osa. Ravitsemuksellisesti kyse on täysin syömäkelpoisesta asiasta, joten jos pienellä prosessoinnilla siitä saa helposti mussutettavaa niin sitten mussutetaan menemään.
Lisään vielä, että kaikki liha pitää kypsentää ja maustaa ennen syömistä, niin myös tämä "teurasjäte" = epätrendikäs osa. Aika harvoin mitään lihaa syödään täysin sellaisenaan, yleensä se käy jonkinlaisen valmistusprosessin läpi ennen mutustamista. Joten ei muutakuin broiskujauheliha pannulle, tacomausteet sekaan ja tortillan välissä ääntä kohti. Hyvää proteiinia ja hyviä rasvoja. Syömäkelpoista tavaraa ei pidä haaskaaman. ja ne jotka ajattelevat miten se on nahkaa ja jänteitä, niin onhan ne pihvitkin eläimen lihasta. Miksi yksi osa kelpaa mutta toinen ei?
En. Mautonta moskaa. En ole saanut tehtyä siitä kertaakaan kelvollista syötävää.
Vierailija kirjoitti:
Teurasjätteet pieneksi murskattuna, kuin makkaraa ilman kuorta
En ole ikinä syönyt ko mössöä.
Mä opin käyttämään broilerinjauhelihaa silloin, kun jauhelihasta oli enemmän kaupassa puutetta.
Tykästyin beoilerinjauhelihaan. Se on pehmeää pureskella eikä siinä ole ikinä ollut mitään sitkasta eikä epämääräistä.
Toki tykkään myös naudasta ja sikanaudasta. Nauta selvästi sitkeämpää kuin broileri tai possu. Vaihtelevasti käytän kaikkia.
Kanajauhelihanuudeli keittoon sopii, ei muualle koostumuksen takia.
Tykkäsin joskus aikoinaan siitä tehdystä keitosta (toki paistoin broilerin jauhelihan ensin). En kyllä ole enää vuosiin tehnyt, on vaan pudonnut pois ja sittemmin unohtunut kokonaan.
Olen pari kertaa tehnyt siitä mureketta, vaatii mielestäni voimakkaat mausteet. Eka kerralla jäi liian miedoksi, oli mitäänsanomatonta mutta ronskilla kädellä heittelin mausteita kun toisen kerran kokkailin. Oli ihan hyvää. Kannattaa kokeilla.
En keksi mitään käyttöä sille, muuten ihan ok.