Oletko pakastanut kevytmaitoa? Onko pakastettu maito ok kahvin seassa?
Joo elikkä olis ajatuksena pakastaa kevytmaitoa kun on niin lähellä parasta ennen -päiväys enkä vielä ole edes avannut tölkkiä. Käytän maitoa lähinnä kahvin sekaan, pirtelöihin ja puuroon. Onko pakastettu ja sulatettu kevytmaito riittävän ok näihin tarkoituksiin mielestäsi? Miten kannattaisi pakastaa, koko tölkki vaan avaamattomana pakastimeen vai oletko annostellut sitä joihinkin säilytysastioihin, millaisiin? Kiitos.
Kommentit (33)
Pakasta jääpalapussissa ja ota aina yksi jäinen maitopala kuuman kahvin sekaan?
Itse pakastan jääpalarasioissa ylijääneet kermat. Ihan samalla lailla voit pakastaa maidonkin: jääpalarasioissa, pusseissa tai pakasterasioissa, mikä sitten onkaan sopiva koko sinun tarpeisiin.
Maitoa voi pakastaa. Maku muuttuu hieman, tukee makeammaksi, ja homogenaatio voi kärsiä, eli rasva erottuu.
Vierailija kirjoitti:
Itse pakastan jääpalarasioissa ylijääneet kermat. Ihan samalla lailla voit pakastaa maidonkin: jääpalarasioissa, pusseissa tai pakasterasioissa, mikä sitten onkaan sopiva koko sinun tarpeisiin.
Näin pakastan viininloput ja käytän ruoanlaitossa.
Vierailija kirjoitti:
En pakasta maitoa. Teen vaikka räiskäleitä tai mannapuuroa/riisipuuroa maidosta.
Räiskäleet pakastimeen.
Menee sulla ikuisuus sulattaa maitolitra umpijäästä.
Oletko yksinkertainen ? Miksi pitäisi koko litra laittaa, voi laittaa vaikka 1-2 dl annoksiin rasiaan tai pussiin
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse pakastan jääpalarasioissa ylijääneet kermat. Ihan samalla lailla voit pakastaa maidonkin: jääpalarasioissa, pusseissa tai pakasterasioissa, mikä sitten onkaan sopiva koko sinun tarpeisiin.
Näin pakastan viininloput ja käytän ruoanlaitossa.
Niin minäkin, samoin kuin nuo kermatkin. En koskaan ehdi juomaan viinipulloa loppuun, lasi-pari tulee otettua, ja loput vanhenisi jääkaapissa. Kauhea alkoholiongelma. :D
Jos sä käytät maitoa noin moneen juttuun ja parasta ennen päiväys vasta lähestyy, niin saat hyvin sen maidon kulutettua! Parasta ennen päivän jälkeen maito on vielä pitkään kunnossa mainitsemiisi asioihin!
Vierailija kirjoitti:
Tee viiliä siitä.
Tai jogurttia, piimää, kefiiriä - mitä vain hapatettua. Kaada 2 dl jotain hapanmaitotuotetta isoon kulhoon ja tyhjennä maitopurkki sinne. Sekoita varien välttäen ilman lisäämistä (vaahdottamista). Peitä astia ja jätä vuorokaudeksi pöydälle huoneenlämpöön. Tsekkaa koostumus ja maku. Jos on hyvin hapantunut, siirrä jääkaappiin. Käytä vastaavien hapanmaitotuotteiden tapaan. Voit tehdä esim. sämpylöitä tai piimäpiirakkaa käyttäen nesteenä tuota valmistetta.
Ehkä muuhun käy, mutta ei kahviin. Olen kokeillut kahviin, en muuhun.
Vierailija kirjoitti:
En pakasta maitoa. Teen vaikka räiskäleitä tai mannapuuroa/riisipuuroa maidosta.
Räiskäleet pakastimeen.
Menee sulla ikuisuus sulattaa maitolitra umpijäästä.
Onhan olemassa jääpalamuotteja. Siinä tai muussa pienessä pakastusta kestävässä rasiassa voi pakastaa maitoa. Helppo lisätä kahviin vähän sulaneena.
Miksi et voi vaikka tänään tehdä kattilallisen puuroa siitä, niin ongelma on ratkaistu?! Pitäisikö sinun soittaa äitylille?
Nykyisin säilyy viikon parasta ennen jälkeen vaikka avattuna kun pidät jääkaapissa.
Leipase pullaa. Pullat pakastimeen.
Korvapuusteja
Tee joku maitopohjainen juoma, vaikka pikakahvi lattea ja nauti se. Menee nopeasti.
Ei maito nyt niin arvokasta ole, että sitä kannattaisi ruveta pakastamaan.
En pakasta maitoa. Teen vaikka räiskäleitä tai mannapuuroa/riisipuuroa maidosta.
Räiskäleet pakastimeen.
Menee sulla ikuisuus sulattaa maitolitra umpijäästä.